Adrien Maigret is een bijzondere speler in het landschap van padel Frans. Deze speler met een atypisch spel en die zijn tong niet op zak heeft, heeft ambitie met in de zoeker de globaal in dubai.

"Goed en minder goed"

Padel Magazine : Kunnen we zeggen dat Adrien Maigret serieus terugkeert naar het bedrijfsleven in 2022?

Adrien Maigret : Ik vertraagde nooit echt, ook al was er, dat is waar, een passage waar ik iets minder gemotiveerd was.

Toen we uit elkaar gingen met Benjamin Tison, had ik duidelijk moeite met het vinden van de resultaten en de osmose die tussen hem en mij kon bestaan.

Hij wilde 100% investeren door internationaal te spelen en naar Spanje te gaan. We zien vandaag waar dat hem toe leidde. Vandaag is hij veruit de beste Franse speler en hij heeft de prestatie geleverd om deel te nemen aan de hoofdtabel van de World Padel Tour. 

Maar je kunt ook niet zeggen dat ik gestopt ben met spelen in Frankrijk. Toegegeven, ik speelde geen internationale toernooien, maar nam deel aan de belangrijkste Franse evenementen. En de resultaten zijn daar best goed.

Padel Magazine : Sinds Ben, verschillende partners met ups en downs….

Adrien Maigret : Na Ben, ik speelde met Robin Haziza, hadden we een kort seizoen samen vanwege de Covid. We gingen uit elkaar omdat onze persoonlijke ambities niet dezelfde waren.

Daarna wisselden we met JT Peyrou het zeer goede en soms het zeer slechte af. Ik herinner me het toernooi in Perpignan, de Club du Mas P2000 waar we niet goed waren. Ik had me een beetje geërgerd aan de organisatie, wat me daarna duur kwam te staan ​​voor het Franse team. We kwamen uit de Europese kampioenschappen in Marbella voor deze P2000, waar ik twee beslissende wedstrijden had gewonnen. En misschien had ik in Spanje wat nerveuze en fysieke impulsen achtergelaten.

En dan kunnen we het ook hebben over de matige prestatie tijdens het Frans kampioenschap. We verloren een wedstrijd die we niet wilden winnen, en we hebben er alles aan gedaan om snel naar huis te gaan... Maar er waren ook veel positieve punten, we hadden geweldige optredens op een FIP in Italië en op het APT-circuit. Bij elk optreden in Frankrijk op de P1000 wonnen we vrij gemakkelijk. Helaas zullen velen zich alleen het negatieve herinneren. Maar ik niet.

Adrien Maigret

“Perpignan kostte me mijn plaats in Team Frankrijk”

Padel Magazine : De niet-selectie in het Franse team, komt dat volgens jou door de P2000 van Perpignan?

Adrien Maigret : Het kostte me duidelijk de selectie in Team Frankrijk. Op sportief vlak hadden we echter ook hele goede wedstrijden met JT, dus we moeten niet alles weggooien.

Ik denk dat mijn woorden in Perpignan tijdens de P2000 in de Club du Mas de FFT niet bevielen. De vorm was niet goed. Maar diep van binnen denk ik dat ik gelijk had. Er moet een middenweg zijn. We moeten zeggen wanneer dingen goed worden gedaan, maar we moeten ook zeggen wanneer dingen minder goed worden gedaan.

Voor Roland-Garros was ik de eerste die zei hoe ongelooflijk het was. De toernooien die volgden waren ook veel beter georganiseerd, de FFT is geëvolueerd.

Op het formulier verontschuldigde ik me, maar niet op de inhoud. Ik denk dat dat de belangrijkste reden is voor mijn niet-selectie. Ik betreur het dat mijn verleden als onberispelijke speler in het Franse team destijds niet in mijn voordeel pleitte. Iedereen maakt fouten.

Het was een extra-sportieve en niet-sportieve beslissing. Ik moest een van de acht zijn. Nu het verteerd is, neem ik niemand iets kwalijk.

Vandaag is een nieuwe adem met een nieuwe coach. Ik maakte hele goede matches. Ik raakte meer betrokken bij internationale toernooien. Ik denk dat ik alle vakjes aanvink.

Adrien Maigret

"Scat's projectwijziging kan mijn jaar beïnvloeden"

Padel Magazine : Je had aangekondigd in 2022 met Jérémy Scatena te spelen...

Adrien Maigret: Ik heb me aangemeld bij Jérémy Scatena in Frankrijk om in 2000 in de P2022's en de Franse kampioenschappen te spelen.

Yann Auradou en Jérôme Inzerillo waren geïnteresseerd in het samen spelen van alle toernooien (Frankrijk en internationaal), maar we hadden geweldige wedstrijden met Scat. Ik speelde graag met Jérémy. We konden het altijd goed met elkaar vinden op internationale evenementen en het was nieuw voor mij om op rechts te spelen.

Helaas veranderde Scat in de loop van het jaar van plannen. Hij deed mee aan de APT-toernooien en nu wil hij alle FIP's doen. Balans Hij kwam zijn verplichtingen op de P2000 in Perpignan en Parijs niet na. Ik speelde met JT in Perpignan, maar raakte vlak voor het toernooi geblesseerd…

In Parijs stuurde Jérémy me een Spaanse partner, Jose Gaspar, om hem te vervangen en samen met hem de P2000 des Pyramides te doen. Ik heb geen probleem met Jose, maar ik speel met affect en we kunnen zeggen dat de omstandigheden niet optimaal zijn. Vooral omdat ik geen Spaans spreek en ik het ook niet ken. Dus ook daar is een toernooi niet zo voor de hand liggend, zelfs niet als we een halve finale halen.

