Padel Magazine spreekt met Alexis Salles, die nu is de voormalige coach van het Franse nationale team padel mannelijk.

"Ik ben nog steeds verbonden"

Padel Magazine : Alexis, hoe gaat het met je? Wat is jouw nieuws padel ?

Alexis Salles: Allereerst bedankt dat je wat tijd aan mij hebt besteed en ik maak van deze gelegenheid gebruik om te feliciteren Padel Magazine voor zijn werk en zijn alomtegenwoordigheid over alle onderwerpen padel !

Om je vraag te beantwoorden, het gaat heel goed met me en ik maak van deze periode gebruik om voor mijn rug te zorgen, die me nog steeds veel pijn doet. Ik hoop echt dat ik deze zomer mijn weg terug naar het veld kan vinden, de wedstrijden van padel Ik mis je heel erg!

Op dit moment heb ik geen specifiek project in de padel maar ik blijf zeer verbonden en ik blijf het nieuws ijverig volgen, met name dankzij Padel Magazine !

Tijdens de mens Padel Open in juni, onder leiding van Robin en in verband met de Occitanie competitie, zal ik de organisatie helpen voor de coördinatie van vrijwilligers. Het is een prachtig project dat Robin (Haziza, noot van de redactie) met meesterlijke hand heeft uitgevoerd, dat onze roze stad tien dagen lang zal verblinden en ik ben heel blij daar mijn steentje aan bij te kunnen dragen.r.

Een duizelingwekkende evolutie in vijf jaar

Padel Magazine : Even terug naar dit eind 2021, jullie besluiten niet verder te gaan met het heren team. Wat zijn de redenen ? Een zekere vermoeidheid?

Alexis Salles: Ik besloot mijn avontuur binnen de mannenselectie voornamelijk voor een tijd niet voort te zetten. In 2021, wat zeker een uitzonderlijk jaar was met twee internationale concoursen, was ik meer dan 40 dagen weg. Maar het meest boeiende is de tijd die het hele jaar door bijna dagelijks wordt besteed aan de spelers van de Franse groep, maar ook aan degenen die ernaar streven, aan bepaalde coaches - fysieke en mentale trainers van spelers en natuurlijk de relaties met de FFT en Robin .

De evolutie in 5 jaar was duizelingwekkend en ik liep tegen mijn grenzen aan om deze rol volledig op me te nemen. Zoals je weet ben ik ook partner bij accountantskantoor ASB CONSEIL met de verantwoordelijkheid van een twintigtal medewerkers en heb ik overigens een vrouw en… drie schattige maar zeer innemende kinderen! (Gelach) Dit is de reden waarom mijn positie als kapitein van het EDF moeilijk te rijmen viel met mijn professionele en persoonlijke leven.

Bovendien voelde ik dat dit het einde van een cyclus was en dat het voor de spelers geweldig zou kunnen zijn om door te gaan naar een andere dynamiek met een professionele coach die het team nog hoger kan brengen. Ik hoop dat Pablo Ayma zijn vaardigheden en ervaring zal brengen om het team op het podium te helpen!

Padel Magazine : Waren het Europa in Marbella en het WK in Qatar de triggers?

Het EK in Marbella was bijzonder moeilijk omdat we ons in een post-Covid-periode bevonden die emotioneel moeilijk te managen was. Toen we samenkwamen in de MAS-club in Perpignan, had ik de spelers bijna een jaar niet gezien... Aan de andere kant ontbrak het veel spelers aan concurrentie en sommigen aan vertrouwen.

Als we daar nog een zeer teleurstellende organisatie van de competitie en moeilijke speelomstandigheden aan toevoegen, leidde dit tot een aantal zeer zware wedstrijden en was de week erg stressvol op de zenuwen. Maar de groep hield vol en we slaagden er toch in om de 3 . te pakkenEme plaats in deze kampioenschappen en verloor alleen tegen Spanje.

team frankrijk mannen marbella

De wereldkampioenschappen in Doha waren heel anders in die zin dat het de selectie was die ik heel moeilijk vond omdat ik ingewikkelde keuzes moest maken... Het moeilijkste van de functie van coach is omdat je rekening moet houden met meerdere criteria: de niveau van de spelers, hun investering, hun gemoedstoestand enzovoort... Er zijn een paar spelers die essentieel zijn in het Franse team, maar het niveau wordt strakker en velen zullen zich waarschijnlijk bij de groep aansluiten.

Bij elke selectie probeer ik een zo harmonieus mogelijk team te hebben, zowel qua niveau als qua gemoedstoestand. Ook moet je tijdens de competitie nadenken over de verschillende mogelijke combinaties, afhankelijk van de huidige vorm van de spelers. Kortom, het is geen gemakkelijke vergelijking en een grote verantwoordelijkheid. En de moeilijkheid is dat je je eigen beslissingen moet nemen. Natuurlijk had ik de steun van de Federatie bij al mijn keuzes gedurende deze vijf jaar, maar het feit blijft dat we in de frontlinie staan ​​en het is soms zwaar omdat er maar acht spelers zijn geselecteerd...

