Camille Sireix, 25, is een getalenteerde ex-tennisser die de ambitie heeft om een ​​van de volgende headliners van de padel Frans. Interview.

" Ik hou van alle emoties die worden gedeeld en al het zoeken naar oplossingen als een team "

Padel Magazine – Camille, kun je jezelf voorstellen of ons vertellen hoe je je in de bevindt padel ?

Camille : “Mijn naam is Camille, ik ben 25 jaar oud, ik kom uit Parijs en ik ben een ex-15 in tennis. Ik heb een ietwat atypische achtergrond omdat ik in het buitenland ben gaan tennissen terwijl ik mijn studie aan Paris-Dauphine voortzette. 

Ik hield al van dubbelspel in tennis en ik serveerde en volleyde in het enkelspel met veel hits, dus toen ik de padel, ik had meteen een knaller!

Het was mijn levenslange tenniscoach Patrick Tachet die me introduceerde bij padel acht maanden geleden. Wat me echt aantrok, was het spelen van twee op het veld met alle mentale en tactische aspecten die daarbij horen. Ik hou van alle emoties die gedeeld worden en het zoeken naar oplossingen als team. Daarnaast vind ik de explosieve kant van deze sport op fysiek vlak erg leuk via smashes en de vele races, ik heb de indruk me helemaal te uiten! Samen hebben we enorm veel lol gehad en ook hij werd verliefd op deze sport! "

Een heilzaam verblijf afgelopen juli in de academie van Pablo Ayma!

Padel Magazine – Heeft u een project in de padel, en train je veel?

Camille : “In Frankrijk heb ik weinig getraind, maar veel gespeeld. Ik wilde in juli een intensieve cursus in Spanje in de academie van Pablo Ayma proberen om vooruitgang te boeken en ik vond het erg leuk! Dus besloot ik er voor het seizoen 2022-2023 weer naar toe te gaan. Ik ben gevestigd in Barcelona en train met Xavi Figols. Ik deel mijn avontuur op mijn Instagram-account: (@camille.sireix) als je me wilt volgen!

Op dit moment wissel ik af tussen individuele training, om technisch vooruitgang te boeken op de basis, en collectieve training om mijn spel op te zetten en de tactische aspecten te ontwikkelen. Ik kijk er nog steeds naar uit om zo snel mogelijk met de andere meisjes deel te nemen aan de toernooien!

Wat betreft de competitie precies, ik heb nog weinig gespeeld in Franse damestoernooien, aangezien ik tot nu toe bijna alleen in herentoernooien heb gespeeld.

Ik ben een behoorlijk agressieve lefty-speler in alle aspecten van mijn spel. Ik ben nog steeds aan het verkennen aan de kant van de partner om een ​​meisje te vinden om mee op te stijgen in het klassement. Momenteel heb ik nog geen vaste partner."

Aanpassingsproblemen gerelateerd aan tennis

Padel Magazine : Wat is het moeilijkste voor jou? Wat zijn de aspecten van het spel waar je het meest aan werkt, je sterke punten, je zwakke punten?

Camille : “Stop niet met spelen als de bal me voorbij is. Ik begin het te begrijpen, maar toch stop ik er soms mee. Tennis heeft echt zijn stempel op mij gedrukt!

Ik werk ook veel aan de after-glass verdediging. Het is voor mij het meest gecompliceerde wetende dat ik graag voor het glas blokkeer, maar hey, je moet de bal van tijd tot tijd laten passeren! Wat ook verandert met tennis is de voorbereiding. Zodra het je lukt om een ​​klap goed voor te bereiden op de padel, het maakt een enorm verschil in je spelniveau. 

Door nadelen op de vlieg en in de lucht heb ik plezier! Dit zijn shots die, hoewel een beetje anders, meer vertrouwd voor mij zijn en me herinneren aan het dubbelspel in tennis. Had ik natuurlijk nog nooit gedaan viboras of par 4 is eerder en ik werk aan die schoten. De par 3 is mijn favoriete slag met de dropshot en alle kleine balletjes in de voeten!

Ten slotte is mijn zwakke punt tactisch management, dat ik niet helemaal onder de knie heb, en mijn sterke punt is, denk ik, het spel voor twee spelers. Ik hou van het idee om een ​​team te zijn en alles wat daarbij komt kijken.”

"Ik zou graag bij het Franse team willen komen zodra ik mezelf heb bewezen"

Padel Magazine : Wat zijn je ambities Frankrijk, Buitenland ?

Camille : “In Frankrijk wil ik graag de grote toernooien kunnen doen en bij de beste spelers horen. Ik zou ook graag het Franse team willen komen versterken zodra ik mezelf heb bewezen. Ik was een speler voor het Franse tennisteam en het was een van mijn beste ervaringen, ik hoop het te kunnen herbeleven in padel !

In het buitenland zal ik zeker op het Catalaanse circuit spelen om te proberen te concurreren met Spaanse en buitenlandse spelers. Het is een circuit waar veel zeer goede spelers zijn en dat kan vormend zijn voor mij. Natuurlijk denk ik erover om op de WPT of de FIP's te spelen, maar alles op zijn tijd! "

Team Padel Mei

het team Padel Magazine probeert u sinds 2013 het beste van te bieden padel, maar ook enquêtes, analyses om de wereld van te proberen te begrijpen padel. Van het spel tot de politiek van onze sport, Padel Magazine staat tot uw dienst.