Zijn toekomst bij Sanyo, de evolutie van padel, het belang van zijn familie… De Koning Bela neemt het in vertrouwen bij de microfoon van Padel Magazine.

Fernando Belasteguin - Premier Padel Qatar Majoor

Le padel is veranderd

"Alles veranderde. Alle sporten zijn veranderd. Maar ik denk dat de snelheid van spelen en het terrein de dingen zijn die het meest zijn geëvolueerd.

Ook al reizen we veel, ik heb geen mentale trainer. Ik had er destijds een, omdat ik die nodig had. Maar al een hele tijd heb ik niemand meer. Het moeilijkste is om weg te zijn van mijn familie, het belangrijkste voor mij is hun steun. Als mijn vrouw en kinderen me steunen, pas ik me uiteindelijk aan aan wat er op mijn pad komt."

Elke partner heeft Bela laten groeien

Fernando Belasteguin en zijn partners

"Ik geloof dat alle partners die ik aan mijn zijde heb gehad partners zijn geweest die me veel hebben gebracht op het veld, elk in hun tijd en elk met hun eigen conditie. Ik probeerde mijn spel aan te passen om het beste uit mijn teamgenoot te halen.

Sanyo/Bela versie 2.0

Bela Sanyo slaat racket Premier Padel Qatar Majoor 2023

“Ik denk dat we heel duidelijk tegen elkaar (met Sanyo) zijn geweest. We zijn een heel sterk paar en ik heb het gevoel dat dat sinds de eerste keer anders is geweest. We weten wat we wel en niet kunnen. We hebben ook veel dingen veranderd.

Le padel verandert van jaar tot jaar, Sanyo eindigde als tweede en ik eindigde vorig jaar als derde. Als we ons niet aanpassen aan de veranderingen in de sport, worden we heel snel uitgeschakeld. Dit jaar is het hetzelfde, we moeten ons aanpassen aan de nieuwe paren.

Ons hoofddoel is om aan alle toernooien mee te kunnen doen. We hebben 44- en 39-jaren, we weten dat als we alle etappes van de circuits rijden, we een heel moeilijk te verslaan paar zullen zijn.

Om het volledige interview te zien, staat het hieronder:

Vincent Gallie

Als liefhebber van ovaal voetbal, rondebal maar ook racketsporten werd hij gestoken door de padel tijdens zijn jeugd in Galicië. Net zo comfortabel voor de camera als achter een microfoon, zal Vince zijn visie en expertise kunnen inbrengen als fan van de kleine gele bal.