Padel Magazine - Padel Magazine biedt je een zeer interessant interview over de oprichter van het merk Drop Shot: Marcello Cascabelo.

Padel Magazine : Hallo Marcello, we zouden graag je verhaal willen weten ... Waar was je heen padel en de oprichting van Drop Shot?

Marcello Cascabelo: In 1996-1997 was ik een atleet van hoog niveau in 3000 meter steeplechase, ik maakte de Olympische Spelen in Barcelona. Ik ben in Spanje gebleven en ben begonnen met tennis. Maar aangezien ik Argentijn was, kreeg ik te horen dat ik zeker een goede was padel toen ik niet meer wist dan dat van de sport en ik vroeg of ik rackets mocht hebben. Behalve dat destijds de rackets van padel waren allemaal in Argentinië. Ik bundelde mijn krachten met mijn zwager bij een Argentijns merk genaamd Tescoplace. Beetje bij beetje begon ik sneeuwschoenen te verkopen.

In 1998 leerde ik hoe je sneeuwschoenen moest bouwen padel, zoek technologieën die geschikt zijn voor sneeuwschoenen padel. Vanaf de jaren 2000 nam het bedrijf Vision mij in dienst als commercieel directeur. Ik heb tot 2005 bij Vision gewerkt, totdat de productievestiging in Azië besloot haar diensten aan te bieden aan alle merken van padel en niet noodzakelijk alleen in Vision.

Van 2005 tot 2009 verkocht Vision daarom rackets voor alle merken. Vision heeft een kantoor geopend in Madrid, Mexico en Argentinië. En we begonnen niet alleen sneeuwschoenen te verkopen, maar ook ballen, kruisen, enz. Maar er is veel criminaliteit met kleine bedrijven in padel. Ze betaalden niet.

Dit is wanneer Drop Shot werd gemaakt in 2009.

In 2009 zijn we begonnen met de verkoop van het merk Drop Shot in Mexico, en daarna hebben we geprobeerd een professionele speler te sponsoren. We hadden het geluk Juan Martin Diaz te kunnen sponsoren, die een vriend is. Sinds die tijd hebben we geprobeerd om op marketingniveau niet alleen sneeuwschoenen te ontwikkelen, maar ook veel textiel dat in Dropshot-winkels te vinden is, en alle accessoires die rond de padel.

Vanaf dat moment (2010) begonnen we een revolutie teweeg te brengen in de padel dankzij nieuwe technologieën. Drop Shot heeft distributeurs in 22 landen en is van plan om het padel. We kunnen schatten dat Drop Shot in 70 ongeveer 000 rackets heeft verkocht (2013 rackets af fabriek).

Padel Magazine : Nu is Drop Shot een essentieel merk geworden… Wat zijn de doelstellingen voor de komende jaren?

Marcello Cascabelo: Op korte termijn willen we het merk Drop Shot in de wereld vestigen en daarvoor rekenen we op Europese ontwikkeling. Op de lange termijn is de padel Europees ontwikkelt zich. We hopen veel op München sinds alle spelers, fabrikanten en de wereld van padel zal er zijn. Als Duitsland neemt, kan het zich dan zeer snel ontwikkelen.

Franck Binisti en Laurent Barthe - Padel Magazine
Franck Binisti

Franck Binisti ontdekt de padel in de Club des Pyramides in 2009 in de regio Parijs. Sinds padel maakt deel uit van zijn leven. Je ziet hem vaak op tournee door Frankrijk om de grote evenementen van te verslaan padel français.