Au 4PADEL Bordeaux voor Cupra Padel-Point Tour, Dorian de Meyer kwam een ​​oefenwedstrijd spelen en gaf ons even de tijd om te praten over zijn debuut bij padelvan Parijs Grote controverse en zijn historische samenwerking met Thomas Vanbauce.

Tenniskwaliteiten die hem goed van pas komen padel

“Een goede hand, het korte spel en vooral een goede visie op het spel, ik denk dat dit de kwaliteiten zijn die ervoor hebben gezorgd dat ik het niveau heb kunnen bereiken dat ik vandaag de dag heb. padel. '

Een langdurige samenwerking met Thomas Vanbauce

“Bij Thomas is het verhaal een beetje gek. We hebben elkaar ontmoet tijdens de wiskundestudie. Wij tennisten samen. Naast mijn studie werkte ik bij Decathlon en vlak ernaast, a padel steeg, de Grote Padel. Ik heb Thomas gebeld zodat we deze sport konden proberen. We waren vanaf de eerste game verslaafd en we begonnen aan de toernooien. Toen werd ons gemeenschappelijk project gebouwd en vandaag zijn we hier. Hij is een van mijn beste vrienden voordat hij mijn partner werd.

Tegengestelde kwaliteiten, kracht of zwakte?

“Het is een kracht, maar tegelijkertijd ook een minpunt, omdat mensen weten hoe ze ons moeten bespelen. Ze gaan me veel beledigen en Thomas laten verdedigen. Ik moet me concentreren op de aanval en Thomas op de verdediging”

De kwaliteiten en fouten van Thomas Vanbauce

"Zijn grote hit. Als je wordt gelobd, weet ik niet hoe het voelt om te slaan om het punt af te maken. Ik moet er altijd drie of vier doen viboras. Ik ben de speler die aan het punt werkt en hij is degene die het afmaakt."

"Zijn forehand-salvoAls hij het scheert, is het echt dodelijk. In de rechterspelershoek doet het veel pijn. Die heb ik niet, en die zou ik heel graag willen hebben.”

"Zijn gebrek aan hand, Maar dat is niet altijd het geval. In het korte spel, zodra hij een beetje hand moet hebben en de bal door zijn voeten moet glijden, voelt hij zich niet erg op zijn gemak. Hij heeft een beetje haast, hij heeft zijn hand een beetje in de vriezer. Zodra er kleine balletjes te spelen zijn, leg ik mezelf echt op en kom ik hem helpen.”

Jean-Thomas Peyrou: het derde stukje van de puzzel

“Jean-Thomas is een beetje speciaal omdat ik hem al heel lang ken. Wij tennisten samen. Dat is iemand die mij zag groeien, hij kende mij toen ik 15 was.

Beetje bij beetje steeg hij in niveau, hij maakte zijn plaats in de padel Frans. Toen hij besloot zijn carrière op een laag pitje te zetten, stapte hij over op coaching en nam hij ons onder zijn hoede.”

Voer de 200 beste spelers ter wereld in

“Ik sta momenteel 270e in de wereld, ik kom 50 FIP-punten tekort om mijn doel te bereiken. Dan zou dat voor 2024, als we de jaren 150 bereiken, de Heilige Graal zijn, daar trainen we elke dag voor.

“In Frankrijk hebben we met Thomas verschillende P1000 gewonnen, we hadden goede resultaten in P2000. Echt in de top 10 komen dat is het doel, en om bijvoorbeeld voorbij Adrien Maigret te komen… En natuurlijk een selectie voor het Franse team, dat zou ongelooflijk zijn.”

De Paris Major 2023-aflevering: “een diepgaand onrecht”

“Ik hou ervan contant te zijn, mensen kennen mij daarvoor. Ik vind dat wat er is gebeurd ongetwijfeld beledigend is en ik heb het bekendgemaakt en ik zal het zo vaak herhalen als nodig is. Ik vind dit echt een diepgaand onrecht. Nu, zoals JT zegt: “waar we niet op moeten rekenen wild-cards, het is subjectief, het is ter beoordeling van de toernooiorganisator”. Zo is het, nu gaan we vechten om het niet nodig te hebben en dat zal onze grootste wraak zijn.”

Om het volledige interview met Dorian te bekijken:

https://www.youtube.com/watch?v=AuIrmiUvkxA

Lea Deutsch

Gepassioneerd over Padel sinds 2018 met talloze ervaringen op het gebied van communicatie en contentcreatie, wil ik mijn passie met u delen via mijn geschriften.