Ken je Elena Levenez? Deze 19-jarige speler wist in amper tien maanden tijd de Franse top 50 te bereiken en een 22e plaats te behalen op de Franse kampioenschappen van padel 2022.

De vergunninghouder van Laat Padel, In de Centre-Val de Loire competitie, vertelt over zijn avontuur.

Zes jaar stoppen met sporten

"Mijn avontuur padel tien maanden geleden begonnen. Maar ik had al een achtergrond in racket sinds ik op 6-jarige leeftijd voor het eerst begon met tennissen. Ik werd zelfs opgemerkt door mijn competitie Centre-Val de Loire.

Competitie, ik ben er van kleins af aan aan gewend. Ik reisde op het Europese U12-circuit en klom naar 2/6 toen ik 12 jaar oud was.

Maar door een rugblessure moest ik zes jaar stoppen met tennissen en sporten.

Geen fysieke pijn padel

“In de herfst van 2021 dwingen mijn ooms me om met ze te spelen padel in de tuin van Rennes.

Ongelofelijk: ik kan een racketsport beoefenen zonder rugpijn!

Ik vind dit spel meteen heel speels en vriendelijk, en bovenal voel ik geen fysieke pijn tijdens het oefenen padel.

Dus stel ik mijn moeder voor om begin januari samen te gaan spelen bij Let Padel van Saint-Pryvé-Saint-Mesmin. Eind januari starten we met onze 1e P100.”

Bepaalde vaardigheden – Operatie Franse kampioenschappen

“Ik ben altijd een goede volleybalspeler geweest in tennis. Ik denk dat ik ook een interessante hand heb voor de padel. Door mijn aanvallende stijl werd ik al snel aan de linkerkant gepositioneerd.

Snel schakelde ik een paar toernooien, een paar cursussen. En ik krijg mijn eerste ranking in maart 2022 (500e).

Aangezien ik van competitie hou en er niet zoveel spelers in de competitie zijn, waarom zou ik dan niet deelnemen aan de Franse kampioenschappen van 2022? Ik had in november wat tijd om te trainen.

Mijn moeder besluit een damesteam op te richten bij Let Padel in maart 2022 om deel te nemen aan de regionale teamfasen in april 2022, met verschillende hooggeplaatste spelers uit het tennis.

Begin april werden we regionaal teamkampioen en kwalificeerden we ons voor het Franse nationale kampioenschap 2 Western Conference, dat midden oktober plaatsvond in Béziers. Daar werden we vice-kampioen van Frankrijk door in de finale te verliezen van TC Agen padel. '

Elena Levenez

Een 22e plaats in Frankrijk

“Dus besluit ik als team en individueel om de krachten te bundelen met Emilie Thauvin (74e gerangschikt in november en ex -4/6 in tennis) en begin juli 2022 worden we regionaal kampioen in paren in de Loire-vallei. Padel van Blois. Hiermee kwalificeren we ons voor het Franse kampioenschap in tweetallen, dat van 21 tot 23 oktober plaatsvond in Toulouse Padel Club. Voor onze eerste deelname eindigden we bij de 22ste plaats. '

De hoop om het Franse team te integreren

“Ik heb in deze paar maanden deelgenomen aan verschillende damestoernooien: P500 de Rennes, P500 des Pyramides, P1000 de Besançon en veel P250 met mannelijke spelers. Dit versterkte mijn idee om snel op te klimmen op de ranglijst en vooral om grondig te trainen aan het begin van het schooljaar 2022, met als doel snel de top 20 te bereiken en waarom niet één dag bij de mooie Franse team dat ik heb gesteund tijdens de Dubai World Cup.

 Sinds begin september word ik getraind door mijn coach, Quentin de la Selle, die verantwoordelijk is voor de Let Padel (in Saint-Pryvé-Saint-Mesmin, nabij Orléans), en Régis Dargery, sportleraar natuurkunde. Ik doe trainingswedstrijden met spelers van mijn club, ik heb zojuist mijn beste ranking behaald in tien maanden oefenen op 8 november 2022, met een 50e plaats. Voor 2023 heb ik ook een ambassadeurscontract gehaald bij Head. '

Ik zoek een partner voor dit avontuur

“Momenteel heb ik geen vaste partner voor de grote damestoernooien: ik ben op zoek naar een goede rechtse speler op de lange termijn om de vier P2023's en enkele dames P2000's en P1000's in 500 te doen. Begin december hoop ik samen met mijn compagnon Céline Authenac aan de start te verschijnen voor de laatste P2000 van het seizoen, in Colomiers.

Ik zit momenteel in BTS GPME en ik wil graag een masterdiploma in HR voorbereiden. Maar een jaar in Barcelona op Erasmus gaan, zoals Manu Vives of Dylan Guichard, zou me ook wel bevallen. Ik ga er in april 2023 al heen voor een trainingsweek met Paula Eyheraguibel, die een groot kampioene was van padel Argentinië."

Franck Binisti

Franck Binisti ontdekt de padel in de Club des Pyramides in 2009 in de regio Parijs. Sinds padel maakt deel uit van zijn leven. Je ziet hem vaak op tournee door Frankrijk om de grote evenementen van te verslaan padel français.