Ik ben gewoon teleurgesteld in onze associatie of liever onze niet-associatie met Scat. Ik accepteerde alles voor hem: naar rechts gaan, alleen de vier P2000's en het Franse kampioenschap doen. En vandaag weet ik niet eens of we de Franse kampioenschappen samen gaan doen. Misschien wil hij op die data een FIP spelen. Als dat zo is, zal ik proberen om met een andere speler te spelen. Ik heb het al nagevraagd bij de FFT. ik kan een aanvragen wild-card. Maar goed, het is niet gemakkelijk, want ik zou moeten samenwerken met iemand die niet meedeed aan de regionale wedstrijden.

Padel Magazine : Ben je boos op Jérémy Scatena omdat hij de game dit jaar niet heeft gespeeld?

Adrien Maigret: Ik denk dat Jérémy ook het slachtoffer is van al deze circuits die snel evolueren met onwaarschijnlijke omkeringen. Kijk naar de werelden, de ene dag wordt ons verteld dat het in Spanje zal zijn en de volgende dag dat we terugkeren naar Qatar. En nu eindelijk naar Dubai. We kunnen zien dat het erg instabiel blijft.

Plots hadden de spelers moeite om te volgen. Daarom begrijp ik Jérémy die nu zijn carrière regisseert op het FIP-circuit. Maar hij speelt ook met mijn toekomst in het Franse team. Ik zou niet willen dat coach Pablo Ayma mij de schuld geeft van een gebrek aan prestatie of concurrentievermogen vanwege dat alles. Ook al had ik zonder hem toch goede resultaten.

Ik wil de coach laten zien dat hij op mij kan rekenen.

Padel Magazine : Dus we zagen je spelen met andere Franse spelers...

Adrien Maigret: Het is duidelijk dat ik dit jaar niet echt een partner heb. Ik heb met veel spelers gespeeld, maar het is goed om deze functie te hebben en links en rechts en met verschillende soorten spelers te kunnen spelen.

Ik kreeg de kans om met Bastien Blanqué te werken bij Roland-Garros. De FFT, waarvoor ik nogmaals dank, heeft ons een wild-card tafel en we hebben er een ongelooflijk toernooi van gemaakt door deze eerste wedstrijd op de centrale van Roland te winnen. Het was een van de beste wedstrijden uit mijn carrière.

Met Bastien kunnen we goed opschieten en we hebben samen geweldige dingen gedaan in Frankrijk en op het FIP-circuit.

Adrien Maigret

“Mijn sterke punten: mijn atypische spel, mijn vermogen om links en rechts te spelen”

Padel Magazine : Je hebt een atypisch spel, is dat je grootste kwaliteit?

Adrien Maigret: Ik heb een atypisch spel, ik projecteer mezelf snel vooruit. Als ik samenwerk met Bastien, die het verdedigende spel perfect beheerst, kan ik mezelf snel naar voren projecteren en me concentreren op het aanvallende spel, wat mijn sterke punt is.

Ik heb referenties aan de rechterkant met een heel goed spelniveau, ik heb heel goede matches gemaakt aan de rechterkant. Dus ik heb een bevredigend niveau aan de rechterkant, maar ik denk dat ik beter ben aan de linkerkant.

Padel Magazine : Een van je sterke punten is eindelijk met meerdere partners te kunnen spelen...

Adrien Maigret: Ik heb altijd de eigenschap gehad om met veel spelers te spelen. Ik speelde met Benjamin Tison, met mijn broer Julien, met Yann Auradou, Johan Romanowski, Fred Pommier, Maxime Forcin, Robin Haziza, JT Peyrou, Julien Seurin... en vele anderen.

Mijn beste jaren waren met een vaste partner, maar afwisselen is ook goed.

Is het nog moeilijker om onder deze omstandigheden lid te worden van Team France? Voordat ik zeker wist dat ik zou worden meegenomen. Nu is het anders. Dit jaar zal ik 120% geven in Barcelona voor de stage en het beste van mezelf laten zien.

Er komen steeds meer spelers in de padel, gaan jongeren op projecten in Spanje. De concurrentie is veel groter, dat is zeker, maar ik ben gemotiveerd om het Franse team te helpen als ze me nodig hebben.

Padel Magazine : Hoe is jullie eindejaar georganiseerd?

Adrien Maigret: Ik zal met Bastien kijken of we samen kunnen evolueren.

Ik heb ook contact opgenomen met Dylan Guichard. Hij heeft veel ruimte voor verbetering. Ik denk dat hij heel goed kan spelen. Ik nam contact met hem op om een ​​paar toernooien uit te proberen. We gaan de Toulouse P1000 spelen in het weekend van 24/25 september.

Franck Binisti

Franck Binisti ontdekt de padel in de Club des Pyramides in 2009 in de regio Parijs. Sinds padel maakt deel uit van zijn leven. Je ziet hem vaak op tournee door Frankrijk om de grote evenementen van te verslaan padel français.