Franck Binisti treft Ludovic Cancel en Benjamin Grué, respectievelijk 17e en 19e in het klassement van padel van de FFT van november 2021.

Twee voormalige tennissers gerangschikt 0

Franck Binisti: Vertel me over je reis, je reis naar padel ?

Ludovic Annuleren: Net als veel andere spelers kom ik uit het tennis. Vier jaar geleden stond ik op mijn beste ranking als 0. Het was op deze datum dat ik begon met de padel en sindsdien verlies ik één ranglijst per jaar! Een tennisvriend, Valentin Massé, heeft me kennis laten maken met sport tijdens een "Happy Hour" in Toulouse Padel Club en ik waren meteen verslaafd aan deze sport. Ik zat sowieso in een fase waarin ik vastliep met tennis en padel zo verscheen in mijn leven als volgt. De eerste maanden speelde ik nauwelijks omdat ik de spelers niet kende en voor mij de padel kwam pas op de tweede plaats wegens tijdgebrek omdat ik me aan het voorbereiden was op mijn examen als hoogleraar natuurkunde en scheikunde. Toen speelde ik beetje bij beetje meer en meer, de padel werd een passie voor mij en vanaf het tweede jaar, toen ik meer tijd had, kon ik meerdere keren per week trainen en tot die tijd vooruitgang blijven boeken.
Eigenlijk kom ik uit Toulouse, maar ik ben nu een jaar in Perpignan en ik kan zeggen dat ik buitengewoon goed werd ontvangen door de gemeenschap. padel !

Verpletteren Annuleren 2021

Benjamin Grue : Ik was twintig jaar tennisser tot rang 0 en tennisleraar (houder van DES-vermeldingsopleiding) gedurende 10 jaar bij de Léognan-club (in de regio Bordeaux). Omdat ik nog een leukere activiteit wilde oefenen, probeerde ik de padel begin 2016. Vreemd genoeg raakte ik zes maanden na mijn debuut echt in het spel verstrikt toen ik begon te concurreren.

Ik heb mezelf nu 18 maanden volledig geïnvesteerd in het Franse circuit omdat ik ben gestopt met mijn tennisles, waardoor ik in het weekend kan reizen.

“Samen zo ver mogelijk komen”

Franck Binisti: Was je associatie natuurlijk? We zien veel paren die uit elkaar gaan, weer bij elkaar komen... Jullie zijn anders, jullie zijn nog steeds samen. Is jouw ambitie om samen te bouwen?

Benjamin Grue: Ik ken drie partners sinds ik begon. Eerst Julien Castaing, de persoon met wie ik begon, gingen we samen naar 40 Fransen. Daarna Maxime Vian, een jeugdvriend met wie ik 6 maanden speelde. Dan nu Ludo met wie ik in januari 2021 aan het project ben begonnen.

We hadden ons eerste toernooi in november 2019 en wonnen het (een P500 in La Teste), toen vroeg hij me om met hem samen te werken. Kan me niet inhuren vanwege mijn werk (niet beschikbaar in het weekend),
we hebben alleen 3 P1000 samen kunnen doen in het jaar 2020, tijdens de schoolvakanties. We speelden erg goed (3e in Perpignan, 3e in Vence en 5e in Nîmes).

Toen zijn samenwerking met Mathieu Armagnac eenmaal voorbij was, was onze samenwerking vrij natuurlijk gezien onze resultaten en ons begrip. In een jaar tijd hebben we allebei bepaalde mijlpalen bereikt en daar zijn we erg trots op. We hebben de ambitie om samen te bouwen zolang ons project gemeenschappelijk en gedeeld is. Maar we geven onszelf ook de mogelijkheid om met andere spelers te spelen om vooruitgang te boeken in bepaalde P1000 of internationale toernooien.

Ludovic Annuleren: Integendeel, onze associatie vond op natuurlijke wijze plaats. Ons eerste toernooi samen vond twee jaar geleden plaats, waar iedereen zijn respectievelijke partners had die het rustiger aan begonnen te doen. We wonnen dit toernooi door goede paren uit Bordeaux te verslaan en ik denk dat we ons allebei natuurlijk goed voelden op het veld. Daarna probeerden we zoveel mogelijk samen te spelen, maar Benjamin was minder vrij dan ik. Ik had dus met Matthieu Armagnac in de belangrijkste toernooien gespeeld en toen besloten we vorig jaar in zoveel mogelijk toernooien samen te spelen. Eigenlijk zijn het allemaal toernooien geweest.
Ik denk dat we allebei begrepen dat de... padel is een teamsport, dat 1 + 1 = 3 en dat het alleen dankzij deze teamgeest is dat we de afgelopen maanden samen vooruitgang hebben kunnen boeken en sterker zijn geworden.
Voor mij is de ambitie natuurlijk om samen zo ver mogelijk te komen. En ik denk dat Benjamin in precies hetzelfde proces zit. We praten allebei openhartig over onze resultaten en onze toernooien en we stellen onszelf altijd vragen om onze vooruitgang voort te zetten. Dus ja, de ambitie is voor mij om zo ver mogelijk samen door te gaan.

