Interview met een van de Franse padel mastodons: Clement Arico. Oprichter van een van meeste zijpadelcircuits in Frankrijk, Padel Infinity, en voorloper in de ontwikkeling van de franse padel, Clément vertelt zijn grote reis in de padel wereld.

 • De padel en jij: hoe is deze passie ontstaan?

Ik begon Padel in 2003 bij Paddle Plus in Blagnac. De passie kwam meteen en ik woonde bijna in de club omdat ik zoveel op Padel speelde. Paddle Plus en padel zijn een integraal onderdeel van mijn leven.

Door deze passie kon ik mijn vrouw ontmoeten.

Toen creëerde ik het merk Padel Inifnity voor dhelp mee de National Padel League te creëren.

De FFT hervatte toen het padel.

En ik werkte ook 1 jaar bij de Padel Club in Toulouse om het op gang te helpen.

ik probeerde deze sport op mijn manier te helpen eindelijk.

 • Vertelt het verhaal van Padel Infinity

Ik hou van competitie en helaas in die tijd waren er niet veel toernooien.

Ik verhuisde overal in het zuiden om te spelen (Aix, Cassis en vervolgens Perpignan) waar de clubs toernooien hielden.

Mijn 1e partner was Stephane Devillard, de 1e van de club die ver wilde gaan spelen.

Ik meestal speelde in Spanje in amateurtoernooien waar we twee categorieën konden maken om een ​​zeer aangenaam weekend tussen Padel en bezoek door te brengen. Het was een waar genoegen, met de zeer mooie mentaliteit die we in de padel vinden.

Vanaf daar kwam het idee om hetzelfde te doen in Frankrijk. Maak een vriendelijk evenement waar spelers zoveel mogelijk in een weekend kunnen spelen. Het idee was erg tevreden vanaf het 1e toernooi. De clubs werden gewonnen door de turnkey-service, Ik deed alles van A tot Z en ik verhuisde overalt (Lyon, Perpignan, Bordeaux, Pau, Castres enz.) voordat ze werden vergezeld door twee extra jongens!

De vereniging Padel Infinity was geboren!

 • En vandaag is Padel Infinity een benchmark in Frankrijk ...

Padel Infinity Tour was inderdaad het eerste circuit dat in 1 in Frankrijk werd gelanceerd (let op de National Padel Cup).

Wij zijn tot ons 7e jaar. Het is een groot succes. Franck Mastroppolitto hielp me de vereniging “Padel Infinity Tour” te creëren, ik bedank hem daarvoor.

Ik denk dat dit circuit heeft geholpen onze sport op een mooie manier te ontwikkelen door anderen circuits of zelfs clubs te laten maken. Ik probeerde mijn passie zo goed mogelijk te delen om een ​​circuit als dit te runnen Padel Infinity Tour.

In staat zijn om twee categorieën te maken en een welkomstpakket (T-shirts + fles water) aan de spelers aan te bieden, was ik in ieder geval een manier om aan te tonen dat we ons best deden om het toernooi het beste te maken aangenaam mogelijk.

Een van onze sterke punten denk ik ook: breek onze hoofden om alle spelers te repareren.

 • De laatste tijd is padel geëvolueerd ...

François-Xavier Conninck en Axel Sabalete kwam om me te helpen bij het beheren van de verschillende toernooien. Ze doen geweldig werk in de geest die ik heb en dat ik onze sport beoefen.

Ik probeer altijd Spaanse toernooien te doen wat niet vanzelfsprekend is gezien het aantal toernooien dat nu in Frankrijk is. We passen ons ook aan aan mensen en clubs ...

 • Wat is het 2020-programma?

Padel Infinity begon in oktober 2019 en eindigt in september 2020 met ongeveer 20 etappes en een Master in Spanje, waar, net als vorig jaar, alle winnende teams worden uitgenodigd.

MAAR: De meester staat open voor iedereen met de dubbele categorie natuurlijk. het staat ook open voor de Spanjaarden zodat de Fransen de lokale bevolking kunnen ontmoeten in de geest van de toernooien waaraan ik heb deelgenomen als die speler helemaal aan het begin. Ik hoop daar echt een super groot toernooi te hebben. de datum zal waarschijnlijk eind september zijn, maar er is nog niets vastgesteld.

Op dit moment zijn de volgende stappen:

 • 8e etappe: 29 februari / 01 maart in Squash Padel Parc Ducup in Perpignan
 • 9e 1e Open Sport Management: 07-08 maart in de Padel Club in Toulouse
 • 10e 1e Open racket-padel.com: 28-29 maart bij Padel Club Albi
 • 11e etappe: 4-5 april in de Béziers Padel Club
 • 12e etappe: 25-26 april in Padel Tolosa

en anderen om op te vinden www.padelinfinity.com

De doelstellingen van het circuit zijn en zijn altijd geweest om de spelers zoveel mogelijk te laten spelen, om zich aan te passen aan alle amateurspelers met een veelheid aan beschikbare categorieën. te behagen.

 • En nu?

Nu is het tijd om het stokje door te geven. Ik heb de Padel Infinity Tour tot een prachtig circuit gemaakt, cdit seizoen zal de laatste zijn voor mij. We gaan in stijl eindigen met de Master in Spanje met ik hoop op een enorm toernooi!

We zullen proberen altijd mooie podia te maken, om mensen te plezieren. We hebben buitengewone stappen gezet met 96-teams, de inhuldiging van de TPC was echt geweldig.

Onze laatste "Master" vorig jaar in Bordeaux met 88 teams: geweldige vergaderingen.

Er waren hik en dit is normaal, maar het was een geweldige ervaring. Ik wilde degenen bedanken die me op hun eigen manier hebben geholpen, die op verschillende tijdstippen een steen aan het gebouw wilden toevoegen. François SanMiguel, Baptiste Poey en Jérôme Ingrand, en vooral FX en Axel die me dit seizoen helpen, en natuurlijk mijn vrouw Fatima die in dit avontuur altijd de top is geweest.

 • de 1e open Padel Magazine van Padel Infinity

Chuttt ...
Franck Binisti

Franck Binisti ontdekt het padel bij de Pyramid Club in 2009 in de regio Parijs. Sindsdien maakt Padel deel uit van zijn leven. Je ziet hem vaak door Frankrijk reizen door de grote Franse paddle-evenementen te dekken.