ALL IN PADEL SPORTS is de nieuwe padelclub van Aix-en-Provence. Nauwkeuriger gelegen in Bouc-bel-Air, het dorp Decathlon, biedt de club diensten die meer dan één kwijlen. Terug naar "el fenomeno del padel": Stéphane Massot, voorzitter van ALL IN PADEL SPORTS.

 [src googlemap = ””Breedte =” 150 ″ hoogte = ”150 ″]

Voordat u over uw club praat, kunt u ons vertellen waar deze passie voor is padel ?

Ik ontdek de padel die er ongeveer 9 jaar is via een vriend. Ik was op dat moment ongelukkig omdat ik geen sporten kon vinden die overeenkwamen met mijn leeftijd, ruim over de veertig, en omdat ik altijd sport had gespeeld, waaronder intensief squashen en voetbal, moest ik iets anders, misschien iets minder fysiek moeilijk.

Ik had het virus vanaf het moment dat ik deze sport testte. Ik zal niet uitleggen waarom, omdat het erg klassiek is, en omdat ik verschillende creaties van een squashclub had, besloot ik mijn projectcreaties in squash- en padelclub te evolueren.

Heb je alle stadia doorlopen om deze club te starten?  

Ik heb er ongeveer tien jaar over gedaan om de plek echt te vinden. Maar toen de plaats eenmaal was gevonden, was het noodzakelijk om het businessplan te valideren. Het was een enorme klus om tot 100% te zijn. Bovendien biedt ALL IN PADEL SPORTS alleen padel aan terwijl ik oorspronkelijk op squash vertrok ... Wat een weg! Van een binnensport tot een buitensport. Maar het voordeel van het dorp Decathlon is dat er gewoon veel andere sporten zijn.

Hoe is uw project tot stand gekomen nadat het land was gevonden?

Toen de plek eenmaal was gevonden, moesten we de juiste partners zoeken om een ​​financiële en sportieve basis te bieden. Voor de rest had ik alles in petto sinds mijn baan bij Henry Leconte Padel me veel kansen bood.

Na het vinden van de juiste partners en het vastleggen van mijn tour de table, was het noodzakelijk om een ​​proces van het indienen van een vergunning te maken, zelfs voor 4 short Padel.

Op dat moment verdampt uw ​​project dat vorm krijgt ...

Inderdaad, alles leek eindelijk te gaan ... Maar het was zonder op de Franse regering te rekenen, een plaag voor de projectleiders.

Daar betreden we het universum van ORWEL, in de 25ème-dimensie van onze prachtige administratieve wereld. Dus moest ik een ontwikkelingsvergunning (een PA) aanvragen die zes maanden duurde om ... EEN WEIGERING!

De gevolgen van de houding van de administratie zijn talrijk ...

Oh ja, veel.

Eerst tijdens deze lange periode moesten we het veld beschermen tegen een nauwe omgeving die me wilde verdubbelen ... Gelukkig had ik een pre-contract getekend dat exclusiviteit op deze grond garandeerde.

De aandeelhouders besloten om ons partnerschap voor dit project te stoppen om economische redenen, maar ook omdat de grootste Franse padel-vestiging op 5 km van mijn site werd geopend. Het was daarom nodig om anderen te vinden.

Zoek een bank wanneer alle credits zijn geaccepteerd.

Strijk door de caudine vorken van de administratie.

En toch vallen de zaken eind 2015 op hun plaats?

Alles past bij nieuwe partners, een bank, een administratie die zijn ogen opent ...

We gaan eindelijk naar het beton ... En dat is de voet! Er zijn altijd onvoorziene maar we gaan vooruit.

Het VRD-gedeelte ging redelijk goed. Maar je moet heel voorzichtig zijn met de grondstudie en de beroemde grondwerken die de onaangename gewoonte hebben een fortuin te kosten en altijd belangrijker te zijn dan wat je gepland hebt.

Vergeet niet de plaat die het skelet van uw hof is en absoluut nikkel moet zijn. Tot slot mogen we toegang, beveiliging, verspilling, afvoer, diefstal en nog een tiental andere dingen om over na te denken niet vergeten.

Na de korte, maar het is beter om een ​​goede bril of liever een vergrootglas te hebben, want de valkuilen zijn talrijk met de pose, de uitlijning, de schroeven, het schilderij. Om nog maar te zwijgen over de longen van ons veld, het gras met zijn beroemde kiezelzand en de pose.

Dus als je dit allemaal hebt gedaan, is het omdat je een gek bent, een masochist, een onbewuste of gewoon een mentale patiënt van deze sport zo geweldig (aandacht voor ongeneeslijke ziekte).

Franck Binisti

Franck Binisti ontdekt het padel bij de Pyramid Club in 2009 in de regio Parijs. Sindsdien maakt Padel deel uit van zijn leven. Je ziet hem vaak door Frankrijk reizen door de grote Franse paddle-evenementen te dekken.