Voor het eerst 16e finale van de dag, baan nummer 4 van het Khalifa International Complex werd getrakteerd op een toegewijde wedstrijd tussen het Spaanse paar Fernandez/Diestro en het Spaans-Argentijnse duo Gil/Moyano (TS12).

Een toegewijde wedstrijd zoals je zou verwachten

Xisco's accuratesse en Moyano's kracht maakten het verschil in de eerste set. Gebroken vanaf het begin rennen Diestro en Fernandez achter de score aan. Na enkele minuten aarzelen tussen de scheidsrechter en de spelers op een betwist punt, waren het inderdaad Xisco en Rami die de eerste set met 6-4 wonnen.

Maar in de tweede set krijgen Diestro en Fernandez nieuwe energie! Ze breken vanaf het begin en racen de hele set aan de leiding. Het Spaanse duo herstelt overal naar een set met 4-6.

Gil en Moyano aan het einde van de spanning

Het is uiteindelijk de passie van het Spaans-Argentijnse duo dat Diestro en Fernandez gaat verslaan. Xisco Gil en Ramiro Moyano overwinnen hun tegenstanders 6/4 4/6 6/3 in 2u25 spelen.

Ze zullen worden geconfronteerd 8e finale de recente winnaars van de WPT Master of Abu Dhabi, Coello en Tapia (TS5) die Inigo Jofre en Luis Hernandez (Q) geen kans lieten: 6/2 6/0. Morgen komt er een grote wedstrijd tussen Hispano-Argentijnse paren aan!