In het weekend van 4 en 5 april, de 3Eme Stap van Padel Infinity Tour is neergestreken in Saint-Cyprien.

Laten we niet vergeten dat Padel Oneindigheid is de 1leeftijden organisatie biedt al enkele maanden aan padel in het zuidwesten. Zijn leidmotief: padel, concurrentie en gezelligheid

Het toernooi bracht niet minder dan 40-teams uit heel Zuid-Frankrijk (Perpignan, Toulouse, Castres, Carcassonne, Marseille en Aix) samen. Een categorie ontbrak tot dan toe en werd uiteindelijk voorgesteld: de categorie vrouw. Er werden in totaal 5-categorieën aangeboden in de Saint-Cyprien Club in Grand Stade les Capellans, die een werkelijk unieke setting biedt voor het spelen in Frankrijk met prachtig 3-terrein.

De groepswedstrijden begonnen om 9 uur, nog een zaterdag! Maar tijd en een goed humeur waren aanwezig. De Padel Infinity Tour koos voor een zeer interessante toernooisetup, aangezien spelers gegarandeerd meerdere keren speelden en zelfs de volgende dag de finale bereikten als het paar de dag ervoor als laatste eindigde in hun pool. Origineel ...

Zondag zijn het de laatste etappes en sommige teams hebben geweldige bewegingen gemaakt: de baan verlaten, smash of retro-demping. De toeschouwers die in grote getale kwamen voor deze wedstrijd waren opgetogen.

Terugblik op het weekend:

Het Ricardo Del Alzaa / Romain Lefaure-paar wint 9-5 over Benoit Dotte en zijn zoon Clément (alleen 13ans oud) in de finale van de hereninitiatiecategorie.

Dezelfde finalisten wonnen de categorie gemengd / gezin tegen Eric Boyer en zijn zoon (12) op de 9-4-score.

De categorie waarin de meeste teams samenkomen: De categorie tussenliggende heren. Laura Clergue en Audrey Casanova bereiken de finale tegen Bastien Blanqué en Mikael Lapeyrade. Trek tussen deze twee paren. Het is een innovatie van Padel Oneindigheid.

In de damescategorie versloeg het paar Déborah Alquier / Marta Jimenez in de halve finale Sandra Dalain / Line Meites met 9-5. Het paar Audrey Casanova / Laura Clergue wint hun wedstrijd tegen Mai Vo / Fabienne Vidal met 9-3.

Het Paca-paar, Audrey Casanova / Laura Clergue, won uiteindelijk met enige moeite van het “Hispano-Castraise” paar Marta Jimenez en Deborah Alquier 6-2 7-6 (7-2). Een erg mooie afwerking.

Uiteindelijk eindigt de categorie Advanced Men op een finale tussen de Perpignan Kévin Tournemire / Christophe Perrier tegen Toulouse Mikael Lapeyrade / Bastien Blanqué die in het proces van paren zoals de oude Carcassonne François San Miguel en André Gaubert (9-5) recent hebben geëlimineerd winnaars van de 2nde Bordeaux-etappe, of een veelbelovend Perpignan-paar in de halve finale, Jean-Pascal Pellicer / Jean-Baptiste Lamontagne, in tie-break 9-8.

Het was uiteindelijk Toulouse Blanqué / Lapeyrade die in de finale van de Perpignan won met een strakke score van 6-3 7-6 (8-6)

Ter informatie: de volgende stap in Padel Infinity Tour vindt plaats op 23 en 24 mei 2015 in de Tennis Club in Bordeaux.