Fernando Belasteguin, biedt ons een uitzonderlijk interview aan waarin hij terugkeert naar detactische evolutie professionele padel, zijn eigen veranderingen, zijn mening over de verschillende ruzies, maar ook zijn toekomst.

Ondanks zijn overwinningen en records is zijn motivatie groter dan ooit.

Ambitieus, genereus en informatief, tweede deel van het interview van de legende uitgevoerd met een meesterhand door Lorenzo Lecci López.

Om het eerste deel van het interview te lezen, het is door ICI.

TACTICS veranderen

Lorenzo Lecci López: We gaan een beetje praten over tactieken. We zien je regelmatig van kant wisselen op de baan, aan welke kant voel jij je het meest comfortabel vandaag?

Fernando Belasteguin: “In Buenos Aires heb ik mijn achillespees bezeerd. Na de revalidatie zeg ik dan tegen Tapia "je bent jong, je bestrijkt meer terrein, je speelt links, dus ik speel rechts". We speelden het afgelopen seizoen voor alle 7-8 toernooien op deze manier.

Dit jaar moesten we doorgaan met dit systeem om mijn pees te ontlasten, maar tijdens de opsluiting werkte ik onvermoeibaar en kon ik zeer efficiënt herstellen. Ik voelde me weer op mijn gemak bij het spelen aan de linkerkant en vroeg hem om het te veranderen. Hij accepteerde het en sindsdien hebben we zeer goede resultaten behaald. Ik heb het gevoel dat ik weer aan de backhand-kant kan spelen, zoals ik gedurende mijn hele carrière heb gedaan.'

Lorenzo Lecci López: Het feit van van kant wisselen tijdens een wedstrijd is ook een tactisch alternatief om de tegenstander een beetje te verrassen?

Fernando Belasteguin: "Ja natuurlijk, maar zoals we regelmatig doen, kan het verrassingsfenomeen niet meer zo effectief zijn."

Fernando Belasteguin keert terug naar links Tapia naar rechts

De evolutie van wereldpadel

Lorenzo Lecci López: De spelers worden steeds krachtiger, het spel altijd sneller. De spelers bewegen niet terug en gaan niet verder op alle ballen. Is dit de belangrijkste evolutie van professionele padel?

Fernando Belasteguin: “Ja, maar ik denk dit komt door het wisselen van bal. De ballen zijn altijd sneller. We moeten dan ons spel ontwikkelen met de voorwaarden. Je moet dus meer risico's nemen. "

Lorenzo Lecci López: Is het meer een voordeel voor u, of juist een nadeel?

Fernando Belasteguin: “Daar denk ik niet aan. Ik ben gefocust op het goed trainen om me aan dit spel aan te passen. Als ik weiger me aan te passen, is er een uitweg en tot ziens. Maar ik wil me blijven aanpassen! "

"Frankrijk, een maatstaf in de groei van de wereldpadel"

Lorenzo Lecci López: Als we clubs als de Piramides zien, kunnen we optimistisch zijn over de ontwikkeling van padel in Frankrijk. Wat denk je ?

Fernando Belasteguin: “We hebben te maken met de sport die zich de komende 10 jaar het meest zal ontwikkelen, over de hele wereld. Frankrijk zal een maatstaf zijn in de groei van de wereldpadel. Ik hoop dat er binnenkort een Franse speler in de top 10 komt. "

"Verlaat het gekibbel en werk samen"

Lorenzo Lecci López: We herinneren ons een interview in Rome, waarin u de conflicten tussen de entiteiten die de padel runnen aan de kaak stelde. Meer dan tien jaar later zijn de conflicten er nog steeds. Wat is de oplossing voor deze situatie?

Fernando Belasteguin: 'Als deze mensen willen werken om padel te laten groeien, moeten we de ego's opzij zetten, allemaal aan dezelfde tafel zitten. Laat niemand proberen degene te zijn die moet worden toegejuicht, laat ego's buiten beschouwing en laat iedereen samen in dezelfde richting trekken.

