Eerste Turkse speler op het internationale toneel van Padel, Dilara Yurtkuran beantwoordt onze vragen en stelt ons in staat om meer te weten te komen over haar carrière, haar visie op padel en haar ambities.

“Mijn missie om mijn land zo goed mogelijk te vertegenwoordigen”

Padel Magazine : Jij bent de eerste speler van padel Turks om deel te nemen aan een internationaal toernooi. Allereerst gefeliciteerd, kun je jezelf voorstellen aan onze lezers?

Dilara Yurtkuran: ”Bedankt, ik ben geboren en getogen in Istanbul, Turkije, waar ik op jonge leeftijd begon met tennissen, totdat ik een van de beste spelers in Turkije werd. Ik heb 5 opeenvolgende jaren deel uitgemaakt van het nationale team en heb deelgenomen aan professionele toernooien. Toen ik 18 was, kreeg ik beurzen aangeboden van Amerikaanse universiteiten en greep ik mijn kans. Ik heb 4 jaar op de universiteit tennis gespeeld en heb een bachelor in marketing behaald aan de University of North Carolina Greensboro.

Na de universiteit bleef ik professioneel tennissen, wat me naar Zweden bracht. Hier ontdekte ik de padel eerste en dat ik me realiseerde dat dit mijn nieuwe pad was.
Ik ben nu 30 jaar oud en na 5 jaar in Zweden te hebben gewoond, ben ik onlangs naar Denemarken verhuisd met mijn partner Alexander Torssell, die mijn grootste steun is op en naast het veld. “

Padel Magazine : Wat betekent het voor jou om de eerste speler te zijn in padel Turks op het internationale toneel? 

Dilara Yurtkuran : " Hoewel ik ver van Turkije ben geweest en de afgelopen 11 jaar in verschillende landen heb gewoond, voel ik dat het mijn missie is om mijn land op de best mogelijke manier te vertegenwoordigen en de beste speler te zijn die ik kan zijn. Ik ben trots en gelukkig dat ik de eerste speler ben van padel Turkse vrouw in het internationale circuit en ik weet dat dit nog maar het begin is. Ik denk dat er veel andere Turkse spelers zullen zijn om onze vlag te vertegenwoordigen. “

Padel Magazine : ”Je speelt met Sara Annvik, een Zweedse speelster. Je hebt een uitstekend resultaat behaald bij de APT Padel Ronde van Kungsbackka, met kwartfinale. Wat is uw kijk op uw optreden? “

Dilara Yurtkuran: ”Het was pas ons tweede toernooi met Sara en ik denk dat we het goed hebben gedaan in het bereiken van de kwartfinales en vechten tegen goede spelers. Het beste van dit toernooi was om te zien waar we het opnemen tegen meer ervaren spelers. Dit heeft ons gaf hoop en motivatie om hard te blijven werken en beter te worden. '

“Breng de cultuur van deze sport naar Turkije”

Padel Magazine : Hoe beoordeelt u de evolutie van? padel in Turkije ? Vind je dat de dingen snel gaan of niet snel genoeg?

Dilara Yurtkuran: “Het is zeker dat de padel zal vrij snel evolueren in Turkije, vooral in de grote steden om mee te beginnen. Er zijn al een paar rechtbanken geïnstalleerd in verschillende steden, maar er zijn nog veel te doen om de cultuur van deze sport over te brengen en verspreid het op de juiste manier. Ik wil graag deelnemen aan projecten en helpen bij het ontwikkelen van programma's van padel mijn connecties en ervaring gebruiken om op te zetten goede coaches, korte en leerzame programma's, en bouwen aan een solide basis. "

“Deelnemen aan alle fasen van het APT in 2022”

Padel Magazine : Wat zijn je plannen voor de toekomst ? Heb je persoonlijke doelen die je wilt bereiken?

Dilara Yurtkuran: ”Mijn doel is om mijn spel op alle gebieden te verbeteren en door te gaan met vaker deelnemen aan toernooien op hoog niveau. De eerste stop is in november Spanje, waar ik anderhalve maand een intensief trainingskamp ga doen.
Net zo'APT is mijn favoriete circuit, met hun professionele omgeving en de manier waarop ze voor ons zorgen tijdens het evenement,  Ik kan niet wachten om deel te nemen aan alle evenementen in 2022, waar ook ter wereld.

Daarom Ik zoek een vaste partner om mee te trainen en te concurreren, evenals sponsors die mij zullen steunen in mijn reis.
Aan de andere kant ontwikkel ik mijn jonge bedrijf genaamd Padel& Reizen Denemarken, dat zich richt op trainingen en workshops padel in Zweden en Denemarken, evenals op reizen vanuit padel van Scandinavië tot warme plaatsen.

Ik kijk dan ook uit naar alle projecten en toernooien van padel spannend wachten op mij, zowel in Scandinavië als in Turkije. '

Nasser Hoverini

Gepassioneerd door voetbal, ontdekte ik de padel in 2019. Sindsdien is het zo gek geweest op deze sport dat ik mijn favoriete sport heb opgegeven.