Kraan Annuleren FFT Padel Ronde van Perpignan 2021

Franck Binisti: Wat kun je jezelf als partner kwalijk nemen?

Ludovic Annuleren:  Laten we zeggen dat het zomerthema de kleine speling is aan het begin / midden van de tweede set.

Benjamin Grue : Te veel Burgers eten! (lacht)

Het Franse team in het vizier?

Franck Binisti: Je hebt een behoorlijk aanvallend spel. Is het iets waar je aan werkt dat voortkomt uit een bepaald testament?

Benjamin Grue: We weten dat het een van onze sterke punten is, we kunnen allebei aanvallend aanvallen. We willen deze speelidentiteit behouden naarmate we verder komen in ons verdedigingsspel. We willen een spelen padel offensief tijdens het bouwen voordat je de punten voltooit.

Ludovic Annuleren: We krijgen vaak dit beeld van een aanvallend spel en we moeten toegeven dat we in de basis alleen dit plan A hadden. Aanvallend zijn was voor ons natuurlijk. Maar vanaf nu hebben we aan onze verdediging gewerkt en ik plaats ons allebei als veelzijdige spelers, die zowel rechts als links kunnen evolueren, en dat is wat onze kracht maakt. Het doel is om twee gecontroleerde spelsnelheden te hebben. Heel snel als we ons in een aanvallende positie bevinden en heel langzaam als we verdedigen.

Franck Binisti: Wat zijn je ambities? Staat het Franse team in het vizier? Wat ontbreekt u om tot de allerbeste van Frankrijk te behoren?

Ludovic Annuleren: Mijn ambities zijn om in de eerste plaats plezier te blijven hebben en continu vooruitgang te blijven boeken zoals ik tot nu toe heb gedaan. Team Frankrijk is een droom die ik eerlijk gezegd al twee jaar in gedachten heb. Maar tot nu toe, door helder te blijven en vooral door meer aan de linkerkant te evolueren, kon ik alleen maar hopen om op zijn best op de shortlist van vervangers te staan. Vandaag ben ik zelf verrast dat ik me "bijna" op het niveau van de beste voel en ik zeg tegen mezelf: "waarom niet". Maar Team Frankrijk is niet iets dat ik kan beheersen, dus ik denk er liever niet over na. Nu al aanwezig zijn bij de Franse teamtrainingen zal erg goed zijn. Eerst het plezier, de vooruitgang, de resultaten en wat er gaat gebeuren. Laten we duidelijk zijn, ik heb nog een flink jaar werk voordat ik kan claimen geselecteerd te zijn.
Ik zou een grote smash missen, denk ik, of beslissender worden in één schot. Anders moet ik naar rechts.

Grué Annuleer perpignan 2021 FFT

Benjamin Grue: Mijn ambities qua resultaten voor 2022 zouden zijn om stage te lopen bij het Franse team, de Franse top 10 te betreden, een halve finale te halen in P2000 en ervaring op te doen in internationale toernooien.

Mijn doelen op het gebied van vooruitgang zijn om mijn fysieke ontwikkeling voort te zetten met de steun van mijn fysieke trainer Guillaume Pigache, om technisch en tactisch vooruitgang te boeken met mijn trainer Philippe Baget van Central Padel in Saint-Jean-de-Luz en trainingskampen in Santander (Santander) om verder te leren.

Op dit moment staan ​​de spelers van het Franse team aan de top, maar ik werk er dagelijks aan om er dichterbij te komen.
Om onze plaats te verdienen, moeten we vandaag de top 10 spelers regelmatig verslaan.

Ik ben erg jong op het circuit, slechts 18 maanden dat ik het grondig speel. Je moet de stappen stap voor stap doorlopen. Ik mis de ervaring op de grote wedstrijden om helder en sereen te kunnen zijn op de belangrijke momenten. Daarnaast train ik pas twee maanden met een coach padel, Ik heb echt nog veel te leren.

