Finalist van de P2000 van PadelNeergeschoten Caen, kijkt Benjamin Grué terug op het verloop van het concours en zijn première met de'Spaanse Miguel González.

Nogsteeds aan het werk…

“Het is de eerste keer dat we samen met Miguel speelden. Zaterdag kenden we een enigszins geleidelijke start met een overwinning in de eerste ronde met 6-4 6-2 en vervolgens een overwinning in de kwartfinale met 6-4 6-4. Helaas raakte Benoît Theard tijdens onze halve finale geblesseerd en moesten hij en zijn partner Thibaud Pech zich terugtrekken. In de finale stonden we tegenover twee spelers die gewend zijn om samen te spelen (Bergeron en Moreau), die vanaf het begin veel intensiteit toonden. Dit zijn spelers die heel goed spelen, de score fluctueert (6-1 6-1) maar de uitslag is logisch. Ondanks alles heb ik een aantal positieve punten omdat ik de finale van het toernooi heb bereikt, maar ik heb nog werk te doen om hun niveau te bereiken”.

“De eerste keer dat ik met een Spanjaard, Aitor Garcia, speelde op de P1500 in Bordeaux, wonnen we. Deze titel zorgde ervoor dat ik met hem verder wilde gaan in een groot toernooi, maar Aitor kon niet naar Caen omdat hij op P2 in Asuncion stond. Dus probeerde ik contact op te nemen met verschillende spelers totdat Miguel Gonzalez accepteerde. Wat interessant is, is niet alleen het toernooi zelf, maar eerder alle discussies die we tussen ons kunnen voeren. Door met dit soort spelers om te gaan, kan ik vooruitgang boeken. Dit is het gevoel dat ik voelde tijdens mijn toernooi met Aitor en daarom wilde ik de ervaring herhalen. Het idee is om vooruitgang te boeken en van deze spelers te leren.”

Betalen voor je partner: geen probleem!

“We hebben samen een afspraak over de onkosten en het prijzengeld dat naar hem gaat. Dat was aanvankelijk niet mijn bedoeling, maar ik had geen partner en dus kwam het idee bij mij op om het met Aitor te proberen. Ik vond het zo leuk dat ik tegen mezelf zei dat ik van mijn carrière moest genieten en dat ik grote toernooien met goede jongens wilde spelen om tegen de besten te strijden. Het is een persoonlijke keuze, maar ik begrijp dat andere mensen een andere mening hebben. Ik heb geen spijt van deze keuze, omdat ik bij beide gelegenheden (Aitor en Miguel) het gevoel heb dat ik leer en dat ik vooruitgang maak. Hierdoor kunnen we vooruitgang boeken en ik denk ook dat het publiek blij is om dit soort spelers in deze toernooien te zien. Ik riskeer dat ik de ervaring in andere toernooien herhaal.”

Een eerste toernooi zonder pijn in 2024

“Wat voor mij ingewikkeld is, is dat ik 36 jaar oud ben en een professioneel leven heb als docent padel. Ik probeer nog steeds af en toe naar FIP's te gaan, maar vooral naar toernooien waar ik heen wil. Ik speel niet op het internationale circuit zoals zij (Bergeron, Moreau, Gonzalez…), vandaar dat we een kloof zien ontstaan ​​met deze spelers.”

“Ik kwam hier om mezelf gedurende vier wedstrijden fysiek te evalueren en uiteindelijk kwam ik zonder pijn uit het toernooi. Dit is een van de eerste keren dat mij dit overkomt sinds ik afgelopen januari terugkeerde van een blessure. Qua fysieke conditie ben ik zeer tevreden over dit toernooi.”

De terugkeer van het Grué/Cancel-paar?

“Ik zou het jaar met Maxime Forcin doen, maar hij besloot de Franse kampioenschappen met Dylan Guichard te doen. Ik moest daarom voor deze kampioenschappen en ook daarvoor een partner zoeken om ze zo goed mogelijk voor te bereiden. We besloten daarom met Ludovic (Cancel) dat we samen toernooien gingen doen ter voorbereiding op deze Franse kampioenschappen, terwijl we onszelf voorhielden dat als we met andere spelers in een paar belangrijke toernooien wilden spelen, we dat konden doen. Vanaf nu gaan we samen toernooien doen, te beginnen met de P1500 in Sète.”

Enkele FIP's deze zomer?

“Volgende week doe ik de P1000 in Narbonne met Alexis Coulombeau, daarna de P1500 in Sète met Ludovic Cancel. Aan het einde van deze twee toernooien zal ik de balans opmaken en kijken of ik in de zomer wat FIP ​​kan doen, afhankelijk van de bestemmingen. »

“Voor de Bordeaux P2 zijn er maar 4 Wild-Card, twee voor de tafel en twee voor de kwalificaties. Ik denk niet dat ik op het niveau zit en ik denk dat er spelers zijn die het veel meer verdienen dan ik, zowel qua niveau als qua leeftijd."

Het hele interview:

Team Padel Mei

het team Padel Magazine probeert u sinds 2013 het beste van te bieden padel, maar ook enquêtes, analyses om de wereld van te proberen te begrijpen padel. Van het spel tot de politiek van onze sport, Padel Magazine staat tot uw dienst.