Aanwezig tijdens de eerste etappe van de Cupra Padel Draai naar Padel Huis Bordeaux, keerde de tiende Fransman Benjamin Grué terug naar het evenement.

Een zeer goed georganiseerd evenement

“Ik vond het geweldig om deze toernooien te mixen, P250, P25, mannen, vrouwen, kinderen die ook met ons konden ruilen. Er was ook een prachtige Cupra POS, het evenement was erg goed georganiseerd, dus ik kom met plezier terug.”

“De amateurs hadden de keuze om met of tegen ons te spelen, velen wilden tegen ons spelen en serveren, sommigen waren erg agressief, ze probeerden snel punten te pakken. We hebben geen wedstrijd verloren, maar op bepaalde beslissende punten kwamen we er wel dichtbij...”

Het advies van Benjamin Grué aan amateurspelers

“Het merendeel van de fouten die we bij amateurspelers tegenkomen, is dat ze veel ongedwongen fouten maken, veel schoten waarbij ze heel snel willen spelen. Ze zouden hun spel een beetje moeten kunnen afstemmen, wat meer gebieden moeten kunnen vinden in plaats van steeds sterker te willen worden door minder rigoureus te zijn en daardoor veel fouten te maken.

Nieuwe doelstellingen voor 2024

“Ik heb mijn doelstellingen dit jaar een beetje bijgesteld. Het hoofddoel was om de Wereldkampioenschappen ouder dan 35 jaar te halen, maar ik werd niet geselecteerd, dus ik moest een beetje omdraaien. Ik heb nogal wat op het Franse circuit gespeeld omdat ik terugkom van een blessure, ik heb twee toernooien met Spanjaarden getest en ik vond het erg leuk, dus waarom herhaal je de ervaring niet aan het eind van het jaar, en als ik kan en dat ik Ik ben in goede vorm tijdens het tweede deel van het seizoen om terug te gaan naar enkele toernooien in het buitenland.

Ik heb altijd het doel om dingen te doen waar ik blij van word, omdat ik enigszins aan het einde van mijn carrière ben. Daarom geeft dit soort evenementen mij een goed gevoel, om over te brengen, om bij mensen te zijn. Ik zie nog iets meer padel nu op deze manier: ik geniet van de toernooien maar ook van de lessen die ik geef bij de Big Padel, tijdens evenementen, wanneer ik kan zenden.”

Het interview volledig:

Xan is een fan van padel. Maar ook rugby! En zijn berichten zijn net zo pittig. Fysieke trainer van meerdere padel, vindt hij atypische posts of behandelt hij actuele onderwerpen. Het geeft je ook enkele tips om je lichaamsbouw voor de padel. Het is duidelijk dat hij zijn aanvallende stijl oplegt zoals op het gebied van padel !