Italiaans dagelijks Corriere dello Sport nam de beurt van padel​ Vandaag is het met Italiaans-Argentijns Andrés Britos voor de Corriere om te praten over zijn vooruitzichten voor 2021.

De cultuur padel in Argentinië

'Ik heb de padel als kind volgde ik mijn vader naar clubs in de stad waar ik, met andere kinderen, buiten de "kooi" speelde en probeerde de volwassenen te imiteren. "

“Toen ik 12 was, begon ik lessen te volgen bij mijn broer en een paar van mijn vrienden en toen ik 15 was, deed ik mee aan mijn eerste wereldkampioenschap voor junioren in Spanje. Ik werd een professionele speler toen ik 20 was en nam deel aan de World Padel Tour voor het eerst vijf jaar later. "

Britos Inzerillo Pyramids vliegen

Op de Italiaanse tour met Tapia

“Ik ben echt vereerd om deel te nemen aan de Italiaans kampioenschap Serie A, waarover ik nu al 4 jaar ruzie heb. Dit jaar draag ik de trui van magie Padel in Rome, in het gezelschap vanAgustin Tapia. '

“Met mijn dubbele nationaliteit vervult het spelen in Italië me met trots omdat mijn grootmoeder Italiaans was. Ik heb ook het geluk om deel uit te maken van het Italiaanse nationale team, waarmee ik deelnam aan de wereldkampioenschappen in Paraguay, vervolgens aan de Europese kampioenschappen in Spanje, tot 2019, toen we een epische finale speelden. tegen Frankrijk in Rome, en verkreeg de titel van Europese kampioenen​ Voor mij en mijn teamgenoten was het een heel ontroerend moment, waar we de sterke genegenheid van het publiek voelden. Het is een onuitwisbare herinnering en ik had nooit gedacht dat ik zo'n opwindende ervaring zou beleven ”.

gustavo-spector-overwinning-britos-italië

Express ontwikkeling in Italië

“Wat indruk op mij maakt, is de snelheid waarmee deze sport zich in Italië heeft ontwikkeld. Elke keer als ik terugkom naar dit land, sta ik versteld van het aantal faciliteiten en de snelheid waarmee ze zijn gebouwd! Dit toont niet alleen succes aan in termen van sport maar ook qua economisch rendement en zakelijke kansen. "

'De president van de FIP, Luigi Carraro, doet uitstekend werk om de beweging in Italië te laten groeien, zowel professioneel als internationaal ”.

Veelbelovend 2021

“Over de WPT gesproken, mijn doel zal zijn behoren tot de 28 beste paren​ Met mijn nationale teamgenoten jagen we de droom van deelnemen aan de wereldkampioenschappen en om onszelf te positioneren bij de vier beste teams ter wereld. "

“Op persoonlijk vlak sta ik op het punt een nieuw ontwikkelingsproject waarbij Italië betrokken is en waaraan zal bijdragen maken deze sport nog belangrijker."

Andrés Britos is zeer actief in veel landen. We hadden hem gezien bij P2000 van de piramides met Jérôme Inzerillo.

Lorenzo Lecci López

Aan zijn namen kunnen we zijn Spaanse en Italiaanse afkomst raden. Lorenzo is een meertalige gepassioneerd door sport: journalistiek door roeping en evenementen door aanbidding zijn zijn twee benen. De ambitie is om de grootste sportevenementen (Olympische Spelen en WK) te verslaan. Hij is geïnteresseerd in de situatie van padel in Frankrijk, en biedt perspectief voor optimale ontwikkeling.