Het was een van de momenten van deze dinsdag, Benjamin Tison en zijn partner Teo Zapata zijn erin geslaagd om de cijfers op te schudden 1 wereld tijdens hun confrontatie op de Premier Padel Qatar Majoor.

Inderdaad, het Frans-Spaanse paar profiteerde van een zeer goede start van de wedstrijd om de eerste set te winnen tegen Alejandro Galan et Juan Lebron.

Bij de microfoon Padel Magazine, de Franse nummer 1 keerde terug naar zijn partij en vertrouwt ter plekke zijn indrukken toe.

een geweldige tijd

Bij onze microfoon aan het einde van de wedstrijd vertelt de Francilien hoe hij dit deel beleefde en wat zijn gevoel was nadat hij de eerste set had weggekaapt van de aanvoerders van de padel wereld.

“Ik ben heel blij, het is een kleine prestatie, want ze zijn de nummer 1 van de wereld, ze zijn normaal gesproken ver van ons niveau.

We hebben geprofiteerd van het feit dat ze twee dagen geleden een finale speelden in Vigo in indoor omstandigheden, en ze kwamen gisteren aan zonder de gelegenheid te hebben gehad om te trainen en buiten in de wind te spelen. We voegen dat ook toe met Teo we speelden goed aan het begin van de wedstrijd.

We hadden een geweldige tijd op het veld, we toonden geweldige waarden, we hielden vol als een gek en er was een geweldig publiek op de tribunes. '

Benjamin Tison

"Het komt zelden voor dat ik blij ben als ik verlies (lacht). Ik wil het altijd beter doen, zelfs als de kans klein is.

Zoals je zou kunnen zeggen hebben we ze aan het twijfelen gebracht, en ze respecteerden onss.

Ik ben blij, en je moet altijd beginnen met het winnen van een set en dan het winnen van een wedstrijd.. Ik vind toch dat de 6/2 – 6/2 op de laatste twee sets zwaar blijft, maar het is de ervaring, dit zijn kleine details. Maar ik hoop dat ze het einde van deze wedstrijd halen, zodat ik kan zeggen dat ik heb verloren van de winnaars” (lacht)

Een knallende start van het seizoen

Benjamin Tison et Teo Zapata een zeer goede start van het seizoen maken, met kwalificaties voor de eindtrekkingen WPT Miami Open dan Vigo la semaine dernière.

En het gaat verder door de eerste set te pakken tegen de nummer 1 van de wereld in Doha!

Tison Zapata Miami open wpt
Benjamin Tison en Teodoro Zapata

“Het is een jaar dat qua resultaten ongelooflijk goed is begonnen ondanks tien ingewikkelde dagen bij de start, maar ik heb me weer kunnen focussen.

Vandaag heb ik iets ongelooflijks meegemaakt. ik speel padel om momenten als deze te beleven'.

Top 50 in zicht

Gezien de opmerkelijke en opmerkelijke prestaties van de kampioen van Frankrijk, vraagt ​​men zich af of hij binnenkort zou kunnen mikken op de Top 50 van de wereld.

Geamuseerd antwoordt hij ons met grote nederigheid.

"Het is heel moeilijk om op de ranglijst te klimmen. Zelfs door twee finaletafels te maken, behoud ik mijn plaats van 68e.

Het niveau is in previas erg homogeen en er wordt op details gespeeld. Natuurlijk wil ik in de top 50 staan'.

Tennis en padel complementair?

Geconfronteerd met het steeds hogere niveau van padel wereldwijd, Ben Merk geeft ons zijn mening over de toekomst van de padel en de rol die tennis kan spelen voor jonge spelers.

“Spelers houden van Galan et Lebron heb amper tennis gespeeld, er komt een nieuwe school aan en ik denk dat over 10 jaar het niveau nog sterker zal zijn.

Er zullen zeer goede spelers zijn in alle landen die in de padel zonder te beginnen met tennis. Natuurlijk door aan bepaalde dingen uit het tennis te werken zoals de volley etc.. we kunnen faciliteiten hebben.

Van mijn kant is het zeker dat ik dankzij tennis geweldige faciliteiten heb, maar mijn speelstijl past zich perfect aan de padel. '

Premier Padel 1 - 0 World Padel Tour ?

Dit is natuurlijk de vraag die veel liefhebbers zichzelf stellen: is Premier Padel zou een grote klap zijn geweest WPT ?

We interviewden de Fransman en wilden zijn mening hierover weten.

“Ik begrijp de vraag en het is dat we voor het eerst gefilmd worden voor kwalificatiewedstrijden. Ik kan je niet uitleggen waarom het niet eerder is gedaan, want het is onzin. Ik ben hier niet om ruzie te maken. Er moeten veel dingen zijn waar ik niets vanaf weet. Helaas is politiek overal aanwezig, zowel in de padel zoals in het dagelijks leven.

zo veel beter dan Premier Padel doe het voor ons, we zijn tevreden. Sommigen zeggen dat het de eerste keer is dat ze zich spelers voelen van padel professionelen. Het is de waarheid, vandaag zijn we net tennissers, we worden verwend en het is vooral geweldig voor de toekomst van de padel."

“Duwen in dezelfde richting”

"In een ideale wereld zou ik graag zien dat de WPT en APT datums kopen van QSI-promotors en er een worden. Ik hoop dat we de intelligentie zullen hebben om het te doen en ik geloof dat het niet onmogelijk is.

Ik vind het klote dat we elkaar in de poten schieten, het is een nieuwe sport waar iedereen van houdt en die over de hele wereld explodeert, we moeten in dezelfde richting duwen.

Vandaag moeten we alle toernooien spelen, wat absolute onzin is, maar later zou het doel zijn, zoals bij tennis, om onze competities te kunnen kiezen.

Er zullen toernooien zijn voor alle niveaus, wat voor mij coherenter lijkt. Ik ben blij dat we deze vereniging hebben (PPA), we zijn allemaal verenigd en we gaan geweldige dingen doen"

Voordat we dit interview afsluiten Benjamin vertrouwde op de voortzetting van dit nieuwe circuit. Hoe de spelers zich gingen organiseren om de andere 9 data te spelen, wetende dat er op dit moment nog niets is gepubliceerd door de organisatoren.

'Zoals je zei, we hebben iets meer informatie dan jij, maar op dit moment kunnen we niets zeggen. Maar het is waar dat het erg ingewikkeld is, want hoewel we meer geld zullen verdienen en geweldige emoties zullen ervaren, weten we dat we volgend jaar zullen lijden omdat er blessures zullen zijn.

De kalender zal moeilijker te plannen zijn, vliegtickets zullen duurder zijn, maar ik denk dat we deze inspanning moeten leveren omdat er aan de andere kant veel middelen worden geïmplementeerd.

De Fransen wilden deze mooie uitwisseling beëindigen door de organisatoren van het toernooi te bedanken voor het ongelooflijke werk.

"Proficiat aan de spelers en organisatoren van Premier Padel'.

In onderstaande video kun je het volledige interview bekijken.

Sébastien Carrasco

Fan van padel en van Spaanse oorsprong, de padel stroomt door mijn aderen. Heel blij om mijn passie met u te delen via de wereldreferentie van padel : Padel Magazine.