In een wedstrijd vol geweldige momenten en emoties, de Argentijnen Maxi Arce en Franco Dal Bianco gewonnen van hun landgenoten Yain Melgratti en Lucho Soliverez op een score van 7-5/3-6/6/1. De twee koppels gaven alles en gaven ons een show die gewaardeerd werd door de aanwezige toeschouwers in Zweden.

Een eerste set hing

De eerste set begon met een zekere nervositeit tussen de twee partners, die zich allebei bewust waren van de inzet en... geen risico willen nemen. Tijdens deze set waren er drie gouden punten, waarbij elk paar eenmaal de service van de tegenstanders had genomen, voordat Dal Bianco en Arce definitief braken op een laatste "pro punto".

“Het is een mengeling van gevoelens omdat we alles hebben gegeven, maar het is jammer dat we een aantal belangrijke punten hebben gemist die uiteindelijk cruciaal waren" Jain Melgratti.

Yain en Luciano geven niet op

De tweede set begint met een uitstekende service van Soliverez, gevolgd door een onmiddellijke break om op voorsprong te komen 2-0. Arce en Dal Bianco slagen erin om hun service te herstellen, maar twee games later winnen Melgratti en Soliverez de tweede gouden punt van de set die hen overal in een ronde dichter bij de gelijkmaker brengt.

Op een schitterend punt waar Maximiliano alles gaf om een ​​bal terug te krijgen, herrezen Melgratti en Soliverez uit hun as en wonnen de tweede set. Het publiek is verheugd dat de pret voortduurt.

Dal Bianco en Arce antwoorden

"We geven nooit op. Mijn partner geeft me altijd deze goede energie waardoor ik het beste van mezelf kan geven ” Franco Dal Bianco.

In de derde set weten Maxi en Franco dat er geen ruimte is voor fouten en laten ze slechts enkele punten over op hun servicegames. Ze nemen de pauze om te leiden 3-0 en de finale begint op hun kant te vallen. In het midden van de laatste set heerst er een sfeer van spanning op het centre court, elke speler geeft het beste van zichzelf en verzamelt ballen die verloren leken om ons bloemlezingspunten op te leveren. De energie van Melgratti en Soliverez is niet genoeg en Maxi en Franco pakken de set 6/1 om hun eerste toernooi van het seizoen te winnen.

De twee paren hebben twee dagen rust voor de start van de Kungsbacka Open, die de hele week zal plaatsvinden (13-18 juli). Open die volledig zal worden gedekt door Padel Magazine.