Julien Seurin en Adrien Maigret terugkijken op hun nederlaag in de eerste ronde van P2 in Bordeaux tegen Victor Mena en Francisco Ramirez (6/2, 6/4)

Geen optimale voorbereiding

Adrien : “Ik kom net uit twee weken waarin ik geblesseerd was. Ik had veel rugpijn toen ik op het parcours aankwam, daarna raakte ik gewond aan mijn linkerbil en twee weken geleden, voordat ik naar Hamburg vertrok, raakte ik gewond aan mijn rechterkuit. Hamburg heb ik niet gedaan en ik was onzeker over dit toernooi in Bordeaux, maar ik probeerde zo goed mogelijk op te letten en kon gisteren pas weer spelen tijdens de training op de zijbanen.

Ik begon met weinig vertrouwen aan de wedstrijd, het duurde even voordat het zover was. Daarna ging het iets beter in de tweede, we hadden kansen, maar tegen zulke spelers, die gewend zijn om op dat niveau op die banen te spelen... Ze raken niet in paniek als ze breakpoints hebben, ze hebben ook de ballen goed, we maakten een paar kleine foutjes. We hadden op zijn minst de tweede kunnen vasthouden, we verdienden het misschien om te breken, om te proberen vast te houden, om voor een tie-break te gaan, maar vandaag zijn ze sterker dan wij, er valt niets te zeggen.

Seurin Maigret Bordeaux

Persoonlijk moet ik weer een beetje in fysieke vorm komen. Ik zal het feit niet verbergen dat ik niet zo lang geleden ook hoorde dat ik vader zou worden, dus misschien is er daarna ook een terugslag geweest. Maar goed, ik ben nu al blij om op dit circuit te zijn. Nogmaals dank aan de hele Betclic-organisatie Premier Padel P2, voor Jean-Thomas Peyrou en Benjamin Tison die mij de wildcard gaven.

We hebben nog steeds geprobeerd te genieten, ook al was ik niet 100%, maar ik heb vandaag in ieder geval alles gegeven.”

Erg teleurgesteld…

Julian : “Ik ben vooral erg teleurgesteld omdat ik al twee, drie weken heel goed heb getraind en sinds ik hier ben aangekomen, zelfs gisteren, heb ik geen goed gevoel gehad. Gezien het circuit en de schoonheid van de Arena willen we het goed doen, beter doen, en uiteindelijk is het ingewikkeld, maar dit zijn momenten die we moeten managen. We speelden geen geweldige wedstrijd, maar uiteindelijk kregen we kansen en ik denk dat we het in ieder geval beter kunnen doen in onze servicegames. Breaker misschien één keer, zorg voor een tiebreak, of misschien een set zonder goed te spelen. 

En dat is waar ze erin zullen slagen om punten te winnen, wedstrijden, door twee of drie fouten te maken, maar ze komen er wel doorheen, en uiteindelijk loopt het niet zo goed af voor ons. Persoonlijk ben ik teleurgesteld over de sensaties en het algemene spelniveau. Adrien, ik wist dat hij fysiek misschien niet per se zo goed was en dat het misschien aan mij was om meer ruimte in te nemen, om dit deel echt een beetje aan te wakkeren en te proberen er echt in te komen, maar het is me niet gelukt. ”

volgend

Adrien : “Ik heb toestemming om te spelen, er is geen probleem, anders was ik niet gekomen. De fysiotherapeut vertelde mij dat ik kon spelen, dat er geen probleem was. Daar denk ik dat ik wat tijd ga nemen om fysiek weer op gang te komen en me voor te bereiden als ik wordt opgeroepen voor het Franse team voor het Europees Kampioenschap. Dit is voor mij een belangrijk doel. 

Je weet dat ik van dit soort competitie hou en van het verdedigen van de kleuren van mijn land. Als ik word geselecteerd, zal ik proberen weer in vorm te komen voor deze wedstrijd. En als ik niet geselecteerd word, maakt het niet uit, ik zal achter mijn vrienden staan, zodat ze zo ver mogelijk gaan. Met Julien hebben we in september twee grote doelstellingen: het Franse kampioenschap en Roland-Garros. Ik moet weer in het zadel stappen, ik ben nog niet zo jong, dus misschien moet ik wat afvallen en wat meer gaan trainen.” 

“Ik zal eerst goed voor mezelf zorgen om 100% te zijn, want het is waar dat het een beetje frustrerend is. We hebben twee toernooien gespeeld tussen Barcelona en dit toernooi, waarbij het probleem in mijn hoofd zit. Omdat ik weet dat ik niet per se op volle sterkte ben, ben ik in het begin een beetje psychotisch, ik ben een beetje aarzelend, ik mis mijn lobs. Na de tweede voel ik me beter, dus de wedstrijd begint een beetje in evenwicht te komen, maar ja, het is te laat. Vanaf de eerste wedstrijden moet je op je best zijn."

Het interview volledig:

Dorian Massy

Nieuwe volger van padelIk ben gefascineerd door deze dynamische sport die strategie en behendigheid combineert. Ik vind in de padel een nieuwe passie om te ontdekken en met u te delen Padel Magazine.