Geen verrassing in groep A

De twee favoriete paren winnen hun wedstrijd.

De 1er wedstrijd was tegen een paar formidabele Matías Dias / Maxi Sánchez tegen Alex Ruiz en Adrian Allemandi een nieuw paar gevormd voor deze laatste meester, beide spelers met dezelfde coach Rodrigo Ovidio. Matías Dias / Maxi Sánchez liet geen kans voor zijn tegenstanders. Ze winnen de 1er ingesteld in minder dan 42 minuten door een 6-0 toe te brengen, waaruit blijkt dat ze in uitstekende staat kwamen.

Niet alleen Ruiz / Allemandi speelde voor de 1ère-tijd samen, maar het was ook een geweldige primeur voor Adrian Allemandi die zich aan de linkerkant bevond. In de tweede set vermeden Germani en Ruiz nog een 6-0, ze verliezen de wedstrijd op de eindscore van 6-0 / 6-1.

De openingsdag eindigde met de wedstrijd tussen Fernando Belasteguín - Pablo Lima en Willy Lahoz - Aday Santana.

Voordat de wereldnummers hun stempel konden drukken, werden ze 4-1 geleid in de 1er ingesteld, kan er een omwenteling hebben plaatsgevonden. Maar Bela / Lima laten niet los, ze verhogen hun spelniveau en komen terug om te scoren om de 1 te winnener stel 7-5 in.

De tweede set begint op dezelfde manier. Het beste Spaanse paar breekt om 4-2 te leiden. Maar net als in de 1er-set, streden wereldnummers opnieuw om 6-6 te binden. Bela / Lima winnen hun 1leeftijden overwinning van het toernooi na de tie-break.

Favorieten gaan ook naar groep B

Juani Mieres en Miguel Lamperti hebben de overhand op de nieuwe vereniging op de nieuwe vereniging Cristian Gutierrez / Maxi Grabiel.

De eerste set begint met veel verschil tussen de twee paren. Het duo Mieres / Lamperti leidde met 5-1 in minder dan een half uur. Maxi / Cristian reageerde echter snel en kwam terug tot 5-4. Maar het is iets te laat en Lamperti / Mieres wint de set met 6-4.

In 2Eme set, Juani Mieres en Miguel Lamperti gaven nog minder opties aan hun tegenstanders en winnen 6-2.

In de tweede wedstrijd stonden Paquito Navarro en Sanyo Gutierrez tegenover een ander paar dat zich vormde voor de Master-finale: Marcello Jardim en Lucho Capra.

Paquito en Sanyo waren meedogenloos en leidde 5-1 na 32 minuten spelen. De studenten van Ramiro Choya winnen de 1er stel 6-3 in.

De tweede set ging op dezelfde manier verder met de wereld 2-nummers die superioriteit claimen boven 2-spelers die samen geen ervaring hebben en deze tweede set 6-2 winnen.

Het damesevenement bevestigt dat er geen gemakkelijke wedstrijden zijn in de Master Final

De eerste wedstrijden van de groepen 1 en 2 vereisten drie sets om de eerste winnaars te bepalen.

In de eerste wedstrijd van groep 2 stonden Cecilia Reiter en Carolina Navarro tegenover Marta Ortega en Alba Galán. Het paar Galan / Ortega won de eerste set met 6-1 in minder dan 44 minuten spelen.Reiter / Navarro konden geen oplossing vinden om het snelle en agressieve spel van hun jonge tegenstanders tegen te gaan.

De ervaring van het oudere paar hielp hen echter het tij te keren in de tweede set en de set met 6-3 te pakken. Na een uur en 34 minuten actie wordt de wedstrijd beslist in de derde en laatste set.

De derde set had wat ups en downs, maar het Ortega / Galan-paar nam uiteindelijk de leiding en won 6-3. Ze verdienen hun eerste punten in de groep en gaan een stap dichter bij de halve finale.

De volgende wedstrijd staat de groep 1 tegenover Gemma Triay en Lucía Sáinz tegenover Patricia Llaguno en Elisabet Amatriaín. Tijdens de eerste 4-games behoudt elk paar zijn dienst en is het het paar Patty / Eli dat in 1 breekterin de vijfde game wint dan deze eerste 6-2 in iets meer dan 44 minuten. In de tweede reageert Triay / Sainz, breekt in en leidt 2-0. Het wordt een 2Eme harde set, won 6-4 door het paar Gemma / Lucia. In de 3e set, Eli Amatriaín werd gedwongen de wedstrijd op te schorten na een blessure, waardoor Triay en Sainz de overwinning behaalden. Met de blessure van Amatriain zullen Victoria Iglesias en Cata Tenorio de vervangers zijn en spelen tegen Alejandra Salazar en Marta Marrero.