Benjamin Tison, kampioen van Frankrijk en de eerste Fransen op internationaal niveau speelden het spel van vragen en antwoorden bij de microfoon van Padel Magazine ter gelegenheid van zijn handtekening met een zeer grote sponsor: Cupra!

Vanuit de Pyramides-club kijkt de Francilien terug op zijn carrière, maar ook op zijn successen die hem hebben geleid tot een van de nieuwe gezichten van het Spaanse merk.

Een meer persoonlijk interview om deze speler, die de trots is van de Fransen op het circuit van ., beter te leren kennen World Padel Tour.

Het begin

PM: Als je het wilt Benjamin, zou je, voordat je het hebt over wat er vandaag gebeurt, terug kunnen gaan naar je begin, wat waren je eerste momenten op een veld van padel ?

BT: “Mijn eerste momenten in de padel vond plaats in de Tennis Club du Mas, in de buurt van Perpignan. Het was mijn neef die me kennis liet maken met deze sport. Voor die dag had ik nog nooit van deze discipline gehoord en we kunnen zeggen dat ik het vanaf de eerste ballen geweldig vond. 
Het probleem is dat toen we terugkeerden naar Parijs er nog steeds geen land was gebouwd, dus het was moeilijk om te oefenen, tot de dag dat de Bois d'Arcy-club zijn deuren opende. Ik kon serieuzer trainen ”.

PM: Wanneer heb je tegen jezelf gezegd dat je een goed niveau had om aan de slag te gaan in de padel ?

BT:  Er waren twee belangrijke gebeurtenissen. 
De eerste is tijdens een toernooi met mijn eerste partner, Frédéric appel. We vertrokken naar Lyon voor ons competitiedebuut en we versloegen in de kwartfinale Johan Bergeron et Pierre Antoine Morillon. In de finale van dit toernooi verloren we van Justin Lopes et Aitor Garcia. Toen realiseerde ik me dat ik best goed speelde.
En de tweede die bevestigde dat ik iets extra's had en dat ik deze sport erg leuk vond, was toen ik begon met Adrien Maigret voor de eerste P1000 in Perpignan. Daarna hebben we geformaliseerd en samen een paar wedstrijden gewonnen. Hier begon het avontuur.

Adrien Maigret en Ben tison op P2000 Pyramides 2021

"De padel: de meest individualistische teamsport ”

PM: Hoe zit het met de relaties tussen spelers? We hebben veel paren uit elkaar zien gaan. Dit was het geval met je voormalige teamgenoot Téo Zapata. Kun je iets vertellen over deze aflevering? 

BT: “Ja, eerlijk gezegd was ik zelf ook verrast.
De dag na de P2000 finale in Perpignan met Jo bergeron Ik word gebeld door Teo om mij zijn keuze uit te leggen om onze vereniging te stoppen. Hij had een voorstel gekregen van Nacho Gadea (67ste speler ter wereld) die aanbiedt om naast hem te spelen. Gezien het klassement had de Spanjaard meer punten dan ik en de kans was te mooi voor Téo. Hij zou in previas worden gezaaid. Omdat we een zeer goede veilige relatie hadden buiten het veld, was de scheiding moeilijk. Tot op de dag van vandaag hebben we deze uitstekende rapporten bewaard en hebben we nog steeds contact. Maar we moesten terugveren”
.

ben-tison-teo-zapata-smash padel ongemak

PM: In deze situatie in dit geval ging de scheiding goed, maar soms ook niet. Er zijn plotselinge veranderingen die de verkeerde kant op kunnen gaan. 

BT: “Ja, het is gebruikelijk geworden om aan het begin of midden van het seizoen van koppel te wisselen. Het is modieus geworden, je kunt het zien op de World Padel Tour. De beste spelers wisselen heel vaak. We zouden kunnen zien Maxi Sanchez et Adrian Allemandi beëindigen hun vakbond aan het begin van deze editie van 2021. Of het nu voor mannen of vrouwen is, er zijn veel veranderingen na twee of drie toernooien. Ik zeg vaak dat de padel een individuele sport voor twee.
Het is nog steeds erg individueel. De makkelijke manier is om te veranderen. Persoonlijk ben ik geen fan van snel veranderen, daarna lukt het misschien niet zo goed, maar je moet jezelf wel de tijd gunnen om elkaar te leren kennen en een paar spelletjes samen te spelen”.

