En als hetArgentinië had zijn toekomstige kampioen gevonden? Dit weekend, Felipe Tufró heeft bewezen dat talent bijzonder vroeg kan zijn, zelfs als je een senioren toernooi speelt en alleen 9 jaar.

Al op het niveau tegen volwassenen

Onder de Tufró, de padel een familiegeschiedenis. Felipe sloot zich dus aan bij zijn vader, piemel. Na het winnen van een vader-zoon toernooi, vroeg de jongen om deel te nemen aan een seniorentoernooi. Voor een eerste ervaring op dit niveau was het een succes sinds het paar de finale bereikte.

dans de kolommen van ABC Saladillo, Felipe zegt: "Als een tegenstander beter speelde dan zijn collega, probeerden we toen te vermijden om op hem te spelen omdat hij ons zou hebben gedood door mijnen op ons te leggen". En ongeacht de leeftijd is competitie competitie: “Tijdens trainingen trekken we niet hard aan me, maar in toernooien wel. En voor de finale van het kampioenschap, waar het belangrijkste was om te winnen, werd ik heel hard neergeschoten ”. Een houding die prestaties nog meer waardeert, evenals het niveau hiervan ontluikende scheur. "In de halve finale gaven onze tegenstanders toe dat ze op Felipe en mij op dezelfde manier hadden gespeeld" legt Willy uit.

Van vader op zoon

Het is pas twee jaar geleden dat Felipe het padel. Nadat hij zijn vader op de hellingen had vergezeld, wilde hij doen zoals hij: “Ik vertelde hem dat ik het wilde starten padel omdat ik hem zag spelen. Hij vertelde me dat hij er met de coach over zou praten ". Zo ontstond een verterende passie en Felipe verdeelt nu zijn tijd tussen de basisschool en padel : “In het begin begreep ik niets, ik wist niet eens hoe ik de punten moest tellen. Maar toen ik geïnteresseerd raakte, gaf ik nooit op ". Hij formuleert zelfs hardop een droom: "spelen met Alejandro Galán, hij is de beste speler ter wereld. Ik wil graag een foto met hem maken ”. 

ARGENTINIË - FELIPE TUFRO

Uiterst gemotiveerd

Als de zoon erg door de vader werd geïnspireerd om een ​​pala in handen te nemen, is het omgekeerde ook waar, zo niet meer. 'In werkelijkheid is dat zo veel technischer dan ik, Zegt Willy. Als ik toernooien speel, komt hij en hij geeft me 2-3 tips om te verbeteren, omdat hij het spel beter ziet dan ik gewend ben om achter de bal te slaan en te rennen. Hij is zo jong dathij absorbeert alles". Maar druk uitoefenen op de kleine kampioen is uitgesloten. Plezier moet de belangrijkste motivatie blijven. Maar goed dat Felipe over moet hebben: “We willen dat hij met hetzelfde enthousiasme blijft leren. De dag na de finale stuurde ik een bericht naar de coach met het verzoek hem drie lessen per week te geven ". Agustín Tapia kan beven, de volgende generatie is al klaar!

François Miguel Boudet Journalist padel sport

Ik ben een sportjournalist die in Barcelona woont en natuurlijk een fan van padel.

RMC Sports, L'Equipe Magazine, Sport24, Infosport +, BeIN sports en nu de kers op de taart: Padel Magazine ! ;)