Tot bijna 46 jaar, Miguel lamperti is een van de veteranen van het circuit. En nu alle spelers de afgelopen twee jaar zijn afgetreden, begint hij zich een beetje eenzaam te voelen. Juan Martin Diaz, de tweelingzusjes alayeto, Fernando Belasteguin aan het eind van het jaar... vertrekken de illustere figuren uit deze sport stilaan om te genieten van een welverdiend pensioen.

Uiteraard vragen we ons nog steeds af hoe lang de meest charismatische speler op het circuit in de schijnwerpers zal blijven staan. Daarom stelden wij hem de vraag na zijn overwinning tegen Bastien Blanqué et Dylan Guchard. Pensioen, toekomst, Premier Padel…Miguel Lamperti geeft zichzelf op!

Bordeaux P2: een heel goed toernooi

Eerste wedstrijd tegen een koppel van hier, dat we niet kenden, en dat heel goed speelde. Het was een heel moeilijke bijeenkomst, waar we ternauwernood aan ontsnapten. Dus, Ik wilde deze twee spelers feliciteren.

Wat de stad betreft, ik kende Bordeaux niet. De plek waar we ons bevinden is schitterend. We spraken met andere spelers die erg blij zijn. Dit zwarte gedeelte Hiermee kunt u een zeer helder spoor in het midden krijgen.

Ik heb het gevoel dat de organisatie erg goed is en ik hoop hier nog wat tijd door te brengen. Als God het wil, blijf dan de hele week.

Het Franse publiek

Over het algemeen ben ik eraan gewend om met een publiek in mijn voordeel te spelen. Ik vind dat het publiek zeer respectvol was. Uiteraard applaudisseerden ze meer voor het Franse paar, maar ze applaudisseerden ook voor ons. Hoed.

De speelomstandigheden

Voor mij lijkt dat zo De speelomstandigheden zijn snel. Ik vind het leuk... als je de bal raakt, gaat hij omhoog. Zelfs in het eerste end is het altijd erg moeilijk om te verdedigen, omdat de bal erg levendig is.

Ik denk dat dit het is optimale omstandigheden waardoor we een zeer goed niveau kunnen bereiken padel hier.

Miguel Lamperti Betclic Bordeaux P2

De afwezigheid van de beste spelers ter wereld

Ik weet niet waarom de beste spelers hier vandaag niet zijn, ik weet de reden niet. Het lijkt mij dat het een kwestie van punten is: de vier beste mannelijke paren spelen niet langer P2 van nu af aan.

Het is geen woede op het circuit, het is echt een kwestie van punten en het feit dat er het hele jaar door veel toernooien zijn. Alle toernooien worden buiten gespeeld en dit is erg duur voor de spelers.

Wij, de anderen, we hebben deze punten nodig. De eerste vier paren hebben deze punten niet nodig om onderscheid te maken. Daarom mogen ze er niet meer op spelen.

Met pensioen aan het einde van het jaar?

Ik ben een van de laatste veteranen op het circuit. Vandaag willen mijn benen en mijn vastberadenheid nog wat meer spelen. Aan het einde van het jaar beslis ik of er nog een jaar komt of niet. Voorlopig voel ik me goed en wil ik heel graag spelen.

Ik zou niet graag met pensioen gaan, maar dat is het leven.

Na padel ?

Als ik besluit met pensioen te gaan, heb ik eerst een trigger nodig om te begrijpen dat ik niet langer zal concurreren. Echter, Ik twijfel er niet aan dat ik graag coach wil worden en zeker voor Nox.

We hebben samen een academie en ik wil graag coach worden voor professionals maar ook voor de toekomstbeloften van onze sport.

Voor mij is het padel dit is mijn hele leven. Daarom zal ik, voordat ik met pensioen ga, veel mentaal werk moeten doen om te begrijpen dat ik geen toernooien meer zal spelen en dat ik andere plannen moet hebben, zoals coach worden.

De evolutie van padel

Vandaag de spelers van padel zijn atleten. Fysiek zijn ze veel beter dan wij. Potentieel zijn ze zelfs beter dan wij, met een betere lichaamsbouw en trainers.

Le padel is ook economisch geëvolueerd, op professioneel niveau. Daarom moeten spelers veel beter voorbereid zijn. Dat is een logische evolutie van de sport en ik denk dat het steeds beter zal blijven spelen.

Voor ons, de “oude mensen”, je moet volhouden, maar ik denk dat de padel stroming is spectaculair.

Een nieuwe toernooiformule

Deze ontwikkeling is een goede zaak, ook voor de toeschouwers, die er nog meer van kunnen genieten. Voor mij denk ik echter dat dewe zouden een circuit moeten hebben met langzame tracks, snelle tracks en tracks “normaal". Dit zou het mogelijk maken, net als bij tennis, dat iedereen een kans kan maken om te winnen, afhankelijk van de omstandigheden.

Als er bijvoorbeeld 20 toernooien per jaar zijn: 7 op snelle circuits, 7 op langzame circuits en de andere op “normaal“. Ik denk dat het geweldig zou zijn voor de padel en dat zou dat aantonen het beste paar weet onder alle omstandigheden te spelen.

Economisch moeilijk

Tegenwoordig is het economisch veel moeilijker voor de speler die buiten de Top 20 staat. het circuit lag voor 80% in Spanje en we speelden in principe vijf toernooien in het buitenland. Vandaag, op 25 toernooien, waarvan 19 in het buitenland !

Het is erg duur, tussen het vliegtuig, de bus betalen…

World Padel Tour…beter voor de Spanjaarden?

Voor mij is het World Padel Tour heeft ongelooflijk werk geleverd. Uiteindelijk proberen we altijd alles te verbeteren, maar ik geloof dat de World Padel Tour legde de lat erg hoog.

Premier Padel doet heel belangrijk werk. Dat we op Roland-Garros konden spelen, in Italië, daar hadden we nooit van gedroomd. Voor een speler die niet in de Top 20 of 30 staat zijn de kosten echter erg hoog geworden. Het is bijna onmogelijk om een ​​coach te hebben en hem te kunnen betalen.

In een eerste ronde of een achtste winnen we €2000,- en de kosten bedragen €3000,-. En wederom moet je erin slagen de achtste te bereiken, wat niet altijd gemakkelijk is. Onze merken doen veel moeite voor ons, ze doen er alles aan om ervoor te zorgen dat de speler padel kan leven van sport.

Als je het interview volledig wilt zien, kun je dit hier doen:

https://www.youtube.com/watch?v=hZGel6Fd-bs&ab_channel=PadelMagazine
Gwenaelle Souyri

Het was zijn broer die hem op een dag vertelde hem te vergezellen op een circuit. padelSindsdien heeft Gwenaëlle de rechtbank nooit meer verlaten. Behalve als het gaat om het gaan kijken naar de uitzending van Padel MagazineVan World Padel Tour… of Premier Padel…of de Franse kampioenschappen. Kortom, ze is een fan van deze sport.