Minder dan 24 uur vanaf de langverwachte World Padel Tour Menselijk Engels Padel Open, Padel Magazine sprak met het kind van het land, Bastien Blanqué. Zoals hij zelf vertelt, staat de Toulousain, het huidige Franse nummer 6, ongeduldig om de 20×10 op zijn land te betreden.

We bespreken met hem zijn indrukken van het toernooi, zijn debuut bij Blagnac en verzamelen zijn gevoelens over het feit dat hij niet profiteerde van een wild-card voor deze grote bijeenkomst bij hem thuis.

“Een trots om in Toulouse te spelen”

"Ik ben erg blij om in Toulouse te spelen, het is een bron van trots voor mij, want mijn hele familie, al mijn vrienden en mijn sponsors zullen komen om me te zien spelen. Bovendien ken ik de club, het wordt geweldig, met een geweldige sfeer. En voor mij wie weet de padel voor meer dan 10 jaar, met een stadium van World Padel Tour in Toulouse is het gewoon geweldig."

Wat is het record sinds de oprichting?

"Ik ben begonnen op" padel in Blagnac in de club van Padel Plus, toen ging ik trainen in Toulouse Padel Club en nu in Stade Toulousain.

Als ik de positieve punten van mijn carrière zou moeten noemen, zou ik zeker zeggen dat ik in een kleine vereniging ben begonnen en de etappes heb kunnen doorlopen om drie keer tot Frans kampioen te worden gekroond. Ik speel ook op een internationaal circuit en daar ben ik waarschijnlijk het meest trots op.

witte herder

Zijn indrukken van het feit dat hij niet profiteerde van een Wild Card…

Dit is een onderwerp waarover op sociale netwerken is gesproken. Bastien Blanqué begint in preprevia, dat wil zeggen helemaal aan het begin van de competitie. Hij kon niet profiteren van een wild-card om de finaletafel direct te integreren in tegenstelling tot zijn kameraden Benjamin Tison, Johan Bergeron en zijn partner op het Franse circuit Thomas Leygue.

Het was moeilijk te verteren, want als drievoudig kampioen van Frankrijk, vorig jaar vice-kampioen van Frankrijk met Thomas Leygue en met een internationaal project, denk ik dat dit dingen zijn die tellen in een spelerscarrière. Het zou een kinderdroom kunnen zijn om aan een finaletafel van de World Padel Tour, bovendien in zijn woonplaats. Ik dacht dat ik, omdat ik uit de buurt kwam, meer geluk zou hebben gehad. Helaas was het niet zo.

Het is jammer en moeilijk te accepteren, deze beslissing maakte me destijds verdrietig. Het integreren van de hoofdtabel had voor mij een geweldige kans kunnen zijn, omdat het winnen van 20 of 30 directe punten kan worden gebruikt voor het klassement. Bovendien zorgt het spelen van sterkere paren in de ranglijst ervoor dat je sneller vooruitgang boekt.

Ik vind het moeilijk om deze beslissing van de organisatoren te begrijpen, daarna is het zo, het is de game die je moet accepteren en morgen beginnen we met de kwalificatiewedstrijden, dus we zullen er alles aan doen om deze tafel te krijgen. ”

“Morgen zullen we alles geven”

“Ik zal dit toernooi spelen met Francisco Jurado, die iets beter gerangschikt is dan ik (169e). Hij heeft een heel goed niveau, een heel Spaans profiel, dat wil zeggen wie veel ballen gooit, wie weet hoe hij moet slaan. Het is zeer compleet. Zeker omdat hij vorig jaar al een paar previas speelde. Ik bood aan om me te vergezellen op deze wedstrijd en hij accepteerde het met plezier.

We hebben zo goed mogelijk getraind. Vandaag hebben we een goede training gehad in Toulouse om morgen alles te geven.”

Laten we niet vergeten dat Bastien Blanqué en zijn partner zal de competitie beginnen deze zondag vanaf 16 uur

Sébastien Carrasco

Fan van padel en van Spaanse oorsprong, de padel stroomt door mijn aderen. Heel blij om mijn passie met u te delen via de wereldreferentie van padel : Padel Magazine.