Sandy Farquharson, een invloedrijk figuur in de Engelse padelpadel, is de oprichter van The Padel School YouTube-kanaal: een uitstekende bron van informatie en advies voor diegenen die vooruitgang willen boeken in padel.

Deel 1 - Met: Alex Cortey (mede-oprichter, Twenty by Ten) & Sandy Farquharson (oprichter, The Padel School)

Zie deel 2: Het is ICI.

AC: Hoe kwam je op het idee om een ​​padel youtube-kanaal te bouwen?

SF: Destijds was ik op zoek naar dit soort tutorial voor mezelf toen ik begon. […] Destijds [2,3 jaar geleden] was er helemaal niets. Er is veel goede Spaanse inhoud, maar weinig Engelssprekende inhoud. In mijn lessen herhaalde ik ook systematisch dezelfde dingen. Mijn eerste video's waren daarom voor mijn studenten. Nu beantwoord ik de vragen die mij online worden gesteld via mijn video's.

AC: Kunnen we je dus een "padel youtubeur" noemen?

SF: Dit is de eerste keer dat mij dat is verteld. Ik weet niet of ik legitiem ben, maar ik hou toch van de geest.

AC: Er zijn al zoveel youtubers voor tennis, denk je dat dat het geval zal worden voor padel tennis?

SF: Ik denk dat het onvermijdelijk is dat er veel kanalen zijn. Er zijn al veel kanalen die tutorials in het Spaans geven, maar er zijn er maar weinig die een echte link met hun community creëren, maar ik weet zeker dat er goede Engelssprekende kanalen zullen zijn, en uiteindelijk zullen we er meer zijn , des te beter. Hoe meer mensen toegang hebben tot dit soort inhoud, hoe meer ze padel willen blijven spelen. Het is win-win voor iedereen.

HOU VAN HET ACHTER VENSTER EN NEEM REGELMATIGE CURSUSSEN!

AC: Wat zou je advies zijn voor tennissers die padel spelen?

SF: Het advies dat ik zou geven is om op alle mogelijke manieren aan de achterruit te wennen. Iedereen maakt kennis met padel, maar de spelers waarderen het glas aan het begin niet, ze doen veel half-ends (net na de rebound), zelfs vierkanten vanaf de achterkant. Als ze hun comfortzone niet verlaten om door te laten, zullen deze spelers nooit het vertrouwen hebben om met het glas te spelen en zullen ze niet verder komen.

Wat er met padel gebeurt, is dat omdat het een superleuke en toegankelijke sport is, mensen meteen plezier hebben en het gevoel hebben dat ze geen lessen nodig hebben, in ieder geval niet niet per se denken. Als coach geef ik iemand misschien een eerste les, maar hij heeft al zeker 100 uur padel gespeeld met zijn vrienden die waarschijnlijk dezelfde fouten hebben als hij. Dus besteed ik mijn tijd aan het doorbreken van slechte gewoonten. Dat is het echte verschil met tennis, waar je geen plezier kunt hebben als je in eerste instantie geen lessen volgt.

SPEEL RECHTS OF LINKS, WE NIET!

AC: Wat zou je zeggen tegen spelers die de neiging hebben dat ik maar aan één kant speel?

SF: Voor mij [om maar aan één kant te spelen] is dit een van de grootste fouten die beginners maken wanneer ze beginnen met spelen. […] Ik begrijp niet helemaal waar dit idee vandaan komt om een ​​kant van de padel te kiezen. Omdat spelers Paquito aan één kant zien spelen, denken ze dat ook zij een kant moeten kiezen, terwijl ze integendeel aan beide kanten moeten spelen. Je moet maar één kant kiezen op basis van je partner, of als je ooit een heel hoog niveau bereikt. ”

Het resultaat is dat, omdat ze maar aan één kant spelen, de spelers niet weten wat hun partner probeert te doen, of hoe hij moet spelen, ze een deel van de puzzel missen.

BEKIJK DE PRO VROUWEN VOORUIT

AC: Hoeveel inspiratie haal je uit de World Padel Tour voor je video's?

SF: Met mijn ketting [The Padel School] probeer ik het tegenovergestelde standpunt in te nemen van de Spaanse tutorial-ketens die het hoge niveau heel goed dekken. Ik probeer het spel populair te maken en te vereenvoudigen.In het begin leg ik mijn spelers uit dat ze niet moeten proberen te doen zoals de profs, omdat het bijna te geavanceerd is voor wat ze proberen te doen. niveau.

Ze zien hoe Lebron "par 3" maakt terwijl ze vanaf de onderkant van het veld knallen en hetzelfde proberen te doen, en ik vertel hen dat dit helaas niet de voortgang is. Ik ben een beetje een peddelbreker

Ik kijk graag naar de World Padel Tour, vooral vrouwen waar we de tactische lijnen en de overgangen van voren naar achteren beter kunnen zien [het speelt een beetje langzamer, met een beetje minder kracht, maar het bouwt meer op punt].

Vind de hoogtepunten van podcast # 2 met Sandy Farquharson en Alex Cortey, mede-oprichter van het milieuvriendelijke kleding- en accessoiremerk Twenty by Ten.

Vind de volledige podcast:

https://www.youtube.com/watch?v=5rvwtCPaItI

https://twentybyten.com/padel-talks/

Ontdek de nieuwe Twenyty by Ten-collectie: https://twentybyten.com/

De Padelschool: https://thepadelschool.com/

Franck Binisti

Franck Binisti ontdekt het padel bij de Pyramid Club in 2009 in de regio Parijs. Sindsdien maakt Padel deel uit van zijn leven. Je ziet hem vaak door Frankrijk reizen door de grote Franse paddle-evenementen te dekken.