De briljante Agustín Tapia blikt met ons terug op zijn ongelooflijke start van het seizoen, gekenmerkt door vijf titels op de World Padel Tour met Arthur Coello.

Een droomstart van het seizoen

“Toen we besloten om samen te komen met Arturo, wisten we dat we veel toernooien konden winnen, maar niet zo snel. Deze start van het seizoen heeft ons verrast.”

"Er zijn veel zeer sterke paren, het is altijd moeilijk om tegen de beste paren te spelen."

"Vorig jaar stond ik het grootste deel van de eerste seizoenshelft nummer 1 in de race, maar dit jaar wil ik meer consistentie hebben over het hele jaar."

Tapia-entree-track-Abu-Dhabi

Een perfecte overeenkomst met Coello

“Arturo is de speler tegen wie ik vorig seizoen het moeilijkst speelde. Ik zag hem altijd als een potentiële partner. In het eerste deel van vorig seizoen ging het erg goed met Sanyo, dus ik heb er niet echt over nagedacht.

"Maar toen de kans zich voordeed, wilde ik ook mijn rol veranderen, van iemand die leert van een meer ervaren speler naar iemand die iets overdraagt."

“We kunnen zo goed met elkaar opschieten dat wanneer een van ons iets nodig heeft, de ander er is om het hem te geven. Het is erg belangrijk voor mij."

coello-tapia-overwinning-wereld-padel-toren-rioja

“Arturo Coello is een dier”

"Ik ben een speler die het liefst aanvallend speelt. Ik train al een tijdje om beter te worden in verdedigen. Vandaag was er een mentaliteitsverandering, nu ben ik niet degene die elke keer het punt moet pakken. Nu bereid ik het punt voor zodat Arturo kan aanvallen. Ik speel om mijn teamgenoot het punt te laten winnen. Ik voel me veel comfortabeler in de verdediging omdat ik weet dat ik een dier naast me heb dat me uit veel situaties kan halen.

"We hebben er in de voorbereiding veel over gesproken met de coaches om ons spel voor te bereiden, en ik denk dat we vandaag zeer goed ingeburgerd zijn."

Tapia omgekeerd Qatar 2023

La nouvelle AT10 Luxe genie : reactiever dankzij de 18K carbon

“Ik had in de zomer om meer hardheid van Nox gevraagd toen mijn pala met 12K-gezichten zachter was. Met de 18K heb ik een hardere pala. Ik raakte er heel goed aan gewend en gebruik het nu het hele jaar door.”

“Ik hou van de Genius, ik heb de Attack getest tijdens drie toernooien: we wonnen er twee en ik haalde een halve finale. Maar aangezien ik niet gewend ben aan rackets van diamantformaat, had ik pijn in mijn schouder, ik ging terug naar de Genius, het is mijn favoriet!”

De finale van Chili: een fundamenteel moment

"Ik denk dat wat er in Chili is gebeurd ons mentaal enorm heeft geholpen. We waren er zeker van dat we hadden gewonnen, maar door fouten die volgens mij iedereen kunnen overkomen, moesten we doorgaan met deze wedstrijd die we al hadden gewonnen. Ik denk dat dat moment erg belangrijk was omdat het ons sterker heeft gemaakt.”

coello-tapia-chili

Geen probleem met Lebrón en Galán

“We hebben erover gesproken met Lebrón en Galán, ze vroegen ons om vergeving. Ik probeer mezelf in hun schoenen te plaatsen, ik zeg tegen mezelf dat ik waarschijnlijk anders zou hebben gehandeld, maar het is goed dat ze ons om vergeving hebben gevraagd. Het is geen probleem, dit zijn dingen die gebeuren, het is mij eerder overkomen, ik hoop alleen dat het de laatste keer zal zijn, voor het welzijn van de padel ! "

Vind het interview in zijn geheel (in het Spaans), net hieronder:

Xan is een fan van padel. Maar ook rugby! En zijn berichten zijn net zo pittig. Fysieke trainer van meerdere padel, vindt hij atypische posts of behandelt hij actuele onderwerpen. Het geeft je ook enkele tips om je lichaamsbouw voor de padel. Het is duidelijk dat hij zijn aanvallende stijl oplegt zoals op het gebied van padel !