Ex-tennisser Carla Touly (nr. 52 Frankrijk), 26 jaar oud, werd besmet door de padel. Tegenwoordig woont ze in Barcelona, ​​​​gehost door haar vriend Alix Collombon om de cultuur op te snuiven padelSpaans istisch. Tennis ligt achter haar, er wordt een nieuwe pagina geschreven met de padel.

Tennis, een vormend avontuur

Ik zal mezelf altijd onthouden van mijn tennisavontuur deze 20 jaar geluk. Er zijn natuurlijk ups (veel) en downs (een paar) geweest, maar als ik het opnieuw zou moeten doen, zou ik geen seconde aarzelen. Tennis is voor mij de beste levensschool geweest en buiten de sport zelf en de overwinningen/nederlagen heeft het me gouden mensen gebracht. Ik kreeg ook de kans om naar de Verenigde Staten te gaan. Tennis combineren met studies, allemaal in het Engels, was een echte dagelijkse uitdaging, maar het menselijke avontuur was gewoon ongelooflijk. Ik heb vrienden voor het leven gemaakt en veel geleerd en gegroeid. 

De Covid was een tegenvaller

Toen ik terugkwam uit de Verenigde Staten, wilde ik het tenniscircuit opnieuw proberen, maar helaas, na twee maanden grondvoorbereiding, kwam de Covid toen ik op het punt stond aan mijn eerste wedstrijd in Mexico te beginnen. Tijdens de eerste quarantaine ben ik fysiek blijven trainen maar heb ik ook tijd gehad om veel na te denken over mijn toekomst. Ik realiseerde me dat ik verschillende dingen uit de sportwereld wilde ontdekken die ik al heel goed kende. Na een paar maanden nadenken had ik een klik en besloot ik het tennis te verlaten om mezelf in de zakenwereld te storten waar ik van alles te ontdekken had.

Twee jaar lang heb ik verschillende banen gehad, voornamelijk in marketing/communicatie/vertaling. In het begin vond ik het heerlijk om naar kantoor te gaan, schema's te hebben, een salaris te hebben... toen merkte ik al snel dat dit leven veel te stabiel was. En bovenal vond ik het niet prettig om de hele dag opgesloten te zitten zonder me lichamelijk in te kunnen spannen. Toen ontdekte ik de padel, en ik begon het met vrienden te spelen om stoom af te blazen na het werk.

Le padel, een gemengde eerste herinnering

Carla Tully

De eerste paar keer snapte ik het echt niet, vond ik frustrerend en begreep vooral niet hoe iemand deze sport durft te vergelijken met tennis.. Ik herinner me dat ik een bericht stuurde naar Alix Collombon (mijn jeugdtennisvriend) die haar vertelde dat ik nooit zou spelen padel en dat ze me voor de gek hield door me te vertellen dat ik na verloop van tijd verslaafd zou raken. Ze had zich tenslotte niet vergist! 

Barcelona, ​​​​de trigger

In juni 2022 nam ik een week vrij om Alix in Barcelona te zien om zijn training bij te wonen maar ook om eraan deel te nemen. Ik begreep dat ik absoluut niet wist hoe ik moest spelen padel en het zorgde ervoor dat ik wilde leren. De hele zomer speelde ik met vrienden en Ik besloot in september 2022 voor twee maanden terug te keren naar Alix, toen twee, toen drie... en ik ben er nog steeds.

Hier zijn er minstens 5 clubs / academies met meer dan 10 tracks in elk van hen binnen 10 minuten van het huis. Het is heel eenvoudig om een ​​veld, een coach of drie partners te vinden om een ​​wedstrijd te organiseren. Ook zijn er elk weekend Catalaanse toernooien met een uitstekend spelniveau. Werkelijk alles is aanwezig om goed te trainen en vooruitgang te boeken. En ik heb echt geluk dat ik Alix heb die me de beste adressen geeft.

Er wordt een nieuwe pagina geschreven met de padel

Carla Tully

Ik heb me laten overhalen om in december na drie maanden te stoppen omdat ik niet meer op het circuit wilde komen. Omdat ook al hield ik van dit leven met tennis, ik weet ook wat ervoor nodig is en hoe moeilijk het elke dag is. 

