Alexandre Dizy, die in twee jaar tijd de top 100 binnenkwam, kijkt terug op zijn eerste stappen in de padel, zijn start van het seizoen die hij omschrijft als “gemengd” en deelt zijn uitdagingen en doelstellingen met ons.

Zijn verhaal met de padel

“De reden dat ik begon padelSterker nog, het kwam doordat ik een beetje genoeg had van tennis, een sport waarmee ik op vierjarige leeftijd was begonnen. Een van mijn voetbalvrienden stelde voor dat ik de padel. Ik kende deze sport helemaal niet, ik had er nog nooit van gehoord, maar ik was er meteen dol op.

In het begin speelde ik rustiger met mijn voetbalvrienden, we namen deel aan kleine toernooien. Ik begon er serieus in te investeren padel ongeveer twee jaar geleden. Vandaag sta ik op nummer 89, maar ik begin wel padel, Ik had nooit gedacht dat ik over twee jaar in de top 100 zou kunnen staan!

Mijn sterke punt is de aanval. Als ik op links speel, ben ik van nature aanvallender. Aan de andere kant is mijn verdediging iets zwakker. Een ander van mijn sterke punten is volgens mij mijn vermogen om tegenaanvallen uit te voeren, vooral als ik meteen naar boven ga om de tegenstander te neutraliseren viboras. '

Zijn start van het seizoen

“Mijn start van het seizoen is nogal gemengd, vooral omdat ik niet echt een vaste partner heb. Bij Vichy zijn er niet veel spelers van mijn niveau in de buurt, ik moet vaak naar Clermont of Lyon om partners te vinden. Dit maakt de zaken iets ingewikkelder. Zo heb ik in januari deelgenomen aan een toernooi in Lyon, een regio waar het niveau erg hoog ligt, en werden we uitgeschakeld in de achtste finales. Het is nog lastiger omdat ik niet de mogelijkheid heb om regelmatig te trainen, ik moet 16 minuten rijden als ik wil trainen met mensen die rond mijn niveau zitten. De wedstrijden zelf worden mijn trainingen, wat niet ideaal is als voorbereiding op toernooien.

Er waren echter enkele verrassende momenten, zoals met Raphaël Rubio in Carcassonne. We wonnen een P1000 nadat ik al meer dan twee weken geen racket had aangeraakt. Hij informeerde mij op het laatste moment over deze mogelijkheid en we vertrokken op avontuur. Uiteindelijk slagen we soms het beste in geïmproviseerde omstandigheden.”

Geen vaste partner

“Op dit moment heb ik geen vaste partner. Ik speel vaak met jongens uit Clermont, vooral met Rafaël Rubio. We hebben al heel wat toernooien samen gedaan en gaan daar waarschijnlijk nog een tijdje mee door. Er is ook Thomas Lachave die er weer in komt, hij zit ook dicht bij de top 100. Thomas Rey is een andere optie, maar aangezien hij ook op links speelt, ligt het iets ingewikkelder. We reden samen een P1000 in Lesigny en verloren in de finale. Hij schoof naar rechts en we hadden nog steeds een goed toernooi.”

Thomas Rey en Alexandre Dizy

Blijf in de top 100

“Ik heb nog nooit eerder in een P1500 of P2000 gereden, maar ik denk erover om het eens te proberen. Het probleem op dit moment is dat er niet veel P1000's in mijn omgeving zijn, en dat ik niet zo jong meer ben, ik word binnenkort 38 jaar oud. Natuurlijk zijn er spelers die ouder zijn dan ik, maar ik heb de padel vrij laat en dat vind ik jammer.

Voor dit seizoen is het mijn doel om in de top 100 te blijven. Als ik dat bereik, zal ik blij zijn. Het zou een geweldige prestatie zijn om mijn ranking te behouden, want de toernooien worden steeds moeilijker denk ik.”

Dorian Massy

Nieuwe volger van padelIk ben gefascineerd door deze dynamische sport die strategie en behendigheid combineert. Ik vind in de padel een nieuwe passie om te ontdekken en met u te delen Padel Magazine.