Padel Magazine - Padel Magazine vous offre une interview très intéressante sur le fondateur de la marque Drop Shot : Marcello Cascabelo.

Padel Magazine : Bonjour Marcello, nous aimerions connaître ton histoire… Quel a été ton chemin jusqu’au padel et la création de Drop Shot ?

Marcello Cascabelo: In 1996-1997 was ik topatleet in 3000-spitsmeters, ik deed de Olympische Spelen in Barcelona. Ik bleef in Spanje en begon met tennis. Maar omdat ik Argentijns was, kreeg ik te horen dat ik zeker een goede padelspeler was toen ik niet meer wist dan dat deze sport en ik vroeg of ik rackets mocht hebben. Behalve dat de peddelrackets destijds allemaal in Argentinië waren. Ik werkte samen met mijn zwager aan een Argentijns merk genaamd Tescoplace. Beetje bij beetje begon ik sneeuwschoenen te verkopen.

Toen ontdekte ik in 1998 hoe paddle-rackets te bouwen, technologieën te vinden die bij de paddle-rackets passen. Vanaf de 2000-jaren heeft het bedrijf Vision me aangenomen als commercieel directeur. Ik werkte tot 2005 bij Vision, totdat de productiefabriek in Azië besloot zijn diensten aan alle padelmerken aan te bieden en niet noodzakelijk aan Vision.

Van 2005 tot 2009, Vision verkocht rackets voor alle merken. Vision heeft een kantoor geopend in Madrid, Mexico en Argentinië. En we begonnen niet alleen sneeuwschoenen te verkopen, maar ook ballonnen, kruis, etc. Maar er is veel onbetaald geweest bij de kleine padelbedrijven. Ze hebben niet betaald.

Dat is het moment waarop Drop Shot is gemaakt in 2009.

In 2009 zijn we begonnen met het verkopen van het merk Drop Shot in Mexico, waarna we probeerden een professionele speler te sponsoren. We hadden de kans om Juan Martin Diaz te sponsoren die een vriend is. Sindsdien proberen we op marketingniveau niet alleen sneeuwschoenen te ontwikkelen, maar ook veel textiel in de Dropshot-winkels en alle accessoires die rond de padel draaien.

Vanaf dat moment (2010) zijn we begonnen met een revolutie in padel dankzij nieuwe technologieën. Drop Shot heeft distributeurs in 22-landen en is van plan om de ontwikkeling van het padel te helpen. Naar schatting heeft Drop Shot ongeveer 70 000-rackets verkocht in 2013 (200 000-rackets in de fabriek).

Padel Magazine : Maintenant Drop Shot est devenue une marque incontournable… Quels sont les objectifs pour les années à venir ?

Marcello Cascabelo: Op korte termijn willen we het merk Drop Shot in de wereld vestigen en daarvoor rekenen we op Europese ontwikkeling. Op de lange termijn moet het Europese padel groeien. We hopen veel op München, want alle spelers, fabrikanten en de padelwereld zullen er zijn. Als Duitsland het neemt, kan het zich zeer snel ontwikkelen.

Franck Binisti en Laurent Barthe - Padel Webmagazine
Franck Binisti

Franck Binisti ontdekt het padel bij de Pyramid Club in 2009 in de regio Parijs. Sindsdien maakt Padel deel uit van zijn leven. Je ziet hem vaak door Frankrijk reizen door de grote Franse paddle-evenementen te dekken.