Didier Deschamps, de voormalige aanvoerder van het Franse voetbalelftal en huidige coach van de blues, is een ware volgeling geworden van padel. Tot het punt dat hij daar regelmatig speelt in het zuiden van Frankrijk. Ook “Zijn sport” neemt een beslissende wending in zijn ontwikkeling.

Na Monte Carlo Padel Master, ontmoetten we hem om meer te weten te komen over de banden die hij had met deze sport.

“Speel wanneer ik de kans krijg”

"Ik speel padel voornamelijk in het zuidoosten van Frankrijk. Het is een sport die ik probeer te beoefenen wanneer ik de kans krijg. Helaas is het bij al mijn professionele activiteiten niet altijd vanzelfsprekend. Maar in werkelijkheid heb ik deze sport ontdekt en in 2009 mijn eerste ballen uitgewisseld!

En dan herinner ik me dat ik ook rondjes maakte aan de zijkant van Zwarte bes.

Net als bij voetbal, padel blijft een teamsport. Je moet weten hoe je moet ruilen met je partner en proberen de posities van de tegenstanders te analyseren om je aan te passen. Uiteindelijk denk ik dat er veel meer overeenkomsten zijn in de padel je zou denken.

Het is dus waar dat de voetballer die ik ben zich perfect kan vinden in deze sport die ook fysiek minder zwaar is. Als ik hard zeg, bedoel ik vooral contact. Toegegeven, je kunt voor vervelende verrassingen komen te staan ​​met rackets die telescopen, een sterke smash die recht op je af komt, maar contact in het voetbal kan moeilijker en gevaarlijker zijn dan in het voetbal. padel. '

“Investeren in de padel. Waarom niet"

“Eerst begon ik met tennis bij het Centre de Formation de Nantes. Maar voetbal nam de overhand. En ik moest er helemaal in opgaan. Dus onvermijdelijk als je wat tennisbasics hebt, zijn er vaardigheden om te tennissen. padel. Dit is het goede nieuws: je kunt snel veel plezier beleven aan deze sport.

Ik weet dat in Spanje de padel is een sterk ontwikkelde sport. We zien ook enkele persoonlijkheden betrokken raken. de padel heeft veel troeven in zijn spel. Bovendien heb ik nooit de deur gesloten om aan een project te beginnen padel. Maar om eerlijk te zijn, als ik het doe, wil ik het helemaal doen. En voorlopig heb ik veel werk om mezelf in iets anders te investeren.

In Monte Carlo Padel Meester, ik had de kans om ongelooflijke professionele spelers te ontmoeten die ons lieten zien wat de padel. Ook mocht ik deelnemen aan een klein toernooi opgezet door Fabrice Pastor.

Uiteindelijk is het padel is mijn sport. Maar ik oefen het echt in mijn vrije tijd, met vrienden. Het is een belangrijk moment van ontspanning voor mij en het stelt me ​​in staat om in vorm te blijven!”

Franck Binisti

Franck Binisti ontdekt de padel in de Club des Pyramides in 2009 in de regio Parijs. Sinds padel maakt deel uit van zijn leven. Je ziet hem vaak op tournee door Frankrijk om de grote evenementen van te verslaan padel français.