Tot tranen toe bewogen in Mendoza, spelend voor zijn Argentijnse fans en een juichend publiek, leed Fernando Belasteguin geen bittere nederlaag nadat hij een matchpunt had gemist tijdens deeen finale van bijna drie uur, zondag tegen Pablo Lima en Franco Stupaczuk.

In het bijzijn van meer dan 11 toeschouwers die haar na de wedstrijd een staande ovatie gaven, bracht de legende van Pehuajó hulde aan de winnaars, aan het publiek, aan haar jonge partner Arturo Coello... en vooral aan de padel !

“Allereerst wil ik Pablo en Franco feliciteren, want we hebben samen een geweldige wedstrijd gespeeld. Zoals ze zeiden, waren er nog maar twee punten en de overwinning had naar beide teams kunnen gaan. Ik heb het gevoel dat het vooral de padel die won in deze droomfinale en ik hoop dat het slechts de eerste editie van talloze zal zijn die hier in Mendoza zal worden gehouden. We hadden een recorddag en een recordtoernooi en dat is dankzij jullie allemaal. »

Fernando Belasteguin na de finale van de Premier Padel P1 uit Mendoza, Argentinië.

"Ik moet je bedanken voor alle steun en liefde die ik ontvang op elk moment dat ik hier in Argentinië doorbreng en ik wil er alles aan blijven doen om dergelijke toernooien voor je te kunnen blijven spelen en dat te doen." 21-jarigen [Noot van de redactie: hij zegt wijzend naar zijn teamgenoot], wat ik zeer waardeer. Nu is het tijd om te rusten, weer te gaan trainen en te blijven spelen zoals ik al mijn hele leven doe. En ik wil Pablo en Franco nog steeds feliciteren met het geweldige spel dat ze hebben gespeeld en nogmaals bedankt. »

jerome arnoux journalist

Na 40 jaar tennis valt Jérôme in de pot van padel in 2018. Sindsdien denkt hij er elke ochtend aan tijdens het scheren ... maar scheert nooit pala in de hand! Journalist in de Elzas, hij heeft geen andere ambitie dan zijn passie met u te delen, of u nu Frans, Italiaans, Spaans of Engels spreekt.