Het is bijna de eindklap voor Eli Amatriaín! De Spaanse speelster begint inderdaad aan de laatste fase van haar sportcarrière, voordat ze aan een nieuw hoofdstuk in haar leven begint: sportpsychologie.

Sportpsychologie, de remedie voor al zijn kwalen

Slachtoffer van een slechte ervaring tijdens een toernooi, de speelster was gedwongen een beroep te doen op een sportpsycholoog om uit een staat van angst te komen die haar passie voor het spel had veranderd. padel met pijn.

Dankzij de verschillende oplossingen die deze psycholoog haar aanbracht, had Eli de beslissing genomen om op dit gebied te gaan trainen om atleten te helpen die, net als zij, moeilijke situaties moeten doorstaan.

Zo verklaarde ze: “Tijdens mijn leven heb ik altijd de padel verenigbaar met andere activiteiten. Ten eerste was het met onderwijsstudies. Toen ik mijn bachelor had afgerond, ben ik begonnen met lesgeven. Een paar jaar later, toen ik dertig werd, besloot ik psychologie een kans te geven en ben ik die gaan studeren.”

Na een aantal jaren doorgebracht te hebben op de rechtbanken van padel en terwijl hij het einde van zijn sportcarrière nadert, begint Eli Amatriaín zijn toekomst in kaart te brengen: “Ik weet dat ik weinig meer over heb van mijn sportcarrière en ik denk dat de sportpsychologie een mooie kans is om de komende jaren een omslag te maken.”

Eli Amatriain lage bal spanje europees kampioenschap 2021

Een slechte ervaring tijdens een toernooi

Het was een ongelukkige gebeurtenis tijdens een toernooi in Granada die de aanleiding vormde voor zijn beslissing om een ​​nieuw leven te beginnen.

“We maakten een slechte periode door met verliezen tegen zogenaamd minder sterke paren. In de halve finale voelde ik dat ik het niveau niet had. Ik liep de baan op en dacht dat mensen hadden betaald om ons te komen zien en ik had het gevoel dat ik ze bedroog, alsof ik een indringer was op dat podium.

Ze vervolgt: “Ik struikelde, botste tegen het glas en moest gehecht worden. Ik ging terug naar het veld en zette de achtervolging in, maar ik herinner me helemaal niets.

Hierna besloot Eli een beroep te doen op een psycholoog, zoals ze uitlegt: "Als gevolg hiervan besefte ik dat waar ik mijn hele leven van had gehouden, pijn was geworden."

“Na een paar maanden werken met de psycholoog, begreep ik dat mijn geest mijn bondgenoot was en niet mijn vijand. Vanaf dat moment heb ik weer genoten van de padel. '

Vervolgens neemt ze een beslissing die haar professionele toekomst zal veranderen: “Mijn bezorgdheid over het onderwerp begon omdat ons jarenlang werd geleerd hoe we fysiek moesten trainen, maar niemand leerde ons hoe we onszelf op mentaal niveau moesten managen en beheersen.

Ik begon psychologie te studeren om mij beter te leren kennen, en niet met het idee me er in de toekomst aan te gaan wijden.” Uiteindelijk vond ze het zo leuk dat dingen veranderden.

Ondanks dat hij nog steeds in toernooien speelt, werkt Eli tegenwoordig ook met vier spelers: “Ze gaven me de kans om de padel professioneel met psychologie. Ik help ze te weten wat hun angsten zijn, hun sterke punten.” De ombouw is aan de gang!

Eleonore Coulibaly

Wat een genot om journalist te zijn midden in de padel, een aantrekkelijke groeiende sport. Ik hoop dat u geniet van de aangeboden inhoud. Tot binnenkort wellicht op de piste!