En toen, in december, wilde ik echt niet weg... Ik wist dat als ik het niet zou proberen, ik er spijt van zou krijgen daarom besloot ik twee jaar na het tennis om mezelf 100% opnieuw te lanceren in een echt project in 2023 met een nieuwe coach Nico Gavino, fysieke voorbereiding en internationale toernooien. 

Tennis en de marathon als basis om te leren

Technisch denk ik dat de volley me veel helpt. Op fysiek vlak was ik niet slecht in de verdediging en ook niet in de verdediging padel met de ramen is het helemaal anders, ik denk dat ik goed beweeg en mijn verleden als tennismarathonloper helpt me enorm. En dat is tenslotte het managen van wedstrijden, emoties en de overeenkomst met de partner, ook de opgedane ervaring in tennis komt mij goed van pas. 

2023, een beslissend jaar

Mijn twee verwachtingen dit seizoen zijn om evenveel plezier te blijven hebben op het veld in wedstrijden et om elke dag vooruitgang te boeken in de training. Qua doelstellingen zal ik er alles aan doen om zo ver mogelijk te komen in de tabellen op het internationale circuit, we zullen zien waar dat me brengt. 

Wat de resultaten betreft, ben ik blij dat ik al enkele motiverende eerste overwinningen heb behaald, maar het belangrijkste voor nu is de manier waarop ik elke dag vooruitgang boek op training en Ik ben zeer tevreden over het dagelijkse werk met Nico Gavino

Een memorabele herinnering P2000 uit Bordeaux met Charlotte Soubrié

Carla Touly en Charlotte Soubrié

Dit toernooi met Charlotte was geweldig, zowel op als naast het veld. Twee dagen voor het toernooi speelden we voor het eerst samen en het klikte meteen. We hebben dezelfde mentaliteit op het veld en naast hem vechten is puur geluk en puur plezier.. Hoe moeilijker het is, hoe meer we vasthouden en hoe meer plezier we hebben, het gaat zo goed met haar.

Als het ging om de overwinning in de achtste ronde tegen het eerste reekshoofd, wilde ik echt de taak aankunnen voor mijn partner. De sfeer was geweldig, er waren ups en downs aan beide kanten maar we hebben alle vier gevochten tot het einde en ik waardeerde het eerlijke spel en de vriendelijke woorden van Fiona en Laura aan het einde van de wedstrijd enorm, ze hebben klasse. Ik ben echt trots op ons. We zijn erin geslaagd om de rest van het toernooi "over te nemen" en op de 3e plaats te eindigen. Helaas ging het niet door naar de halve finale tegen Jess en Lucile maar het zorgde ervoor dat we weer aan het werk wilden om sterker terug te komen.

Laura Buteau, Marianne Vandaele en Charlotte Soubrié: uitstekende partners

Laura maakte de weddenschap om in september met mij te spelen zonder enig idee te hebben van mijn niveau. Ik speelde mijn eerste drie toernooien van padel met haar en we wonnen al onze wedstrijden ! Ik ben me ervan bewust dat maar weinig spelers de kans krijgen om te starten met de Franse nummer 13 aan hun zijde, ik greep die kans met beide handen aan en het ging erg goed! Toen heb ik er een P2000 mee gemaakt Marianne Vandaele omdat zijn partner geblesseerd was en het was ook een memorabel weekend. En nu begin ik een avontuur met Charlotte, Ik heb erg veel geluk. Ik kan niet wachten om dit jaar aan haar zijde te staan ​​en ik wil heel graag samen wedstrijden/toernooien winnen die ze nog nooit eerder heeft gewonnen. Het is een geweldige gok, want zijn staat van dienst is indrukwekkend, maar ik ga alles geven. 

Internationaal met Catarina Santos uit Portugal (voorlopig)

Ik heb Catarina uitgenodigd in Barcelona om drie dagen te trainen terwijl we elkaar niet kenden en dat paste heel goed bij elkaar! We speelden dit weekend FIP Rise Isla de la Palma en we gaan verder met Beausoleil A1 deze week, ik kan niet wachten. Ik speel ook FIP en A1 met Charlotte zodra ze zichzelf kan bevrijden. 

Vincent Gallie

Als liefhebber van ovaal voetbal, rondebal maar ook racketsporten werd hij gestoken door de padel tijdens zijn jeugd in Galicië. Net zo comfortabel voor de camera als achter een microfoon, zal Vince zijn visie en expertise kunnen inbrengen als fan van de kleine gele bal.