Na het lijden aan het begin van de wedstrijd tegen Emiliano Iriart en Carlos Cabeza, Adrien Maigret en Bastien Blanco wisten hun kans te grijpen en het tij te keren om te winnen in een geweldige tiebreak. De twee Fransen worden zo het eerste driekleurige paar dat zich kwalificeert voor de 1/16e finale van Greenweez Paris Premier Padel Major.

Aan onze microfoon kijken de twee spelers terug op deze overwinning.

Adrien Maigret: "We kunnen het ons helemaal niet voorstellen. Voor altijd de eerste zoals ze zeggen en wij zullen het zijn. Ik miste een paar trofeeën in mijn carrière als padel, bovendien was het mijn partner van de dag die me de Franse kampioenstitels afpakte en vandaag is hij het die me de eerste overwinning op Roland-Garros bezorgde (lacht)."

Bastien Blanqué: "Dit is onze grootste overwinning omdat in de eerste plaats de plaats zich daarvoor leent. We hebben geen topspelers verslagen, maar spelen op de Philippe Chatrier met deze sfeer, onze families is buitengewoon. We hadden een ongelooflijk einde aan de wedstrijd, we verloren acht punten op rij, we waren aan het einde van ons touw, maar ik vertelde Pablo Ayma dat we de wedstrijd gingen winnen, en dat is gelukt, dus het is monsterlijk."

“Tactisch was Pablo monsterlijk”

Adrien over zijn coach van de dag, Pablo Ayma "Tactisch was hij monsterlijk. Ik spreek geen Spaans en hij deed de moeite om zacht te spreken, Bastien vertaalde ook, maar hij gaf ons een heel duidelijke strategie: speel laag op de juiste speler tijdens de vlucht en probeer zoveel mogelijk te loben wanneer ze opschuiven omdat de speler aan de linkerkant heeft ons erg pijn gedaan. Ik speelde koppig mijn backhand-salvo's op hem, maar hij verdedigde heel goed'.

BB: Natuurlijk is deze overwinning ook die van Pablo want tijdens de eerste set speelden we noch met onze intuïtie, noch met ons talent. In de tweede set geeft de speler aan de rechterkant ons twee volleys waardoor we wat meer vrijheid krijgen en vanaf dat moment zetten we meer intensiteit. Ook de temperatuur zakte en dat gaf me de kans om nog wat meer te loben en de speler links wilde zo graag compenseren dat hij nog een paar fouten maakte.. '

MA: "Vreemd genoeg sloeg ik het beste toen de speelomstandigheden daalden. Meestal speel ik veel beter als de baan snel is, maar vandaag was het verrassend genoeg het tegenovergestelde'.

'Bastien hield het huis, en ik moest mijn niveau verhogen'

MA: " Ik heb de laatste tijd veel geklaagd op het veld omdat ik een beetje weinig zelfvertrouwen heb omdat ik niet op het internationale circuit speel. Bovendien is dit te zien tijdens de eerste set van deze bijeenkomst. Ik zit totaal onder het vereiste niveau, Bastien heeft de leiding. Ik moest mijn spelniveau verhogen en dat heb ik gedaan. Ik ben blij omdat ik present heb geantwoord op een niet gemakkelijke match”.

BB: "We hadden ook meer versheid, enerzijds dankzij het publiek, maar ook omdat we tijd hadden om ons voor te bereiden. Je voelde dat ze op het einde moe waren en het moet gezegd worden dat ze al eerder gespeeld hadden."

MA: " Bastien en ik hadden samen een wedstrijd gespeeld in het Franse team, we kunnen zeggen dat we dit deel hadden gemist. We konden elkaar niet vinden. Een paar dagen geleden speelden we ook samen in Nederland, in heel andere omstandigheden en dat ging best goed. Bastien hield me mentaal vast, want aangezien ik een beetje zelfvertrouwen heb, raak ik snel gefrustreerd. Hij was er voor mij. […]. Ik ben eigenlijk een speler aan de linkerkant, ik heb geen benchmark aan de rechterkant. Ik speelde geen ongelooflijke wedstrijd, maar mentaal liet ik niet los. '

“Een ontroerend moment”

BB:" Ik ga helemaal uit van de traan (lacht). Je kent me, ik ben een heel gevoelig persoon. Dit jaar heb ik een gemiddelde start van het seizoen in het profcircuit en om hier te komen en een wedstrijd als deze te spelen waar ik mijn spelniveau vind, waar Adrien erg goed speelt en persoonlijk denk ik dat ik een goede wedstrijd heb gehad. in beweging. Daarnaast kwamen mijn familie en mijn beste vrienden me steunen. We voelden dat mensen het leuk vonden. dus ja daarom, kleine traan. '

BEN: "Een maand geleden wisten we nog niet dat we samen gingen spelen. Ik belde Bastien om hem een ​​associatie aan te bieden en vertelde hem dat als we samen zouden komen met Fransen, we zeker een kans zouden hebben om de Wild-Card. Hij vertelde me dat hij een Spaanse partner had die technisch sterker is dan ik, maar uiteindelijk belde hij me terug en dat is super aardig van hem. Hij vertelde me dat het heel goed was voor het Franse team en om tussen Blues te spelen. Ik bedank hem, want als ik niet de kans had gehad om met Bastien te spelen, had ik me misschien gekwalificeerd. Dus bedankt Bastien, het is geweldig."

Volgende wedstrijd voor onze twee Fransen aanstaande woensdag 13 juli om 14 uur op de centrale rechtbank Philippe Chatrier tegen Franco Stupazuk en Pablo Lima, live te volgen op de Youtube-pagina van Premier Padel.

Vind het volledige interview hieronder.

Deze woensdag nemen Adrien en Bastien het op tegen Franco Stupaczuk en Pablo Lima om 14:00 uur op de Philippe Chatrier, je kunt de wedstrijd volgen ICI

Sébastien Carrasco

Fan van padel en van Spaanse oorsprong, de padel stroomt door mijn aderen. Heel blij om mijn passie met u te delen via de wereldreferentie van padel : Padel Magazine.