Maar hoe ver zal Benjamin Tison gaan? Dat is de vraag die we ons vandaag kunnen stellen.

Inderdaad zet de Fransman zijn klim voort binnen de padel wereldwijd door het bereiken van 62e plaats op de wereldranglijst World Padel Tour. Voor deze gelegenheid hebben we met hem kunnen praten en zijn gevoelens over deze nieuwe sprong voorwaarts kunnen horen.

“Een grote trots”

“Je zou kunnen zeggen dat het een snelle evolutie is, maar dat komt vooral door het feit dat ik zes finaletafels heb gehaald. We hadden een heel goede start van het seizoen met Teo totdat we uit elkaar gingen. Het is vrij uitzonderlijk. Wat moeilijk is, is om dit ritme daar vast te houden, omdat de previa's ingewikkeld zijn. Momenteel zijn er drie previa-spelers die naar 1/8e zijn gegaan, dus ik ga naar beneden, maar we kunnen nog steeds zeggen dat ik 62e zou zijn geweest (lacht)."

"Een grapje terzijde ja, het is een grote trots.

“Doel Top 50?”

“De Top 50, ja ik ben ambitieus wil ik tegen mezelf zeggen. Het lijkt moeilijk om het te bereiken, maar ik zal er alles voor doen. We hebben het over spelers met een geweldig niveau, die jong zijn en elke dag trainen, maar ik zal mijn best doen, ook al weet ik dat het ingewikkeld zal zijn.

“Ongelofelijk dat 5/6 Fransen dichter bij de Top 100 komen”

"Het is waar dat ik pas zeven jaar speel padel waarvan vier zonder les te hebben gevolgd, dus als we het vergelijken met de Spanjaarden is dat niet veel. Wat me blij maakt, is dat ik een paar jaar geleden heel jonge spelers zag, 18 jaar oud, die al spelen sinds hun kindertijd en die nu in previa zijn. Ik heb het gevoel dat ik de evolutie en vooruitgang van deze spelers heb kunnen volgen.

Daarom moet ik glimlachen als ik op sociale netwerken zie dat mensen zeggen dat de Argentijnen en de Spanjaarden lichtjaren verwijderd zijn van de Fransen. Ik zie het andersom. In zeven of acht jaar zijn we erin geslaagd om slechts 5 of 6 Fransen te hebben die dicht bij de 100e plaats in de wereld staan. Ik vind dat ongelooflijk. Ik weet dat het driekleurige publiek veeleisend is, maar het is een prestatie dat we kunnen bestaan. Ik vind het ongelooflijk dat we zo dicht bij hen staan."

“Natuurlijk lopen er twee of drie generaties achter en denk niet dat er de komende jaren Fransen in de Top 30 zullen staan. Er is een grote kloof en het niveau neemt alleen maar toe en in de komende tien jaar zal dit doorgaan, zal het veel moeilijker zijn om in de Top 50 te komen. Tegenwoordig beginnen jongeren altijd heel vroeg in de lessen van padel en train steeds meer fysiek. Het is als tennis twintig jaar geleden.

“Ik heb mijn waarden niet ontkend”

“Ik ken niet ieders verhaal, maar ik moet de enige zijn die in zo'n korte tijd de Top 70 heeft weten te bemachtigen. Achteraf moet ik toegeven dat het me gelukt is want toen ik in Spanje aankwam was alles goed geregeld bedankt voor Jérémy Scatena had ik een geweldige directe coach, geen problemen. Daarnaast had ik al heel snel een Spaanse partner die met mij wilde spelen. Weinig mensen weten het, maar sommige spelers worden gedwongen sterkere spelers te betalen om met hen te spelen. Dit was niet het geval voor mij en het is een van mijn waarden, daarom ben ik trots op mezelf en waarom verdien ik deze plek. Ik heb mijn waarden niet ontkend."

“Met Martin hebben we een geweldig project en ik zal niet opgeven”

“Het debuut bij Martin is zelfs beter dan ik dacht qua spelniveau op training. We verslaan alle paren waar we tegen spelen. Gisteren speelden we opnieuw tegen spelers op de 50e plaats, we zijn erin geslaagd om ze 6/3 – 6/3 te verslaan. Maar op onze eerste wedstrijd in Portugal we maakten een valse start. Ik hoop dat het de opwinding van het samenspelen was die ervoor zorgde dat we het spel misten, in moeilijke spelomstandigheden."

Martin Pineiro en Benjamin Tison

"Toch heb ik veel vertrouwen voor de toekomst. We hebben een geweldig project en ik geef niet op. Martin heeft veel ervaring en hij leert me veel dingen. Ik denk dat het me vooruit zal helpen.
Bovendien is hij een geweldig persoon buiten het veld. Ik heb elke keer heel veel geluk, of het nu met Teo is of nu met Martin, ik heb altijd geweldige partners met wie ik goed kan opschieten. Naast het sportieve avontuur toen ik naar Spanje vertrok, wilde ik ook een menselijk avontuur beleven. Ik heb er geen spijt van en elke dag kom ik dichter bij de beste. Ik leef heel mooie dingen op ongelooflijke plaatsen, ik hoop dat het zo zal blijven”.

Sébastien Carrasco

Fan van padel en van Spaanse oorsprong, de padel stroomt door mijn aderen. Heel blij om mijn passie met u te delen via de wereldreferentie van padel : Padel Magazine.