Padel Magazine : Wij zijn Dylan Guichard en Maxime Moreau voor een verlies 6/2 6/2 maar wat je moet onthouden is vooral deze goede eerste ervaring in een internationaal toernooi?

Dylan Guichard: “Het was een primeur, het was cool. Een beetje moeilijk om me aan te passen aan de omstandigheden waardoor ik wat meer miste dan normaal. Het is een van de weinige toernooien die ik buiten doe. Het is nog steeds leuk en het is een goede ervaring. »

Padel Magazine : Maxime, ik kreeg te horen dat je deel uitmaakt van het laatste paar dat is geregistreerd om aan de Doha-tafel te komen. Hoe gaat het voor jou en wat zijn de doelen? 

Maxime Moreau: « Zoals je zegt, heb ik in Doha de kans met Valentino Acosta, mijn partner die 167e is in de WPT om het laatste team te zijn dat terugkeert, vooral dankzij zijn punten. Valentino is een jonge Argentijnse speler die erg goed speelt. Ik ben erg blij, het is een circuit dat ervaring geeft. Vandaag zijn we neergehaald, we moeten zeggen wat het is, maar ik denk dat ze sterker zijn, ze hebben betere ervaring, ze komen met vertrouwen aan. We leren en we zullen terugkeren naar training om vooruitgang te boeken. »

Padel Magazine : Aan jouw kant Dylan, zijn er andere toernooien in zicht op internationaal niveau?

Dylan Guichard: « Daar is het een nogal uitzonderlijke maand. Ik had er nog nooit een in het buitenland gedaan en ik had geluk, het was op het laatste moment gedaan, ik bood Bastien Blanqué aan om de Doha FIP/QSI en we kwamen als laatste binnen, dus het wordt een geweldige ervaring. »

Padel Magazine : Maxime, vertel eens wat je van deze hele situatie vindt. Hoe zal het aflopen, vooral met betrekking tot de spelers?

Maxime Moreau: “Ik wil helemaal niet vooruit, want ik heb 2, 2 en een half jaar geleden veel WPT gespeeld en ik zat iets meer in het midden. Ik hoor een beetje van rechts naar links, we hebben ook een beetje informatie, maar eerlijk gezegd weet ik het niet. Ik ga het niet wagen, wat ik weet is dat ze proberen circuits te ontwikkelen zodat alle spelers kunnen spelen en ook financieel hun weg kunnen vinden. Als we gewoon kunnen meedoen en leven vanuit onze passie, vind ik dat al enorm. Na wat er gaat gebeuren, van mijn kant ben ik een zandkorrel op het strand. Het belangrijkste is wat ze hierboven zeggen en we zullen de mars volgen.

Padel Magazine : Zijn al deze nieuwe toernooien een kans voor spelers zoals jij om te proberen te professionaliseren en geld te verdienen om het internationale avontuur echt te proberen?

Dylan Guichard: “Het is een beetje hetzelfde aan mijn kant. Net als Max ben ik net geland dus ik geef toe dat ik geluiden van rechts naar links hoor maar ik ben ook niet op de hoogte van alles wat er gaande is. Het is waar dat er op deze eerste FIP/QSI veel teams kunnen meedoen. Ik heb de kans om met Bastien Blanqué te spelen, die al punten heeft, dus het is een geweldige kans voor mij. Maar voor de teams waar het paar geen punten zal hebben, heb ik geen idee wat er zal gebeuren en of we in staat zullen zijn om aan dergelijke toernooien deel te nemen. Het doel voor mij is om nu en over een paar maanden meer en meer te spelen om er echt in te komen. »

Maxime Moreau: “Zoals je zegt, zullen we de komende weken en maanden meer informatie hebben. Ik wilde bedanken 4Padel en merk Babolat om me te steunen en me in staat te stellen dit soort toernooien te spelen omdat je je voet in de stijgbeugel moet zetten. Het is fijn dat zulke merken en instellingen ons helpen om te komen spelen. Dank aan hen en dank aan alle mensen die ons steunen. »

Thomas Jay

Na bijna 15 jaar door tennis te zijn gewiegd, werd ik een absolute fan van zijn neef, de padel. Al bijna een jaar jaag ik met een ander racket op het kleine gele balletje, maar met evenveel passie! Gevestigd in Lyon, ben ik van plan u beter kennis te laten maken met de padel in de regio en op nationaal niveau.