Zoals je net zei, zelfs met de ramp die er is wanneer ze kibbelen, blijft de padel groeien. Stel je voor dat al deze mensen bij elkaar kwamen. Het zijn allemaal mensen die in staat zijn om padel te ontwikkelen, maar ze kibbelen door hun eigen weg te gaan, en daar zijn ze het niet mee eens.

Het zou geweldig zijn als ze samen zouden komen, en we zouden allemaal in dezelfde richting kunnen werken. We kunnen geweldige dingen doen. Ik hoop dat dat moment binnen zeer korte tijd komt. "

Lorenzo Lecci López: De APT Tour groeit in Latijns-Amerika en zal volgend seizoen met grote economische prijzen in Europa aankomen. Kunnen we je zien op een van de etappes van dit circuit?

Fernando Belasteguin: “Ik sta onder contract bij de World Padel Tour tot 2023. Ik kan je niet vertellen over een circuit waarop ik niet speel. Hoe meer circuits er zijn, hoe meer keuzes spelers hebben. Maar voor de sport zelf zou het veel interessanter zijn, want er zou coördinatie zijn tussen al deze circuits.

In plaats van dat iedereen vanaf een andere kant fotografeert, moet iedereen op dezelfde plek fotograferen. Moge de speler eens en voor altijd de hoofdrolspeler zijn in de beslissingen van de professionele circuits. Maar ik vertrouw erop dat de spelers zich realiseren dat de belangrijkste troef op het professionele circuit de spelers zijn. Ik hoop dat we dit in de nabije toekomst kunnen realiseren. "

"Het beste moment van mijn carrière is nog niet aangebroken"

Lorenzo Lecci López: Als je alles hebt gewonnen, wat is dan het doel waarmee je elke dag kunt blijven trainen?

Fernando Belasteguin: “Ik denk dat het beste moment van mijn carrière nog moet komen.

Ik train elke dag met deze mentaliteit. In mijn carrière heb ik het geluk gehad de drie grootste sensaties te hebben die een atleet kan kennen. Die van verliezen, want ik heb veel wedstrijden verloren. Dat van winnen en wereld nummer 1 zijn: dit gevoel kunnen maar weinigen hebben en het is zeer aangenaam.

En de derde, die mijn dagelijkse leven accentueert, is train elke dag alsof het de laatste van mijn professionele carrière is. Ik kan je verzekeren dat het deze derde sensatie is die me het meeste plezier heeft gegeven in mijn carrière. "

"Ik zal terug komen ! "

Lorenzo Lecci López: Fernando, je kwam 10 jaar geleden, je bent hier vandaag, dus we zien je weer in 2030, of hebben we de kans om je hier eerder te zien?

Fernando Belasteguin: 'Ik zal terugkomen indien nodig over 10 jaar, ik denk het niet als een professionele speler, maar je zult me ​​altijd in de padelwereld zien. Ik hoop dat als we over 10 jaar spreken, padel en het merk Wilson Bela niet zijn gestopt met groeien. Ik hoop dat padel over 10 jaar de ijksport over de hele wereld zal zijn. "

Lorenzo Lecci López: Fernando, het was me een genoegen. We hopen dat je nog vele jaren kunt winnen.

Fernando Belasteguin: “Heel erg bedankt, ik hoop je snel weer te zien. En ik hoop dat ik de volgende keer toegang krijg tot Wilson Bela-t-shirts voordat jij dat doet! Ik heb het nog steeds niet! Maar ik hoop dat je ervan kunt genieten. "

Franck Binisti

Franck Binisti ontdekt het padel bij de Pyramid Club in 2009 in de regio Parijs. Sindsdien maakt Padel deel uit van zijn leven. Je ziet hem vaak door Frankrijk reizen door de grote Franse paddle-evenementen te dekken.