Constance Vercamer, presentator bij M Radio, deelt haar verhaal met ons padel, een sport die steeds vaker wordt beoefend in de mediawereld.

Niet gemakkelijk om partners te vinden in 2020…

“Mijn eerste ontmoeting met de padel dateert uit de zomer van 2020, tijdens een verblijf bij vrienden op Malta. Ze boden me aan om deze sport te proberen die ik helemaal niet kende. Ze vertelden me dat het een mix was tussen squash en tennis, en omdat ik racketsporten altijd leuk vond, wilde ik het eens proberen. En vanaf de eerste keer vond ik het geweldig omdat het superleuk is en je vrij gemakkelijk kunt spelen als je racketsporten hebt beoefend. Het zorgde ervoor dat ik het wilde blijven doen toen ik terugkeerde naar Frankrijk. Maar toen ik aankwam, sprak ik erover met de mensen om me heen om partners te vinden, behalve dat bijna niemand het wist. Het was een sport die nog weinig bekend was; er waren maar heel weinig centra in de regio Parijs.

Ik moest helemaal tot 93 gaan om te kunnen spelen padel, wat best ver van huis was aangezien ik in 78 woon! Zo ontdekte ik de padel aan drie andere vrienden, want zoals je weet zijn er vier nodig om een ​​spel te spelen, en zij vonden het geweldig, wat betekende dat we samen bleven spelen. Naderhand ontdekten we dat er dichter bij huis nog een centrum was, in Plaisir. Toen zeiden we tegen onszelf dat we een licentie gingen krijgen om het hele jaar door te mogen spelen.”

Aankomende toernooien?

“Ik ben momenteel niet van plan me in te schrijven voor toernooien, omdat ik vind dat ik eerst les moet nemen. Ook al oefen ik al drie jaar padel Regelmatig heb ik het gevoel dat ik techniek tekort kom. Ik leer het padel autodidact, maar het ontbreekt mij nog aan dingen die ik onder de knie moet krijgen voordat ik verder ga. Heb ik daarna echt tijd om toernooien te spelen? Ik denk het niet, maar het is in ieder geval een sport die ik in de toekomst wil blijven beoefenen.”

Le padel in de mediawereld

“In de mediawereld zijn er veel mensen die games spelen padel, Ik weet niet waarom. Bij Plaisir vind ik niet veel mensen van de radio omdat ze doorgaans elders spelen. Ik denk vooral aan Cyril Hanouna of aan “Cartman” die presentator is op Fun Radio en waar hij ook fan van is padel. Maar ik, in 78, kom niet veel mediapersoonlijkheden tegen. 

Constance Vercamer

Ik heb het vaak over padel in de ether omdat we een kleine rol te spelen hebben, en mijn co-host helemaal niet sportief is, terwijl ik dat iets meer ben. Iedere keer plaagt hij mij graag met het feit dat ik ben gaan spelen padel in het weekend, zodat ik erover kan praten. En dan vraagt ​​hij mij vaak om het uit te leggen padel omdat het waar is dat het nog steeds een relatief onbekende sport is. Om het simpel uit te leggen: ik zeg altijd dat het een mix is ​​tussen squash en tennis.”

Problemen met de ramen?

“Het technische aspect dat ik bijzonder moeilijk onder de knie vind, is het terugbrengen van de bal naar de kant van de tegenstander door op het glas te tikken (de tegenmuur). Ik zeg dat simpelweg omdat ik kleine armen heb, maar beetje bij beetje begin ik het schot te begrijpen, vooral als ik de bal lager sla om hem hoger te laten gaan. Maar het is waar dat als het ons aan kracht ontbreekt padel, Het is niet altijd duidelijk."

Dorian Massy

Nieuwe volger van padelIk ben gefascineerd door deze dynamische sport die strategie en behendigheid combineert. Ik vind in de padel een nieuwe passie om te ontdekken en met u te delen Padel Magazine.