Wendy Barsotti en haar Spaanse partner Ana Fernandez De Osso wel verloren in de eerste kwalificatieronde tegenover Aguilar (65) / Manquillo (64) in de damestafel. De Française vertelt het ons.

Zijn terugkeer in de wedstrijd

Ik ben teleurgesteld, gefrustreerd, want dat is wat ik aan het einde van de wedstrijd tegen Robin (Haziza) zei. Ik zeg tegen mezelf dat er goede fasen zijn, maar in feite heb ik de indruk dat ik mijn spel nooit kan spelen omdat op de aan de andere kant spelen ze heel goed, ze sturen alleen maar vliegtuigen en je hebt nooit tijd om je spel echt op zijn plaats te zetten.

Daarna heb ik nog steeds plezier gehad. Ik had spelfasen waarin ik blij was met mezelf, omdat er meestal misschien nog een paar fouten zijn. Ik heb een paar positieve punten kunnen noemen, laten we zeggen. Maar het is waar dat als je naar het einde van de wedstrijd kijkt, je ziet 43 minuten, je tegen jezelf zegt: “Wauw, het gaat te snel”.  

Carla had me gewaarschuwd, ze had ze met Jess gespeeld en ze zei tegen me: “Je zult zien, het gaat heel snel, je moet erin slagen de boel te kalmeren, het ritme te doorbreken”. En eigenlijk zeg je tegen jezelf: “heel goed, ik ga lobs doen”, maar ze sturen zelfs als je lobt. Ze hebben altijd tijd om zichzelf te positioneren, je speelt hard en stuurt jezelf een vliegtuig, maar het is erg moeilijk om het ritme te doorbreken. Eerlijk gezegd spelen ze heel goed en ik denk dat ze op hun leeftijd erin zullen slagen ver te komen, denk ik.

Ik ben blij dat ik heb kunnen spelen. Mijn partner was erg aardig, ze stelde me op mijn gemak.”

Barsotti Bordeaux P2

Geen ideale voorbereiding

Je moet weten dat ik de hele week op vakantie was, en als ik op vakantie ben, doe ik geen enkele sport. Dus ik was op Corsica, ik at worst, ik at elke dag paté. En twee dagen geleden was ik nog op Corsica: ik ben gisteren aangekomen! Maar goed, ik voelde me niet slecht, althans fysiek. Maar het is waar dat als je je elke dag voorbereidt, het anders is. Maar in ieder geval, voor mijn supporters: bedankt dat je naar me keek, ik heb het fantastisch gehad, want het is een waanzinnige kans om tegen deze meiden te kunnen spelen en te zien waar je staat en je aandachtsgebieden te identificeren.

Om ook zo'n partner naast me te hebben, dat zijn eigenlijk hele domme dingen, maar de hele wedstrijd zei ze tegen me dat ik de tijd tussen de punten moest nemen. Het is stom, maar het is waar. Het zijn ervaringen en momenten waar we veel van leren, dus ik ben er erg blij mee. Natuurlijk ben ik gefrustreerd omdat ik niet meer wedstrijden en meer punten heb gescoord, maar dat is voor de volgende keer.

In ieder geval mijn felicitaties aan alle organisatoren, want eerlijk gezegd is het een waanzinnig genot om hier te spelen. Ik blijf daar een paar dagen en ga dan weer trainen. Er zijn FIP's die elkaar eind juni, begin juli opvolgen, dus het zal doorgaan in Italië, in Spanje, dat alles...

Dorian Massy

Nieuwe volger van padelIk ben gefascineerd door deze dynamische sport die strategie en behendigheid combineert. Ik vind in de padel een nieuwe passie om te ontdekken en met u te delen Padel Magazine.