Alix Collombon bood ons een uitzonderlijke finale in Burriana vorig weekend. Ze reflecteert op deze prestatie en stuurt een bericht naar de beste paren van de WPT: je moet er dit seizoen op rekenen!

FIP Star Burriana: wat een optreden!

Franck Binisti: Je komt uit een competitie op hoog niveau in Burriana, met een overwinning in 3 sets in de finale. Je speelde met je nieuwe Spaanse Jess. Vertel ons over deze uitzonderlijke wedstrijd.  

Alix collombon : "Het was heel fysiek, dat moet je weten op de FIP we spelen 5 wedstrijden in 3 dagen​ Vrijdagavond de 16e, zaterdagochtend de 8e, zaterdagmiddag de kwartfinales, zondagochtend de halve en zondagmiddag de finale. Dus we waren niet echt vers. '

“Daarnaast was er een grote intensiteit in de afdronk. De laatste set was voor iedereen fysiek ingewikkeld. De game was leuk voor de mensen om naar te kijken. Er waren spectaculaire punten en we konden zien dat de spelers niet wilden opgeven. ”

interview castello collombon fip burriana

Franck Binisti: Wat gebeurt er als je met je rug tegen de muur in de tweede set Alix the Phoenix ziet?

Alix Collombon: “We hebben de eerste set slecht afgemaakt. Fysiek was ik niet goed. Ik wist niet zeker of ik dit toernooi kon spelen. Ik voelde mijn benen erg zwaar, maar we wonnen de belangrijke punten. '

"Ik ss hielp me in het midden omdat ik het niet kon vasthouden. Ze is fysiek indrukwekkend. De fysiotherapeut heeft me geholpen met de kuit. We hadden een grote derde set. De sleutel tot de wedstrijd is 2-0 in de tweede wanneer we de punto de oro winnen. '

Franck Binisti: We zagen je fysiek beter in de derde set. Je maakte bijna geen fouten meer.

Alix Collombon: “Ik was fysiek niet beter, we veranderden gewoon dingen tactisch. Ik begon lange rijen te spelen. De game ging daarom iets meer over Jessica. Met deze pijn moest ik slim spelen​ Hierdoor konden we de wedstrijd winnen. Juan (zijn coach) was erg belangrijk in deze finale. "

"Ik heb een rugoperatie gehad"

Franck Binisti: Wat is er in dit voorseizoen gebeurd zodat je je niet op het fysieke niveau van je partner voelt?

Alix Collombon: "Ik had een rugoperatie in december​ Ik ben een maand volledig gestopt. Mijn terugkeer naar het veld gebeurde half januari op een heel zachte manier. Na een maand op de bank was het moeilijk​ We hebben veel werk verricht met mijn fysieke trainers. "

“De gevoelens kwamen geleidelijk terug en we besloten dit te doen FIP om matches te maken en neem sensaties als een paar​ Het ging beter dan we hadden gehoopt. Het begon niet zo goed, maar het eindigde goed! We hebben nog steeds veel speelruimte. "

J. Castelló A. Collombon overwinning FIP valenciana

Een bericht voor de Top 10

Franck Binisti: Je hebt het eerste grote toernooi gewonnen toen je terugkwam van deze operatie. Je doelen moeten erg hoog zijn, toch?

Alix Collombon: “Het doel dit jaar is om kwartfinales maken​ Wij willen kom dichter bij de beste paren​ Wij zijn het paar 14 in de ranglijst. We willen dichter bij de Top komen 8. '

Franck Binisti: Je traint in Barcelona vaak met Top 20 spelers, bijvoorbeeld Marta Marrero (nummer 5). Voel je je dicht bij deze spelers qua spelniveau?

Alix Collombon: "IK kan efficiënt zijn​ Er is duidelijk een klein verschil, maar ik kan er tegen. Vanaf het moment dat we het 14e paar op dit board zijn, is dat potentieel we kunnen iedereen verslaan​ Je kunt ook verliezen van zwakkere, maar het is mogelijk. "

Psychologisch werk, de sleutel

Franck Binisti: Twee jaar geleden herinner ik me meer bescheidenheid in je woorden, maar vandaag weet je dat je iedereen kunt verslaan. Is deze psychologische trigger nieuw dit seizoen?

Alix Collombon: “Ik ben dit seizoen begonnen met werken Pierre Gauthier op psychologisch niveau. Dit is iets dat ik bij hem heb gezien. Sik zit in deze tabel is dat ik iedereen kan verslaan​ Je moet ook veel nederigheid hebben als je een 'zwakker' paar op papier speelt. Het doel is om zo ver mogelijk te gaan en echt te geloven dat het mogelijk is om de beste spelers te verslaan. "

“We werken op afstand met lange sessies die reflectie vereisen. Ik ben erg blij met het werk dat we doen, ook al is het nog maar net begonnen. "

gebalde vuist alix collombon P2000 piramides

Franck Binisti: Wat is uw agenda voor de komende weken?

Alix Collombon: “Ik ga veel trainen. Begin maart is er een super gran slam op het Catalaanse circuit, dat ik met Jess zal spelen. Voor half april zullen er maar weinig toernooien zijn. "

Vind het volledige interview hieronder:

Lorenzo Lecci López

Aan zijn namen kunnen we zijn Spaanse en Italiaanse afkomst raden. Lorenzo is een meertalige gepassioneerd door sport: journalistiek door roeping en evenementen door aanbidding zijn zijn twee benen. De ambitie is om de grootste sportevenementen (Olympische Spelen en WK) te verslaan. Hij is geïnteresseerd in de situatie van padel in Frankrijk, en biedt perspectief voor optimale ontwikkeling.