Carla Touly en Maaike Betz slaagden er tijdens de FIP Rise Copa Rotterdam niet in om voor de kleine verrassing van het toernooi te zorgen tegen de nummer 2 reekshoofd Helena Wyckaert en An Sophie Mestach.

Carla Touly blikt terug op haar wedstrijd in Rotterdam door haar wedstrijd te analyseren:

“Ondanks de nederlaag was het echt een heel goede wedstrijd. Ik heb het gevoel dat mijn spel verbetert en ik zie veel vooruitgang. Het is zeer bemoedigend. Wat we misten tegen dit uitstekende Belgische koppel waren de gouden punten. Van de 5 verkregen, hebben we er slechts één omgezet. Het is duidelijk dat dit aan het einde van de wedstrijd veel kost. Deze wedstrijd werd door een paar dingen beslist.

In de tweede set stonden we met 3/1 voor, maar daar kwamen we niet meer vanaf. Ze zijn zeer solide en consistent geweest. Wij waren daarentegen wat onregelmatig in ons spel, waarbij we zeer goede passages en momenten met te veel fouten afwisselden. Uiteindelijk won de meest consistente.

Mijn wraak op Helena bleef deze keer uit, maar ik kan niet wachten om haar weer te zien, omdat ik ervan overtuigd ben dat de volgende voor mij zal zijn. We hebben het over het eerste Belgische koppel, en ze spelen echt heel goed. Ik ben blij dat ik steeds dichter bij hun niveau kom. Om ze te verslaan, moet je bereid zijn om 10 ballen in het veld te leggen.

Ik ben gemotiveerd en in goede vorm voor de Franse kampioenschappen volgend weekend.”

Franck Binisti

Franck Binisti ontdekt de padel in de Club des Pyramides in 2009 in de regio Parijs. Sinds padel maakt deel uit van zijn leven. Je ziet hem vaak op tournee door Frankrijk om de grote evenementen van te verslaan padel français.