Aan de andere kant waren de kampioenschappen in Doha echt succesvol dankzij een uitzonderlijke organisatie. De spelers konden zich verenigen rond een doel, waren zeer professioneel en accepteerden mijn keuze om de teamsamenstelling te veranderen. Uiteindelijk hebben we hele goede kampioenschappen behaald door op deze wereldkampioenschappen de vierde plaats te behalen. Ik dank hen oprecht voor hun investering en het geluk dat ze me hebben gegeven tijdens mijn laatste kampioenschappen.

“Hoop geeft leven!”

Padel Magazine : Gaan we je op de een of andere manier vinden met functies in de padel ? Het idee om een ​​club op te richten padel heeft altijd in de pijplijn gezeten, vooral met Laurent Imbert, waar ben je?

Alexis Salles: Voorlopig geef ik mezelf wat tijd... Maar ik heb nog steeds contact met de acteurs van de padel en ik hoop dat ik de komende maanden of jaren de kans krijg om deel te nemen aan andere avonturen!

Het is waar dat dit een project is dat Laurent nauw aan het hart ligt, maar de moeilijkheid is om de juiste locatie te vinden tegen een constante prijs... Aarzel niet om ons te contacteren indien u info heeft. !

Laurent en ik zijn al 25 jaar vrienden, gepassioneerd over padel en beiden erg gehecht aan onze stad, Toulouse. Het zou dus duidelijk zowel een bron van grote trots als een echte uitdaging zijn om een ​​club van padel samen… En dan geeft hoop leven!

Padel Magazine : Als we de hausse zien in padel dat we weten, wat zijn de mogelijke obstakels voor de ontwikkeling ervan?

Alexis Salles: Het is waar dat de padel maakt een ongelooflijke groei door en niets lijkt de ontwikkeling ervan te stoppen. het is duidelijk dat er de komende jaren behoefte zal zijn aan structuren. De mogelijke obstakels zijn naar mijn mening op twee niveaus :

  • De moeilijkheid voor particuliere investeerders om locaties te vinden die economische winstgevendheid en de duurzaamheid van hun clubs mogelijk maken
  • De overeenkomst tussen particuliere investeerders en tennisclubs die de activiteit ontwikkelen padel binnen hun structuren. Er moet worden vermeden dat er oneerlijke concurrentie ontstaat tussen een vereniging zonder belasting (BTW – IS) en privéclubs die commerciële ondernemingen zijn... De Federatie heeft een belangrijke rol te spelen en deze overgang moet zo goed mogelijk worden georganiseerd, want we mogen niet vergeten dat de padel werd geboren in Frankrijk dankzij privé-initiatieven.

Padel Magazine : Wat zijn je mooiste herinneringen aan padel ?

Alexis Salles: Mijn beste herinnering blijft onze titel van Europees kampioen in 2015. OK, er was geen Spanje, maar de teams hadden een vergelijkbaar niveau en alle ontmoetingen werden gewonnen in de beslissende wedstrijd. Ik was toen een speler - aanvoerder en de emoties waren ongelooflijk !

Dan heb ik een memorabele herinnering aan onze kwartfinale-overwinning tegen Uruguay op de wereldkampioenschappen in Paraguay in 2018. Het was een compleet gekke ontmoeting die in de nacht eindigde met enkele scherpe anekdotes.

Ik heb ook mooie herinneringen aan mijn aanvoerdersband bij de jonge duiven tijdens de wereldkampioenschappen in Castellon. De jongeren waren zo verbaasd en gemotiveerd door het evenement, het gaf veel frisheid! Onze ondersteuning was heel anders dan die van de volwassenen, we moesten alles controleren: hun voeding, hun slaap, hun warming-up enzovoort... De week was ultra fysiek maar ze hebben ons zoveel plezier en emotie bezorgd dat het onvergetelijk blijftde !

Eindelijk heb ik goede herinneringen aan onze terugkeer in de vrachtwagen met Laurent Imbert en vaak Bastien Blanqué na de etappes van My Padel Ronde. Deze vier jaar van het ontwikkelen van ons circuit waren spannend. Ze duwden ons vaak tot het uiterste en waren zo de moeite waard op menselijk niveau! Ik ben erg trots op wat we hebben bereikt met zeer weinig middelen en in een tijd waarin de padel had nog niet de bekendheid die we vandaag kennen...

Team Padel Mei

het team Padel Magazine probeert u sinds 2013 het beste van te bieden padel, maar ook enquêtes, analyses om de wereld van te proberen te begrijpen padel. Van het spel tot de politiek van onze sport, Padel Magazine staat tot uw dienst.