Padel Buzz - Focus op Aitor Garcia, Spaanse speler die al een aantal jaren de schouders onder Franse padelbanen heeft. Onlangs gekwalificeerd voor de Miami WPT Master van 24/30/04, werd het tijd dat we meer wisten over deze getalenteerde speler.

Padel en jij is het een lang verhaal?

Ik kom uit Gerona en werd geboren 1994. Ik begon met tennis voordat ik mezelf een beetje in het padel gooide richting 2009. Maar in die tijd was het meer een hobby. Vandaag is de padel mijn leven.

Ik ben een speler van World Padel Tour en ik geef mijn favoriete sport in de fitness- en padelclub X3 ("par trois") in Gerona, mijn geboorteplaats.

Wat zijn je doelen voor dit 2017-seizoen?

Aan het begin van het jaar was mijn doel om aan de WPT-finaletafel te komen en het seizoen in de top 80 te eindigen. World Padel Tour.

In principe zal ik me in 2017 concentreren op het FCP Catalan Federation-circuit van Padel en op het hele WPT-circuit.

Kun je je voorstellen dat je recente kwalificatie voor de Miami WPT Masters erg belangrijk voor je is?

Het is inderdaad een geweldige primeur voor mij! Deel uitmaken van een laatste WPT-tafel komt overeen met mijn sportieve doelen. Gaan spelen in de VS is gewoon fantastisch.

De afgelopen twee jaar nam u deel aan verschillende evenementen in Frankrijk (Padel Horizon PIT - P1000 Padel Centraal Lyon en inhuldiging van Mougins). Moet je nu de Fransen zetten!

Dat hebben we allemaal te danken aan Olivier Laurent (Padel International Trading) die een zeker potentieel in mij ontdekten en ervoor zorgden dat ik bekend werd in Frankrijk, zowel in officiële toernooien als bij interne evenementen. Voor mij zijn dit geweldige ervaringen.

Uit nieuwsgierigheid, ik hou van de relatie van het publiek en de spelers met hun sport te kennen, op dit moment heb ik een klein idee van hoe de padel in Frankrijk wordt geleefd.

Ik denk ook dat dit goed is voor mijn toekomst, omdat het me internationale zichtbaarheid geeft.

Je bent een relatief jonge speler, goed gerangschikt op de FCP (nº18 - 130 Wpt). We horen vaak dat padel een sport van volwassenheid en geduld is. Je lijkt ze snel te hebben verworven ...

De padel is nu een aparte sport, er komen steeds meer jonge spelers binnen, de scholen werken goed en sommigen zoals ik willen prof worden.

Dit laat de verandering van generatie en vernieuwing beetje bij beetje gebeuren.

Uw indruk van padelontwikkeling in Frankrijk?

Over het algemeen is het niveau in Frankrijk veel lager dan het niveau op het schiereiland, er is niets nieuws ... Dat gezegd hebbende, er zijn uitzonderingen en sommige van je spelers doen het goed in de Catalaanse competitie.

In competitie zou ik zeggen dat het spel en de snelheid van de bal in Frankrijk te snel blijven. Bontennisman zijn in het begin illusies, maar hun sterke punten keren zich tegen hen wanneer het niveau stijgt. Dit is alleen mijn mening, maar ik denk dat het langzamer moet spelen en een beetje meer met het hoofd moet spelen.

Wat missen we om Franse spelers en clubs een niveau te laten passeren?

Moeilijk te beantwoorden, omdat ik voornamelijk buiten Frankrijk evolueer. Dat gezegd hebbende, is het noodzakelijk dat de betrokken partijen (Federatie en Clubs) de padelkaart 100% spelen: hoop dat met de tijd het aantal toernooien, advertenties en publieke belangstelling rond het padel toeneemt.

Een Franse speler aan een finaletafel van de World Padel Tour, mogelijk?

Op korte termijn vind ik het een droom. Het hangt af van de eerder genoemde boom.

Als de padel in Frankrijk nodig is, krijgen blauw-witte spelers rood zeker een plek op het WPT-circuit.

Aitor, bedankt voor het interview, heb je een bepaalde boodschap om door te geven?

Hartelijk dank aan mijn sponsors, zonder wie niets mogelijk zou zijn:

Trus, Nivarius, Proelio, Nautica Casas, Box Sports, X3 Padel & Fitness, Sensación Rural, Fisiolucions, Ceriux, Palax en Black Crown.

Bedankt aan mijn familie, mijn publiek en mijn vrienden.

Zoek Aitor Garcia op de netwerken

  • Instagram: @gbaitor
  • Facebook en Twitter: Aitor García Bassas

Jean Marc Herard - Padel Ophef / Padel Mei

Jean-Marc Herard

Jean-Marc Herard is de chroniqueur Padel Internationaal tijdschrift. De Barcelona-speler biedt ons een meer internationale visie op padel met in het bijzonder zijn column Padel Ophef. JMH is de scanner van de wereldpadel.