Benjamin Grué achteruit 4Padel Bordeaux-2021

Krampen in het vliegtuig en een goed geheugen!

Franck Binisti: Je beste herinnering? Je grootste spel?

Ludovic Annuleren: Met Benjamin zou ik zeggen de wedstrijd waarin we met 6/4 als laatste verloren van Maigret / Scatena in Toulouse. We waren echt in fase op de grond.

Benjamin Grue : Voor mij is de beste herinnering onze 5e plaats in de Franse kampioenschappen door grote gevechten te winnen. De grootste wedstrijd tegen Pech / Theard in Toulouse in juli: 2u30 spelen waar we allemaal met krampen eindigden door met 6/3 te winnen in de derde.

Franck Binisti: Een ongewone anekdote over een wedstrijd, een gedrag, een punt?

Benjamin Grue: In Vence in augustus 2020 was ik uitgedroogd op 7/6 4/0 tegen Mitjana / Toniutti voor de derde plaats. Ik probeer me zo goed mogelijk vast te houden. Je wint uiteindelijk door een wonder. De terugreis met het vliegtuig was ingewikkeld voor mij… Het blijven nu goede herinneringen.

Ludovic Annuleren: Ja, we verloren 7/6 4/0 en hij bracht twee uitzonderlijke rendementen uit, zoals "de dronken man in kungfu-techniek". Daarachter wordt de wedstrijd gekanteld en worden ze naar de tiebreak getrokken waar Tom Mitjana een winnende piek maakt, denkt dat hij de wedstrijd heeft gewonnen, en in feite zijn er 6 tegen 3 voor hen. Ik fluister in Bens oor dat ik zeker weet dat we de wedstrijd zullen winnen! We redden het in deze tiebreak en na een supergelijkspel waarbij iedereen matchpunten had, winnen we uiteindelijk. Na terugkomst met Uber, vliegtuig en Benjamin hadden voortdurend gegeneraliseerde krampen in de buikspieren en in zijn hele lichaam. Ik droeg zijn spullen naar hem toe en ik zie nog steeds in mijn hoofd de krampbal op zijn buikspieren toen hij vastzat in het vliegtuig. We hebben goed gelachen en het is een geweldige herinnering voor mij!

Enkele internationale toernooien in de toekomst?

Franck Binisti: Ik zou graag uw mening willen hebben over de ontwikkeling van padel in Frankrijk, maar ook internationaal? Zien we jou een keer op het WPT / APT / FIP circuit?

Benjamin Grue: Vandaag met de benoeming vanArnaud Di Pasqualede padel op de goede weg is, zien we een reëel verlangen om vooruit te komen. Grondaanleg, lerarenopleiding, ontwikkeling onder jongeren, organisatie van grote internationale toernooien… We moeten op de kar springen want we zien een sterke ontwikkeling in landen in Europa zoals Zweden en Italië.

Daarnaast dragen de uitzending van de WPT op Canal en de wereldkampioenschappen in Qatar op Bein Sport enorm bij aan de bekendheid van onze sport.

Vorig jaar hebben we onze eerste FIP gedaan in Canet en het was een geweldige ervaring. Het zorgde ervoor dat ik de ervaring wilde herhalen, hetzij op een FIP of op het APT-circuit, afhankelijk van de mogelijkheden en beschikbaarheid.

Annuleer Grué FIP Rise Canet en Roussillon 2021

 

Ludovic Annuleren: Ik ben blij dat de padel is de laatste tijd enorm gegroeid omdat het een sport is die het verdient. Concurrentieniveau op onze schaal, ik vind het erg jammer dat er meerdere P1000's in hetzelfde weekend kunnen worden gedaan. Ik denk dat er te veel P1000's zullen zijn, dat ze in diskrediet zullen worden gebracht en dat dit de ranglijst te veel dreigt te verstoren. Op de P2000's zou het voor iedereen interessant zijn om in de zestiende te beginnen, zoals in Frankrijk, om de gratis punten te vermijden die te gemakkelijk bovenaan de lijsten blijven. Een eerste ronde gewonnen door een zaadje is sowieso gelijk aan minstens een P1000!

WPT / APT / FIP, momenteel is het ingewikkeld met mijn werk, maar ik sluit het idee van een kleine schoolpauze niet uit als ik op een dag dit niveau weet te claimen!

Team Padel Mei

het team Padel Magazine probeert u sinds 2013 het beste van te bieden padel, maar ook enquêtes, analyses om de wereld van te proberen te begrijpen padel. Van het spel tot de politiek van onze sport, Padel Magazine staat tot uw dienst.