Audrey Casanova en Laura Clergue, de regerende Franse kampioenen gaan door met hun avontuur in Barcelona na een zeer goede overwinning in 3-sets.
De eerste set gaat verloren in de tie-break met 7-6. Misschien een beetje angst voor ons Frans in deze eerste set en dat is begrijpelijk.
Maar ze schakelen een versnelling hoger in de tweede set en nemen de 2e-set relatief gemakkelijk: 6-2.
In de 3e-set zijn de Fransen, als de wedstrijd in evenwicht is, efficiënter en bevestigen ze door de 3e-set 6-3 te winnen.
De derde set bevestigt de dynamiek van het spel… en de Fransen zijn er volledig in geslaagd om het profcircuit te betreden. De volgende stap voor de Fransen is 3.
Deze wedstrijd werd voornamelijk in het hoofd gespeeld. De platte slag van Laura en de forehand-versnelling van Aurrey frustreerden het andere paar dat een junior in hun gelederen had, waarbij Spanje veel verwachtte (misschien te veel?) En de ervaren Van Boven.

De houding en de rust van onze spelers op het veld, die in staat zijn geweest om de trend te keren… (ga een setje omhoog) allemaal tegen een fanclub van de tegenstander die in groten getale is gekomen. Goed gedaan meiden. Je hebt ook JOUW FAN CLUB achter je!