De scheiding tussen Alix Collombon en Carla Mesa niet noodzakelijkerwijs in het programma was opgenomen en nog minder zijn associatie met een speler voorbij de 50e plaats van de World Padel Tour, ook al behoort de jonge Spanjaard bij Race tot de top 40.

Het is echter een gewenste keuze en perfect aangenomen door de Franse nummer 1 die ons duidelijk uitlegt dat dit paar met Alejandra Alonso in werkelijkheid een perfecte kans zou kunnen zijn voor elk van de twee spelers.

De redenen blijven intern

"Ik ga geen commentaar geven op de redenen voor onze breuk met Carla, want dit zijn dingen die intern gebeuren en dat zou naar mijn mening zo moeten blijven. ”

'Ik heb deze beslissing genomen bij mijn terugkeer uit Paraguay'

“Ik nam de beslissing op de terugweg uit Paraguay, het laatste toernooi van de Zuid-Amerikaanse tournee. Ik denk niet dat ze ook tegen deze scheiding was. Ik vertrouwde op mijn instinct. “

Alejandra is helemaal geen onbekende

“Ik kende natuurlijk mijn nieuwe partner. Ik heb dit jaar twee keer tegen haar gespeeld en beide keren wonnen we in twee sets. Toen ik uit de wedstrijd kwam, had ik ontdekt dat deze "kleine" goed speelde.

Ja ze is minderjarig, het is een feit, maar zoals ze zeggen “talent kent geen leeftijd”. Wat voor mij belangrijker is dan haar leeftijd, is haar gemoedstoestand en het verlangen dat ze heeft om bij het project betrokken te raken.

Ik kan niet wachten na deze grote week van samen trainen om aan de toernooien te beginnen. “

poll collombon 2023

sondage Padel Magazine : Je denkt voor meer dan 60% dat Alix Collombon een risico neemt met Alejandra Alonso.

Paarwisselingen maken deel uit van het leven van spelers

“We weten dat er op elk moment dingen kunnen veranderen, afhankelijk van de omstandigheden. Deze paarwisselingen zijn een integraal onderdeel van de padel en het is een beetje "normaal", dus de relaties tussen de spelers veranderen er niet door.

Wij spelers worden soms gedwongen om onze "gevoelens" opzij te zetten, het hoort bij ons werk. “

"Het is een echte keuze van mij"

"Ik wil verduidelijken dat het een echte keuze van mijn kant is, omdat ik de mogelijkheid had om te spelen met spelers met een betere ranking, maar we voelden (met mijn coach) dat hun spel misschien niet minder bij mij past, hoewel dat van Alejandra.

Ik heb een speler gekozen die naar mijn mening een groot potentieel heeft en die al goed speelt, ook al is haar ranking lager dan de mijne (ze is nog steeds 36 in de Race).

Ik ga van paar 11 naar paar 12, wat voor mij absoluut niets verandert aan de tafels. Ik zal hetzelfde aantal partijen hebben als voorheen en daardoor zal ik geen moeilijke loting hebben. “

Een klein feestje, maar wel afgemeten

“Ik zie het helemaal niet als een waarschuwing. Toegegeven, het is een kleine gok (die blijft gemeten) maar ik geloof echt in ons project.

En voor degenen die mij kennen, ik ben niet het soort persoon dat beslissingen lichtvaardig neemt. En ik heb een heel team achter me! “

Eleonore Coulibaly

Wat een genot om journalist te zijn midden in de padel, een aantrekkelijke groeiende sport. Ik hoop dat u geniet van de aangeboden inhoud. Tot binnenkort wellicht op de piste!