De voormalig nummer 1 van de wereld en vertegenwoordiger van Head Padel, Sanyo Gutierrez qui sera geassocieerd met Fernando Belasteguin in 2021, gaf zichzelf een rijk interview in het programma van Radio Marca Barcelona. Hier zijn enkele fragmenten:

De ranglijst World Padel Tour

"Ik ken mijn WPT-ranglijst niet, ik heb geen idee!" (Noot van de redactie: hij begint het jaar 5e in de wereld)

“Ondanks alles blijft het klassement belangrijk, want afhankelijk van het laatste kun je wel of niet de nummer 1 tegenkomen in de eerste rondes en dus meer of minder kansen hebben om de finale te bereiken. En verzamel punten. "

Bela Bandeja wpt

De associatie met Fernando Belasteguin

“We hadden het in 2019 besproken, hij vertelde me dat hij geen zin had om backhand te spelen vanwege zijn kniepees die hem pijn deed. Ik belde hem terug om samen te spelen in 2020 en hij weigerde mijn voorstel."

“Tijdens de opsluiting kon hij herstellen van zijn knieblessure. Hij sprak met Agustín Tapia om zich op de backhand te verplaatsen en ze hadden zeer goede resultaten. "

“Vanaf dat moment kwam hij bij mij terug. Ik had het idee om samen te spelen opgegeven, want het was al meer dan een jaar geleden. We worden steeds ouder en hij vertelde me dat hij nu zou spelen. Maar toen ik hem aan de linkerkant zag spelen, dacht ik dat er iets mis was ... Ik dacht dat hij niet met mij wilde spelen!"

'Kort daarna kreeg ik een telefoontje. Fernando zei dat ik hem moest zien spelen en dat als ik in hem geloofde om hem in 2021 te vergezellen, hij zou mij op de laatste toernooien van het jaar bewijzen dat hij nog steeds bovenaan stond en bood aan om hem terug te bellen als ik dacht dat we konden vechten voor de nummer 1-plek. "

"Toen ik ophing, vertelde ik mijn vrouw erover en het werd mijn prioriteitsoptie voor 2021"

“Ik was aan het praten met andere spelers en ik had de mogelijkheid om te veranderen door mezelf aan de linkerkant te positioneren. Alles ging heel snel omdat Ik hoopte al een tijdje met Bela te spelen!"

sanyo-racket-kiss-reflectie

Zijn visie op padel, zijn idolen, zijn bijnaam ... Sanyo geeft zich over

'Fernando en ik zien de padel op dezelfde manier. We hebben veel ontmoet, vooral tijdens het WK en ik dacht dat het goed zou zijn als we ooit samen konden spelen en kijken of we echt op dezelfde golflengte zitten. "

"Ik blijf op de oprit, Bela achterop. Voor mij is Fernando aan de linkerkant iets anders! "

"Ik ben er trots op dat ik heb gespeeld met Seba Nerone, Paquito Navarro, Maxi Sánchez… en nu Fernando Belasteguin maar bovenal hoop ik dat het ook voor hen leuke ervaringen waren."

“Toen ik jong was, was ik behoorlijk rebels, soms zelfs grof op het veld. Ik brak mijn rackets toen ik boos werd. Ik heb veel met mijn psycholoog gewerkt aan mijn emoties. Ik werd ook geïnspireerd door andere atleten. Ik kijk veel naar wat Messi en Federer doen, ik hou van het beeld dat ze sturen en ik leer veel van ze. "

“Ik heb er nog ruim tien jaar van padel voor mij !"

"Als het mogelijk was om gemengd dubbel te spelen op de WPT Tour, zou ik spelen met mijn vrouw Valeria."

"Mijn bijnaam, Sanyo, komt uit een advertentie voor dit merk huishoudelijke apparaten in de jaren 90. Er was een Aziatisch kind en mensen dachten dat ik op hem leek en het begon allemaal vanaf daar. "

Malick N'diaye padel kroniekschrijver

Als tennis een sport is die je gek maakt, vermenigvuldig die waanzin dan met 2 en je krijgt de padel.

Als expat in Malaga, gepassioneerd door sport en fotografie, viel Malick meteen voor de padel. Als je hem niet kunt vinden op een korte werkende zijn "bandeja”, Hij zal waarschijnlijk wandelen, GoPro in de hand.