Een paar dagen na Gemma Triay, is het de beurt aan Alex Ruiz om te praten over zijn start van het seizoen, zijn blessure en de koppelingswisselingen geïnitieerd door Lebron en Galan die ertoe leidden dat hij Momo Gonzalez vond.

De verwonding

Sinds de Qatar Major rust Alex Ruiz uit vanwege botoedeem in zijn schaambeen. Een blessure die zijn frustratie en zijn verlangen om te spelen vertienvoudigde: “Ik herstel 100%, terwijl ik mezelf in het begin vier weken na mijn blessure niet zag terugkeren. Ik heb in deze drie weken heel wat frustrerende dingen meegemaakt, maar ik ben ook steeds enthousiaster geworden en ik kijk er nu naar uit om op het veld te staan."

Mogelijke verbeteringen op Premier Padel ?

Le Kapitein Amerika du padel sprak ook over waar de fusie tussen zit Premier Padel et World Padel Tour voorgesteld op de eerste toernooien van het seizoen: “Ik denk dat er veel dingen te verbeteren zijn [...] we hebben veel dingen gezien die niet goed waren voor de speler, zelfs het simpele feit dat de omstandigheden van dag tot dag compleet veranderden, soms 's ochtends, soms 's middags en soms 's avonds."

"Ik denk dat hoe meer we de omstandigheden bevorderen die de spelers in staat stellen een spektakel te produceren, hoe meer de toeschouwer het zal waarderen padel."

Zijn terugkeer naast Momo Gonzalez

De lawine van scheidingen tussen de paren, geïnitieerd door Lebron en Galan, zette Juan Tello ertoe aan om de krachten te bundelen met Fernando Belasteguin. Dankzij de samenwerking tussen Ale Galan en Fede Chingotto was Momo Gonzalez beschikbaar om zijn explosieve duo met Alex Ruiz te hervormen: “Ik denk dat we een geweldige band hadden met Juan (Tello), er is iets dat ons kenmerkt in de spectaculaire kant. Wij hebben veel bereikt met onze vereniging en daar ben ik erg trots op."

“Ik heb voor Momo gekozen omdat ik het plezier en de passie die ik op het veld had, opnieuw wilde ontdekken. Ik kijk er echt naar uit om bij hem te zijn, ons spel te verbeteren en het beter te doen dan we eerder hebben kunnen doen.

Na een ingewikkelde start van 2024 keert Alex Ruiz terug naar het P2-circuit in Brussel, waar de kans op een gelijkspel zijn nieuwe ex-partner, Juan Tello, in de eerste ronde tegenover hem plaatste. De twee mannen, respectievelijk geassocieerd met Momo Gonzalez en Miguel Semmler, staan ​​morgen tegenover elkaar.

Vind het volledige interview met Alex Ruiz op PadelSpanje:

Martin Schmuda

Martin, een competitieve tennisser, ontdekte de padel in 2015 in de Elzas en nam deel aan enkele toernooien in Parijs. Tegenwoordig is hij journalist en houdt hij zich bezig met het nieuws padel terwijl het zijn opkomst voortzet in de wereld van de kleine gele bal!