Interview met Benjamin Tison, Franse nummer 1, na zijn nederlaag naast Victor Mena tegen Sergio Alba en Raul Marcos een score van 7/6 3/6 7/6 tijdens de eerste ronde van de tweede editie van de Greenweez Paris Major.

Zonder omwegen vertrouwt de Fransman ons zijn teleurstelling toe over deze moeilijke nederlaag en maakt hij melding van een blessure die gevolgen zou kunnen hebben voor zijn kalender, in het bijzonder voor de Franse kampioenschappen van padel verwacht over twee weken.

Veel kansen om deze wedstrijd te winnen

“Het was een wedstrijd die we vrij gemakkelijk in twee sets hadden moeten winnen. We hadden een 5/2 voorsprong met een dubbele break in de eerste set. Wij begonnen goed, zij, iets minder. Maar de situatie is veranderd. We kregen drie games tegen, speelden een tiebreak waarin we twee setpunten hadden, maar die verloren we.

In de tweede set wonnen we met 6/3, ondanks dat we in elke game breakpunten hadden. Deze set hadden we met 6/1 of 6/0 kunnen winnen.

In de derde set stonden we met 4/1 voor met een dubbele break, maar mijn fysieke vorm ging achteruit.”

Ben Tison

“Zonder Roland-Garros had ik niet gespeeld”

“Als het Roland-Garros niet was geweest, had ik niet aan dit toernooi deelgenomen. Ik heb tien dagen geleden mijn pols bezeerd. Sindsdien heb ik niet meer gespeeld. Ik gebruik sterke ontstekingsremmers en tegen het einde van de wedstrijd voelde ik een daling van de energie.

Het was een fysiek zware wedstrijd met veel intensiteit en lange rally's. Hoe verder de wedstrijd vorderde, hoe moeilijker het werd. Het was voor Victor moeilijk om de bal te raken, ook al doet hij dat meestal heel goed.

De omstandigheden brachten de bijeenkomst op gelijke hoogte. Het was een goede wedstrijd, maar het zal moeilijk worden om deze te overwinnen. Het is sport, het is het leven. Er zullen nog meer nederlagen en andere overwinningen volgen.

Als Victor goed speelt, maakt hij sensationele punten. Ik was stabiel, maar hij was degene die scoorde en de fouten maakte. Mentaal was het moeilijk voor hem, omdat onze twee tegenstanders van zijn academie in Madrid kwamen, vergezeld van hun coach. We hadden ook onze coach, maar ik denk dat we van de tien soortgelijke wedstrijden er acht zouden hebben gewonnen.”

Ben Tison Vitor leidde de coaching

“Als we het verdiend hadden, hadden we deze wedstrijd gewonnen”

“Ik zou niet zeggen dat het een positieve wedstrijd was, ondanks dat we tegenover spelers stonden die hoger op de ranglijst stonden dan wij. Ik ben teleurgesteld omdat we zo dicht bij de overwinning waren. Ik geloof dat als ik het echt had verdiend, ik het ook zou hebben gekregen.

Ik ben zeer expressief, zowel om aan te moedigen als om te bekritiseren. Victor is nog jong en heeft moeilijke tijden achter de rug. Ons begrip ter plaatse is goed. Ik ben veeleisend, nog meer tegenover mezelf.”

Ben Tison

Een onzekere toekomst voor de Franse kampioenschappen

“Wat de toekomst betreft, was ik van plan om deel te nemen aan de WPT in Madrid. Gezien mijn gezondheidsproblemen zal dit echter niet mogelijk zijn. Ik hoop klaar te zijn voor de Franse kampioenschappen. De dokter adviseerde een maand rust. Ik ben op dit moment nog nergens zeker van, maar ik ga me concentreren op mijn herstel en de balans opmaken.

Wat de Franse kampioenschappen betreft, kan ik het risico op een langdurige blessure niet nemen. Dus ik ga voor mijn gezondheid zorgen en de balans opmaken. Ik kan mijn aanwezigheid niet garanderen, maar ik zal er alles aan doen om aanwezig te zijn. Als ik meedoe, zal het op de ontstekingsremmers zijn, maar ik zal bijna 100% zijn, zoals tijdens de GMP waar ik denk dat ik ondanks alles goed heb gespeeld. Ik zal alles geven voor deze kampioenschappen.”

Franck Binisti

Franck Binisti ontdekt de padel in de Club des Pyramides in 2009 in de regio Parijs. Sinds padel maakt deel uit van zijn leven. Je ziet hem vaak op tournee door Frankrijk om de grote evenementen van te verslaan padel français.