Focus op Charlotte Soubrié, de huidige 180ste speelster op de FIP-ranking, en nummer 7 op de Franse ranking.

Zijn debuut in de padel

'Ik ben begonnen padel in 2018. De eerste keer was in mijn club, Stade Toulousain, die werd uitgenodigd om deel te nemen aan de Open de padel die werd gehouden op Place du Capitole. Ik heb het damestoernooi gespeeld met Marylin Lafouresse en daarna hebben we samen aan een aantal wedstrijden deelgenomen.

Tijdens de Mijn Padel Tour, een gesprek met de toenmalige coach Patrick Fouquet motiveerde mij om toernooien buiten de regio te spelen. Zo begon ik mijn samenwerking met Marianne Vandaele, die al internationaal was. We hebben goede resultaten behaald, het is ons gelukt om de selectie bij elkaar te krijgen, in Rome, tijdens het EK van 2019.”

Een nieuw podium met Lucile Pothier

“Na deze twee jaar bij Marianne ben ik naar rechts verhuisd met Élodie Invernon, daarna ben ik vorig jaar weer naar links gegaan met Carla Touly en dit jaar met Lucile Pothier. Onze vereniging is goed van start gegaan met een Urban P2000-titelPadel Carquefou. Daarna hebben we samen een finale gehaald bij de Interclubs met Stade Toulousain, daarna een kwartfinale in Italië, en hier komen we terug uit Barcelona waar we helaas op de achtste plaats (6/3 6/3) verloren van Ana Varo (80) en Amanda Gerdo (109).”

“We zijn blij dat we samen onze eerste P2000 hebben gewonnen en hebben deelgenomen aan FIP. We hebben momenteel een klein probleem, namelijk dat we twee doelstellingen hebben die niet noodzakelijkerwijs compatibel zijn: het verbeteren van het internationale circuit door FIP te doen zodra we onszelf professioneel kunnen bevrijden, maar ook om op het Franse circuit te spelen.

Pothier Soubrié titel P2000 Carquefou 2024

Wat zijn de doelstellingen dit seizoen?

“We willen het zowel goed doen op het nationale circuit, maar ook verbeteren op internationaal niveau. Daar hebben we de keuze gemaakt om naar de FIP in Barcelona te gaan in plaats van naar de P2000 in Caen om allebei ervaring op te doen. Als de twee wedstrijden niet tegelijkertijd hadden plaatsgevonden, hadden we ook de P2000 gedaan.

We willen presteren in Frankrijk, vooral tijdens de Franse kampioenschappen, en stijgen op de FIP-ranking, waardoor we kunnen deelnemen aan de P2 in Bordeaux en Roland-Garros.

Het doel is uiteraard om geselecteerd te worden voor het Franse team voor de Europese en Wereldkampioenschappen.”

“Met toernooien als Roland-Garros, waar ik vorig jaar of tijdens de World Padel Tour van Toulouse, waar ik voor mijn vrienden en familie kon spelen, het zorgt ervoor dat je betrokken wilt raken om zulke momenten opnieuw te kunnen beleven.”

Zijn slechtste herinnering padel

“Het WK in Dubai, toen we verloren van België. Echt, het was verschrikkelijk. Als je Frankrijk vertegenwoordigt – iets dat mij nauw aan het hart ligt – doet het verliezen van zo’n wedstrijd veel pijn. Het heeft lang geduurd voordat ik er overheen was. Twee weken lang ging ik het huis niet uit, behalve om naar mijn werk te gaan. We moeten ons verbeteren om te voorkomen dat dit soort momenten opnieuw gebeuren.”

Zijn beste momenten padel

“Mijn eerste selectie, de eerste keer dat ik deze blauwe trui kon dragen, de Marseillaise kon horen… Dit zijn zeer sterke emoties, ik hou van het gevoel mijn land te vertegenwoordigen.”

“Toen ik mijn eerste P2000 won, was dat vorig jaar met Carla Touly in Toulouse, in het bijzijn van al mijn vrienden en familie. We kwamen uit een verloren wedstrijd in drie sets tijdens de kwalificatie op Roland-Garros, die ons twee of drie slapeloze nachten had bezorgd, en we zijn erin geslaagd om terug te komen met deze overwinning!”

"Er was ook deze eerste Franse kampioenstitel met Stade Toulousain, het is mijn favoriete club, mijn club voor altijd, en het winnen van de allereerste Interclubs en het mee naar huis nemen van de trofee, het was een uitzonderlijk moment."

“De finale tegen Spanje tijdens het Europees Kampioenschap in Marbella… De overwinning met Alix tegen Italië in Doha, de Senior Wereldkampioenschappen Plus in Alicante waar we met Mélanie de gouden medaille wonnen in de Open, het was ongelooflijk, de zilveren medaille bij de landen concurrentie, het blijft een ongelooflijke herinnering. Ten slotte heb ik dankzij veel uitstekende herinneringen padel ! "

Team Padel Mei

het team Padel Magazine probeert u sinds 2013 het beste van te bieden padel, maar ook enquêtes, analyses om de wereld van te proberen te begrijpen padel. Van het spel tot de politiek van onze sport, Padel Magazine staat tot uw dienst.