Ricardo Duarte, directeur en oprichter van MyCenter – Sports & Wellness in Faro (Portugal) was aanwezig bij Dakhla (Marokko), tijdens de Intercontinental Cup padel 2024.

Bij de microfoon Padel Magazine, Ricardo keert terug naar zijn verhaal in de padel en de oprichting van zijn club!

Van tennis tot padel

Ik ben mijn hele leven amateurtennisser in Portugal, met enige deelname aan internationale competities. Ik heb ongeveer gewonnen 60 individuele en teamtennistitels, waaronder ik regionale en nationale kampioenschappen voor jongeren, senioren en veteranen belicht.

In 2011, Ik heb de MyCenter – Sports & Wellness club gebouwd en geopend. Het is een premium gezondheidsclub in de stad Faro, mijn stad van hart. Aanvankelijk waren er onder meer twee tennisbanen. Met de groei van padel in Portugal, In 2018 heb ik de twee tennisbanen omgetoverd tot vier tennisbanen padel.

Zijn debuut in de padel

Zo begon ik mijn verhaal in de padel. Gedurende deze jaren heb ik altijd ervaren Spaanse coaches gehad omdat ik de discipline als de besten wilde leren. Ik heb talloze trainingen georganiseerd met professionele spelers en coaches, waaronder ik kan noemen: Paquito Navarro, Sergio Navarro, Lucas Campagnolo, Manu Martin, Gervasio del Bono en ook de Portugezen Miguel Oliveira, Vasco Pascoal et Diogo Rocha.

Na slechts drie jaar oefenen, Ik begon te concurreren in het Portugese circuit in de categorie senioren en veteranen. In 2022, Ik stond nummer 1 in de nationale veteranenranglijst et nationaal vice-kampioen.

Momenteel heb ik ongeveer 30 nationale titels als speler en 9 nationale teamtitels als coach van jongeren en volwassenen.

Ricardo Duerte Dakhla

Het MyCenter-aanbod

Bij MyCenter bieden we een centrum met alle noodzakelijke voorwaarden voor de beoefening van de discipline, evenals alles wat een amateur of professional nodig heeft voor hun voorbereiding: een sporthal ruim uitgerust met de beste machines, een binnenzwembad, les studio's, behandelkamers et een spa. Dit alles met geweldige professionals op het gebied van lichaamsbeweging, behandeling en herstel.

De club is zeer goed gelegen, dichtbij de internationale luchthaven van Faro, de Universiteit van de Algarve en op slechts 2 km van het stadscentrum.

Stages voor iedereen

Wij proberen een ervaring aan te bieden padel optimaal voor degenen die ons bezoeken, door cursussen van één, twee of drie dagen aan te bieden. Wij hebben partnerhotels met de beste voorwaarden. Daarom willen we onze stagiaires ervan verzekeren dat wij voor alle details zorgen, zodat ze ons kunnen bezoeken en stage kunnen lopen.

Wij zijn momenteel vijf coaches van padel in de club en we zijn voorbereid op alle spelniveaus, van jeugd tot volwassenen.

Ik hoop dat onze aanwezigheid op de site Rackettocht veel spelers naar onze club zal kunnen lokken en dat ze ook zullen komen Profiteer het hele jaar door van het goede weer in de Algarve.

Gwenaelle Souyri

Het was zijn broer die hem op een dag vertelde hem te vergezellen op een circuit. padelSindsdien heeft Gwenaëlle de rechtbank nooit meer verlaten. Behalve als het gaat om het gaan kijken naar de uitzending van Padel MagazineVan World Padel Tour… of Premier Padel…of de Franse kampioenschappen. Kortom, ze is een fan van deze sport.