Natuurlijk aanwezig op de tribunes van het Palais des Sports in Toulouse om Benjamin te steunen, vertelt Alain Tison wat voor vader hij is en was voor zijn zoon. Hij vertrouwt voor de eerste ronde van zijn zoon op de menselijk Padel Open.

“Toen Benjamin naar Spanje vertrok, was hij niet erg jong. Hij zou de kans hebben gehad om het in tennis te doen, maar omdat hij nogal een huismus was, deed hij dat niet. Toen hij besloot om naar Barcelona te gaan voor de padel, steunden we hem in zijn project.

Ik ben een vader die altijd hard voor hem is. Ooit speelde hij 3 of 4 jaar geleden in de EK-finale tegen Italië. Hij kwam terug van een blessure, ze speelden een heel slechte wedstrijd en verloren. Zijn moeder moedigde me toen aan om hem te gaan troosten, maar ik zei hem: "Als ik hem ga troosten, zal hij me niet geloven." Ik troostte hem niet, hoewel ik de eerste was die verdrietig was. Maar zo is het en we begrijpen elkaar. Hij weet dat ik achter hem sta, dat hij altijd op zijn ouders kan rekenen. Met een moeder die meer medelevend is en een vader die hem soms een schop onder zijn kont wil geven.

Help hem groeien

“Over het algemeen geef ik hem mijn mening over het technische gedeelte, alles wat buiten de padel. Ik moedigde hem bijvoorbeeld aan om wat mentale voorbereiding te doen, hij begon het erg laat te doen. Ik zei hem om op te warmen omdat hij dat nooit deed, hetzelfde voor rekken, dus ik zei hem "uitrekken". Het staat dan ook eerder aan de zijlijn want voor al dat is padel puur, ik heb niet het niveau om hem te adviseren. Het idee is dat hij professioneler wordt, wat hij laat deed. de padel spelen in paren, de aanwezigheid van vrienden en partners hielp hem groeien. Het voordeel ten opzichte van tennis is dat we dingen meer delen.

'Ik had de scheidsrechter bijna beledigd'

“Tijdens de wedstrijden ben ik best zenuwachtig. Bij tennis stond ik twee banen verwijderd van waar hij speelde, maar ondanks alles hoorde hij het toen ik een opmerking maakte. Dus ik bedwing mezelf om geen tekenen te vertonen. Eens, op een matchpoint in padel, winnen ze het punt, maar de scheidsrechter kondigt een netfout aan. Maar ik stond al op het veld en ik beledigde de scheidsrechter die dag bijna. Ik probeer een stapje terug te doen en wat minder gek te zijn.

En toen verloren ze helaas deze wedstrijd. En in plaats van positief te zijn door te zeggen "het is goed om een ​​matchpoint te hebben gehad", zei ik tegen hen: "Je hebt een kans gemist, je had moeten winnen". Soms ben ik te hard! “

jerome arnoux journalist

Na 40 jaar tennis valt Jérôme in de pot van padel in 2018. Sindsdien denkt hij er elke ochtend aan tijdens het scheren ... maar scheert nooit pala in de hand! Journalist in de Elzas, hij heeft geen andere ambitie dan zijn passie met u te delen, of u nu Frans, Italiaans, Spaans of Engels spreekt.