PM: Een paar dagen geleden werd ons een opmerking gemaakt over uw ex-partner. Je zult hem zeker snel inhalen in het klassement. Dus ik ging naar de ranglijst en inderdaad je staat 73e van de wereld, je komt heel dicht bij Zapata maar ook bij Nacho Gadea die in de top 60 staat. de verschillen zijn niet meer zo groot.

BT: “Ik heb een heel goed eerste deel van het seizoen gehad en het doel is om zo ver mogelijk te komen. Mijn doel zou zijn om in de top 70 te komen. Het is erg moeilijk en we zullen moeten vechten, maar we zullen aan het eind van het jaar zien wat het is. Ik moest mijn doel naar boven bijstellen omdat ik bij de Top 90 wilde horen. Deze wens is in vervulling gegaan en nu wil ik nog verder gaan ! "

Cupra en de padel : het komt overeen!

PM: We gaan verder met praten over deze geweldige samenwerking die je zojuist met Cupra hebt gesloten. Partnership waar veel gepraat zal worden want het automerk lanceert sterk in Frankrijk.
Hoe is het verhaal tussen jullie begonnen? 

BT: "Inderdaad, zoals je zo goed zei, het zal veel praten omdat Cupra het is nog steeds een belangrijke speler in de wereld van padel. Het is met name: Fernando Belasteguin die dit met het merk initieerde. Je moet weten dat we in Spanje veel meer Cupra zien dan in Frankrijk, het is een grote sponsor van de WPT, we leven met dit merk tijdens wedstrijden.

Het verhaal is vrij eenvoudig, het is te danken aan Robin Haziza, die sinds dit jaar mijn belangen behartigt, die me in contact bracht met de autofabrikant en het gebeurde heel snel.

Ze hadden inderdaad de wil om zich te vestigen in de zeshoekige sportomgeving en ik vind persoonlijk dat de padel past goed bij hun innovatieve imago. Het is een sport die wereldwijd explodeert en niemand kan deze waanzin stoppen. Ik vind het een mooi huwelijk tussen Cupra en de padel. En ik heb het geluk dat ik ben gekozen als merkambassadeur, ik ben erg blij ”.

Benjamin tison cupra aan het wachten

PM: Om dit interview af te sluiten, wil ik nog even terugkomen op een anekdote over je vader. Hij vertelde ons dat de padel is best vreemd, want er zijn veel tennissers die je vroeger kende en die tegelijk met jou aan de sport begonnen.
Op het moment dat je niet zo close met ze was, waren jullie soms rivalen. Maar de padel stelde je in staat om dichterbij te komen en zelfs vrienden te worden. Ben je het eens met zijn analyse en kunnen we zeggen dat dit een van de grote verhalen is? 

BT: “Natuurlijk!
Voor een maand padel is vooral een menselijk avontuur en het is alleen maar leuk. Toen we in de Yvelines begonnen te spelen, waren we een groep van ongeveer vijftien tennissers in ongeveer dezelfde rangorde. We hadden een geweldige tijd ! Ik heb genoeg reisanekdotes. Hoewel ik momenteel vooruitgang boek op de WPT, vergeet ik de eerste games die ik met vrienden heb gespeeld niet ”.

Je kunt de hele uitwisseling hieronder vinden:

Een paar dagen geleden hadden we de kans om de woorden te horen door Alix Collombon over zijn samenwerking met Cupra . Er werd ook contact met haar opgenomen om het Spaanse merk te vertegenwoordigen.

Het is een hele mooie klap voor de twee kampioenen van Frankrijk!

 

Sébastien Carrasco

Fan van padel en van Spaanse oorsprong, de padel stroomt door mijn aderen. Heel blij om mijn passie met u te delen via de wereldreferentie van padel : Padel Magazine.