Arthur Hugounenq, 22, kwam de Franse top 50 binnen terwijl hij speelde op padel voor iets meer dan een jaar. Deze linkshandige 1,82 m, bekend als krachtig, besloot de voorkeur te geven aan de padel in tennis en dromen van een professionele toekomst. Voormalig -4/6 in tennis, hij heeft een licentie bij Tennis padel palavas club, een zeer dynamische club qua padel.

"Mijn tegenstanders klaagden in de P500's"

Padel Magazine : Tussen tennis en padel, heb je gekozen?

“Ook al ben ik tennisleraar, ik geef prioriteit aan padel, Ik speel nauwelijks meer tennis. In mijn club palava's, zullen we proberen een team samen te stellen van padel goed niveau om volgend jaar in N1 te spelen. Ik begon echt te spelen padel aan het begin van het jaar 2022. Aan het begin was ik 1500 geassimileerde, maar ik werd snel gecorrigeerd naar 600 omdat mijn tegenstanders klaagden over de P500's die ik aan het doen was... Toen begon ik behoorlijke resultaten te behalen, dingen gebeurden gewoon en hier ben ik 49e, dus ik ben zo blij.

Arthur Hugounenq-verdediging

" ik vond het geweldig "

Het is waar dat ik van tennis kom. Mijn beste ranking was -4/6 en ik had tien punten minder dan -15 vóór de Covid. Ik speelde Future-toernooien en een paar Challengers, ik had het idee om prof te worden. Maar het herstel na de Covid was niet gemakkelijk, of het nu financieel of zelfs mentaal was, het zou nodig zijn geweest om terug naar het buitenland te gaan, het was ingewikkeld.

Het was rond deze tijd dat ik de padel in de buurt van mijn huis in Beaucaire (Gard), met vrienden. Ik vond het geweldig. Daarna kwam ik aan in Montpelier, ik begon een paar spellen te spelen op niveau 6 of 7. Ik maakte vrienden met veel mensen, maar qua spel verveelde ik me een beetje, mijn partners begrepen ook niet waarom Ik speelde op dit niveau. Door toernooien te doen, kon ik mensen ontmoeten, goed met elkaar opschieten en steeds interessantere spellen spelen met goede spelers uit het zuiden. »

Wat zijn je ambities voor de toekomst?

“Ik was van plan om een ​​paar toernooien te doen met Simon Boissé (ex-n°4 en huidige 63e Frans, op 40), wat een legende is: ik noem hem "de maestro". We hebben dit jaar al samen gespeeld Bordeaux P2000, plaats 7e voor ons eerste toernooi. Dagelijks train ik drie keer per week met Yannick Maurel. Het is goed, maar ik wil meer doen. Ik hou er niet van om dingen in tweeën te doen, dus ik wil echt voor iets professioneels gaan. »

"Ik denk erover om naar Spanje te gaan"

“Het probleem dat ik begin te krijgen is dat je soms ver moet reizen om toernooien te maken waarmee je punten kunt verdienen. Het is net als tennis, dat mijn ouders veel geld kostte toen ik jonger was. Ik werk, maar het is ingewikkeld en duur om elk weekend naar toernooien te gaan. Ik ben daarom op zoek naar sponsors om reis en verblijf te financieren. Ik zal Adidas-uitrusting hebben, maar ik heb sponsors nodig om de kleding te verzamelen. Het zou me in staat stellen om naar iets professioneler te gaan. Ik overweeg ook om naar Spanje te gaan om daar gedurende het jaar een aantal weken te trainen. En waarom uiteindelijk niet naar Barcelona of Madrid gaan…”

Wordt een krachtige linkshandige zoals jij het hof gemaakt door linkse spelers op het Franse circuit?

"Om eerlijk te zijn, niet zo veel, ik ben nog nieuw in het spel, ik ben nieuw in toernooien, ik ken niet veel mensen, ik heb niet de gelegenheid gehad om met de Franse top 20 spelers te spreken. . Maar ik hoop dat het met goede resultaten meer en meer zal gebeuren. Ik zal steeds vaker worden gezien en als mijn spel goede spelers interesseert, hoop ik dat ze contact met me opnemen. »

Zijn sterke punten: volley en smash

Wat zijn je sterke punten in het spel?

“Ik zou zeggen dat het allemaal om het net gaat: de volley en de spikes. Bij tennis zeiden ze al dat ik vaardig was en ik geloof dat dat in het tennis ook het geval is padel. Mijn live spel is niet slecht en na de windows, ook al ben ik al veel verbeterd, moet ik nog verbeteren tegen de Spanjaarden die heel goed verdedigen. Ik denk dat ik nog steeds ruimte heb voor verbetering op alle opnamen die specifiek zijn voor de padel, stijl bandeja ou vibora. Ik ben me ervan bewust dat ik nog veel te leren heb. Ik stop natuurlijk niet bij de Franse ranglijst: als het mijn doel is om internationaal te spelen, kan ik niet stoppen bij 49e Franse plaats, ook al is het een goede ranking. »

Train jij ook fysiek?

“Momenteel train ik alleen door sessies te doen, maar mijn doel is om zo snel mogelijk geld te hebben om fysieke training te financieren. Omdat ik op dit moment niet de middelen heb om beide trainingen te betalen padel en fysiek. Het idee is om zo'n vier keer per week fysiek te kunnen trainen, want ik heb een geweldige trainer met wie we heel goed samenwerken. Ik ben echt in mijn project rond de padel en ik kan niet wachten om het geld en de sponsoring te krijgen waarmee ik het kan uitvoeren. »

“Ongelooflijke toernooien”

Wat is je wedstrijdprogramma dit jaar?

“Aan de competitiekant is mijn doel dit seizoen om te presteren in de grote Franse toernooien, voordat ik misschien ook in het buitenland ga spelen. Ik zoek bijvoorbeeld een partner voor de FIP Rise in Bordeaux, in april. Ik zal ook proberen de Canet FIP ​​te doen, waar ik er 8 had gedaane afgelopen jaar. Dit zijn geweldige ervaringen, ongelooflijke toernooien met een organisatie van waanzin, een beetje zoals tijdens de P2000. Ik moet toernooien van dit niveau doen, omdat ik tot nu toe heel weinig heb gedaan: ongeveer tien P1000's en twee P2000's. Veel van deze grote toernooien vinden plaats in het noorden van Frankrijk, maar ik zit in Montpelier en dat is vaak ingewikkeld. Ik zou bijvoorbeeld graag naar Liévin willen, maar de trein kost 300 € en ik moet accommodatie zoeken. »

Heb je nog geen toegang tot een privéjet?

“Het zou inderdaad een goede oplossing zijn (lacht), maar ik zal heel, heel grote sponsors moeten vinden! »

Na 40 jaar tennis valt Jérôme in de pot van padel in 2018. Sindsdien denkt hij er elke ochtend aan tijdens het scheren ... maar scheert nooit pala in de hand! Journalist in de Elzas, hij heeft geen andere ambitie dan zijn passie met u te delen, of u nu Frans, Italiaans, Spaans of Engels spreekt.