Fernando Belasteguin, die aan het einde van het seizoen zijn carrière beëindigt, is een onvermoeibare winnaar. Geïnterviewd door onze collega's van Ole krant, legt de Argentijn, die dertig jaar op de professionele toernooihelling heeft doorgebracht, uit dat we het winnen nooit moe worden.

“De atleet die je vertelt dat hij het winnen beu is of degene die zegt dat hij niet meer wint omdat hij dat niet wil, dat is een leugen. We zijn het winnen nooit beu, maar wel het verliezen. De enige keer in mijn leven dat ik verloor en gelukkig was, was laatst tegen Arturo en Agustín.”

Als hij weet dat hij nog even door kan gaan en kan profiteren van de groei van padel op mondiaal niveau om zijn zakken wat meer te vullen, wil de “Koning” er niets van horen:

"De padel Ik maak nu een hele goede periode door, we verdienen steeds meer geld, en ik kan nog twee jaar spelen en geld verdienen, maar ik heb nog nooit voor geld gespeeld. Als ik nog twee jaar speel, speel ik niet om te winnen, ik speel voor geld en ik zal mezelf verraden.'

Bela voelt het einde naderen en wil ook zijn vrouw helpen, die gedurende al die jaren dat hij onderweg was voor de vakantie voor zijn kinderen zorgde. padel :

“Mijn vrouw droeg het team op haar schouders en nu wil ik haar helpen. Ik zal het mezelf nooit vergeven dat ik niet heb deelgenomen aan wat ik beschouw als de moeilijkste fase van het opvoeden van kinderen.”

Kinderen die een beetje boos op hem zijn omdat hij niet meer kopjes heeft bewaard...

"Laatst zei mijn oudste zoon tegen mij: “Papa, je was heel stom om al je trofeeën weg te geven, we zouden een museum kunnen bouwen”. Maar zo zijn wij, mijn vrouw is tandarts en ze heeft geen foto van een implantaat…’.

Xan is een fan van padel. Maar ook rugby! En zijn berichten zijn net zo pittig. Fysieke trainer van meerdere padel, vindt hij atypische posts of behandelt hij actuele onderwerpen. Het geeft je ook enkele tips om je lichaamsbouw voor de padel. Het is duidelijk dat hij zijn aanvallende stijl oplegt zoals op het gebied van padel !